Hyppää pääsisältöön

Puoli seitsemän uudistuu – Mikko Kekäläinen saa uuden juontajaparin marraskuussa

Puoli seitsemän uuden ilmeen promokuva. Kuvassa Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine.
Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine. Puoli seitsemän uuden ilmeen promokuva. Kuvassa Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine. Kuva: Vesa Kippola / Imagokuva Puoli seitsemän,Mikko Kekäläinen,Susanna Laine

Uudet tuulet puhaltavat syksyllä Yle TV1:n kestosuosikkeihin kuuluvassa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Susanna Laine ilmoitti syyskauden ensimmäisessä lähetyksessä suuntaavansa marraskuussa kohti uusia haasteita, ja näin ollen Mikko Kekäläinen saa rinnalleen uuden juontajaparin.

Susanna Laine kiittelee, että takana on kuusi hienoa vuotta Puoli seitsemän tiimissä. Päätös lähteä kohti uusia tuulia syntyi pikku hiljaa.

– Nämä vuodet Puoli seiskassa ovat olleet työelämäni ihanimmat ja antoisimmat vuodet. Olen nauttinut valtavasti ohjelman tekemisestä. Tämä on ollut enemmän kuin työpaikka. Tuntuu todella haastavalta jättää pesti, mutta nyt on oikea hetki jatkaa matkaa, Susanna kertoo.

– Ohjelman tekeminen on todella intensiivistä. Puoli seitsemän on juna, johon hypätään syyskuun alussa ja tullaan perille toukokuun puolessa välissä. Ohjelman tekeminen on aika sitovaa, kun joka arkipäivä ollaan ruudussa ja monesti viikonloputkin menevät tulevaan valmistautuessa. Joten on kiva saada elämään uutta rytmiä ja ehkä vähän enemmän sitä vapaa-aikaa, Susanna haaveilee.

”Mikkoa tulee ikävä”

Susanna jatkaa ohjelmassa vielä marraskuulle saakka, joten ihan heti suosikkijuontaja ei katoa pois ruudusta. Olo on kuitenkin haikea jo tässä vaiheessa.

– Eniten tulee ikävä ihmisiä jotka ohjelmaa ovat tehneet, erityisesti tietenkin Mikkoa. Meillä on hyvä meininki keskenämme, ja se on vain parantunut vuosien saatossa.

Puoli seitsemän uuden ilmeen promokuva. Kuvassa Susanna Laine.
Susanna Laineen viimeinen Puoli seitsemän -lähetys on 30.10. Puoli seitsemän uuden ilmeen promokuva. Kuvassa Susanna Laine. Kuva: Vesa Kippola / Imagokuva Puoli seitsemän,Susanna Laine

Susanna on ehtinyt kuuden vuoden aikana tehdä noin tuhat suoraa lähetystä. Ymmärrys television tekemisestä on kasvanut entisestään, ja hän on oppinut myös paljon itsestään esiintyjänä. Hän kokee olevansa etuoikeutettu, kun on saanut tehdä ohjelmaa näin pitkään ja kohdata vuosien varrella monipuolisesti vieraita eri aloilta.

Kohokohdaksi Susanna nostaa sen, kun Puoli seitsemän palkittiin Kultaisella Venlalla Suomen parhaana tv-ohjelmana vuonna 2019.

Entä mitä kohti Susanna suuntaa sen jälkeen, kun Puoli seitsemän viimeinen suora lähetys on ohi?

– Uusia töitä en ole hirveästi ehtinyt miettiä, ehkä ensiksi pitää rauhassa palautua ja katsoa, mitä fiiliksiä jatkosta tulee. Kalenteri on aika tyhjä marraskuun alusta alkaen, mutta vain siten voi syntyä jotain uutta, kun jostain vanhasta luopuu.

Kenestä tulee Mikko Kekäläisen uusi juontajapari? Puoli seitsemän uusi juontaja paljastetaan tiistaina 15.9. klo 11.00 Yle Areenan suorassa lähetyksessä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua