Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen syyskuun tärpit

Susanna Volanto studiossa
Susanna Volanto studiossa Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Pikku Kakkosen syksyssä on monenmoista mukavaa tarjolla pientä katsojaa varten! Maanantaina käydään koulua, tiistaina katsellaan posteja, keskiviikkoisin liikutaan, torstaisin opetellaan kaveritaitoja ja perjantaisin pohditaan Jaakkopedian toimistossa maailmaa.

Tervetuloa syksy! Pikku Kakkosen syksyn kattaus on valmis. Pikku Kakkosen arki-iltojen juonnoissa päästään leikkimään koulua, ihailemaan lasten piirroksia ja tarinoita, ja tuumailemaan kaveritaitoja. Lisäksi saadaan luut liikkeelle hauskoissa liikuntaleikeissä, ja pohdittavaa aivonystyröille asioiden sanallistamisessa ja selittämisessä.

Maanantai-iltaisin päästään Tuomon johdattamana Pikku Kakkosen kouluun. Katsojalapsen kanssa samalle luokalle pääsevät myös Heikki ja Nalle, ja koulun kellon soidessa leikki alkaa. Mitähän jännää tänään koulussa tehdään - ja saadaankohan läksyjä? Ja minkähänlainen tyyppi mahtaa olla Pikku Kakkosen koulun opettaja?

Tiistai-iltojen Pikku Kakkosissa kurkistetaan lasten luomiin maailmoihin. Silloin studio täyttyy lasten töistä: piirroksista, maalauksista ja tarinoista! Vuorossa on tuttuakin tutumpi postipäivä. Syksyn alkajaisiksi tutkitaan Iinan kanssa kuvia ja tarinoita itikoista, ötököistä ja pörriäisistä.

Keskiviikkoisin Yasmin ja pehmolammas Lumo laittavat liikettä niveliin! Yasminin mukana leikitään liikuntaleikkejä, joissa päästään mielikuvitusmatkalle esimerkiksi avaruuteen, tai suorittamaan hyppykoulua. Yasmin innostaa nostamaan takapuolen ylös sohvalta, ja iloitsemaan liikkumisesta. Siivotakin voi vaikka tanssin tahtiin!

Torstai-iltoina kuljetaan Susannan kanssa tapaamaan Mustikkakujan lapsia. Kerrostalon pihalla sattuu yhtä ja toista - ja tarinoiden myötä opetellaan tärkeitä kaveritaitoja. Samalla tutustutaan erilaisiin perheisiin. Mustikkakujalla asuu monenlaisia perheitä yhden vanhemman perheestä sateenkaariperheeseen. Ja jokainen lapsi on Mustikkakujalla yhtä tärkeä ja arvokas!

Perjantaisin päästään Jaakkopedian toimistoon, jossa maailmaa selitetään ja tietoa tallennetaan jaakkomaiseen tapaan. Jaakko tarjoilee lennokkaita näkökulmia: tutulta ja yksinkertaiselta vaikuttavan asian voi nähdä monelta kantilta. Vaivihkaa tutummiksi tulevat myös erilaiset käsitteet - ja samalla lapsikatsojaan kylvetään lähdekriittisyyden tärkeä siemen!

Remi on seikkailunhaluinen kuusivuotias, jolla on ainutlaatuinen ystävä nimeltään Ubu. Ubu on pehmeänpyöreä, vaaleanpunainen robotti, joka on ohjelmoitu tuntemaan tunteita. Ubu ei kuitenkaan ihan ymmärrä tunteitaan, mutta onneksi Remi on valmis auttamaan siinä. Yhdessä he tutustuvat maailmaan ympärillään ja oppivat uutta myös ystävyydestä. Remi ja Ubu nähdään Yle TV2:ssa ja Areenassa 1.9. alkaen.

