Hyppää pääsisältöön

Matkustusrajoitukset aiheuttavat esiintyjämuutoksia RSO:n konserteissa

kapellimestari Esa-Pekka Salonen
kapellimestari Esa-Pekka Salonen Kuva: PHOTO MINNA HATINEN Esa-Pekka Salonen

Suomen hallituksen linjaamat tiukentuneet matkustusrajoitukset aiheuttavat muutoksia RSO:n syyskuun konserttien kapellimestareissa ja solisteissa.

18.9. Lontoon filharmonikkojen tulevan ylikapellimestarin Edward Gardnerin tilalla johtaa Esa-Pekka Salonen. Ohjelmassa on edelleen Schumannin pianokonsertto ja John Adamsin Kamarisinfonia. Solistina Jan Lisieckin tilalla esiintyy Paavali Jumppanen.

23.9. kapellimestari Elim Chanin tilalla johtaa Sakari Oramo. Tässäkään konsertissa ohjelma ei muutu, vaan konsertissa kuullaan Anna Clynen Sound and Fury, Kaija Saariahon viulukonsertto sekä Prokofjevin sinfonia nro 1.

Syyskauden ensimmäisten konserttien esiintyjät ja ohjelmat säilyvät ennallaan. 4.9. konsertin johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy tenori Tuomas Katajala. 9.-10.9. konserteissa Karita Mattila laulaa Wagnerin Wesendonck-lauluja.

Kaikki syksyn konsertit lähetetään suorana Yle Teemalla, Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa. Avajaiskonsertti 4.9. nähdään lisäksi myös Musiikkitalon mediaseinällä.

Marraskuun konsertit julkistetaan 23.9.

  • Matthias Goerne laulaa Schubertia RSO:n solistina

    Lisäksi marraskuussa barokkia ja venäläistä ohjelmistoa.

    Lied-laulajien eturiviin kuuluva baritoni Matthias Goerne esiintyy RSO:n solistina 27.11. Ylikapellimestari Hannu Linnun johtamassa konsertissa Goerne laulaa Schubertin liedejä mm. Winterreise-sarjasta. Goernen vierailun lisäksi RSO:n marraskuun konserteissa kuullaan venäläistä ohjelmistoa, barokkia ja lisää Schubertia.

  • Solistien kuvat 2020-2021

    Lataa kauden 2020-2021 solistien kuvat täältä.

    Tuomas Katajala, tenori Karita Mattila, sopraano Jan Lisiecki, piano András Schiff Till Fellner, piano Nikita Boriso-Glebsky Seuraavat kuvat saa pyytämällä niitä sähköpostitse satu.kahila(at)yle.fi Tuuli Lindeberg, sopraano Kyeong Ham, oboe Tuomas Lehto, sello Matthias Goerne, baritoni