Hyppää pääsisältöön

Human Cell Signals -yhtyeen onnistunut debyyttilevy

Sellisti Harri Topin ja kantelisti Noora Laihon muodostama Human Cell Signals lyö pöytään kiinnostavan esikoisalbumin. Musiikki on sekoitus popin ja rokin, maailmanmusiikin ja uuden taidemusiikin olevaisuuksia.

Human Cell Signal äänitteen kansi
Human Cell Signal äänitteen kansi elektroakustinen musiikki

Kappaleet rakentuvat usein paikallaan jauhavan riffistön tai haikeasti soivan elokuvamusiikkimaisen äänimaiseman varaan. Rakenteet ovat usein selkeästi hahmottuvia ja helposti seurattavia. Rajatun sävelaineiston ja vakaana värisyttävien tunnelmien strategia toimii. Ja hyvin toimiikin. Etenkin kun karaktäärit ja tunnelmat ovat levyllä moninaisia. Sähköisesti vahvistettua selloa ja kanteletta höystetään efektein tai niitä laajentaa tarpeen mukaan pehmeät rytmielementit.

Suurin osa Human Cell Signalsin kappaleista on sellisti Harri Topin käsialaa, vaikka kantaa Noora Laihokin kortensa kekoon. Lopullisen muotonsa soivuudet lienevät saaneen kuitenkin yhteissoitossa, sen verran luontevasti instrumentit löytävät toisiaan täydentäen paikkansa ääniavaruudessa. Topilla on hyvä näppituntuma löytää tasapaino kulloisenkin aineiston ytimekkääseen käsittelyyn.

Human Cell Signals debyyttilevyn vahvuus on nimenomaan kokonaisuudessa. Kappaleet on hyvin aseteltuja ja toisiaan tukevia. Kokonaiskestoltaan levy on juuri sopivan mittainen. Juuri siitä syystä se tekee mieli kuunnella uudestaan. Mitään turhaa ei mukana tunnu olevan.

Onnistunut ja persoonallinen ensijulkaisu.

Human Cell Signals. Signaling Pathways. Harri Topi, sello, Noora Laiho, kantele. (Eclipse Music)

Kuuntele Uudet levyt 1.9.2020, toimittajana Aki Yli-Salomäki.