Jokaisella koululaisella on oma, ainutlaatuinen koulumatkansa. Matkalla voi ollaa liikennevaloja, seikkailupolkuja, eläintenjälkiä tai vaikka soutuvenekyytejä. Lapset eri puolilta Suomea esittelevät omat jännittävät, mielenkiintoiset ja merkittävät koulumatkansa. Kohti koulua nähdään Yle TV2:ssa ja Areenassa 15.9. alkaen.

Apua on tulossa! -sarjassa tutustutaan HEMS-ensihoitolääkärin, -ensihoitajan ja -lentäjän sekä pelastajan, ensihoitajan ja ensihoidon kenttäjohtajan työhön. Nämä ensihoidon ammattilaiset kertovat itsestään, työstään, työvälineistään ja -varusteistaan sekä hälytysajoneuvosta, jolla kulkevat. Kuulemme, kuinka tehtäviin valmistaudutaan, mitä pitää ottaa huomioon tehtävän aikana, mitä tehdään tehtävien välillä, miksi auttaminen on tärkeää ja mitkä asiat heitä omassa työssään motivoivat ja ilahduttavat.
Lisätietoja sarjasta. Apua on tulossa! nähdään Yle TV2:ssa 16.9. alkaen, Areenassa jo nyt.

Miten käy kun eräänä kouluaamuna tyttö muiden pilkasta piittaamatta uskaltautuukin olemaan oma itsensä? Olemmeko sittenkään kovin erilaisia? Kuuntele sydäntäsi Yle TV2:ssa ja Areenassa 24.9.

Tik Tak on aivan pienimmille katsojille suunnattu ohjelma, joissa kuvat ja musiikki ovat pääosassa eikä juonellista kerrontaa tai dialogia ole. Viisiminuuttisissa jaksoissa yhdistellään värejä, muotoja, eläimiä, esineitä, yksinkertaisia animaatioita ja lasten leikkiä. Näistä aineksista muodostuu kaikille jaksoille rytmikäs, tutusti toistuva rakenne. Sarja on uudistettu versio Belgiassa vuosina 1981-1991 tehdystä lastenohjelmasta. Tik Tak Yle TV2:ssa 27.9. alkaen, Areenassa jo nyt.

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika. Syyskuun katalogisarjoja:

5.9. alkaen Petteri Kaniini, 26 jaksoa

9.9. alkaen Oktonautit, 22 jaksoa

10.9. alkaen Astroset, 52 jaksoa

19.9. alkaen Dinotassut, 25 jaksoa

29.9. alkaen Ryhmä Hau, kausi 5, 26 jaksoa

 • Pikku Kakkosen syyskuun tärpit

  Pikku Kakkosen arki-illoissa on aina teema.

  Pikku Kakkosen syksyssä on monenmoista mukavaa tarjolla pientä katsojaa varten! Maanantaina käydään koulua, tiistaina katsellaan posteja, keskiviikkoisin liikutaan, torstaisin opetellaan kaveritaitoja ja perjantaisin pohditaan Jaakkopedian toimistossa maailmaa.

 • Jönneli - komediasarja lapsille

  Jönneli on uusi, lapsille suunnattu komediasarja.

  Jönneli on 4-7 -vuotiaille suunnattu lasten komediasarja, jossa seikkailevat arkkityyppiset hahmot satumaisessa maailmassa. Jönneli nähdään lauantaiaamuisin 29.8. alkaen Pikku Kakkosessa ja Areenassa.

 • Salasaaren seikkailijat Pikku Kakkosessa

  Seikkailijalapset lentävät mukaan keskelle satua.

  Salasaaren seikkailijat on uusi sarja, jonka jokaisessa jaksossa kaksi 6-8-vuotiasta lasta pääsee lentämään kuumailmapallolla keskelle satua. Salasaarella lapsi otetaan vastaan seikkailijana - pystyväna, sinnikkäänä, kekseliäänä - sellaisena, jona jokainen lapsi ansaitsee tulla nähdyksi. ”Sinä olet sopiva!” lauletaan Salasaarella.