Hyppää pääsisältöön

Elina Paasonen nimitettiin Ylen digitaalisen uutis-, urheilu- ja tapahtumapalvelun päälliköksi

Potrettikuva Elina Paasosesta
Potrettikuva Elina Paasosesta Kuva: Antti Haanpää / Yle Yle,elina paasonen

Uuden strategiansa mukaisesti Yle painottaa digitaalista julkaisua perinteisten kanavien kehittämisen ohessa. YTM Paasonen työskentelee tällä hetkellä Ylen Plus-deskin vetäjänä.

Elina Paasonen aloittaa digitaalisen uutis-, urheilu- ja tapahtumapalvelun päällikön tehtävässä 1.10.2020 ja pesti kestää kaksi vuotta. Paasosen vastuulla on erityisesti liikkuvaan kuvaan ja ääneen keskittyvän palvelun kokonaisuuden kehittäminen.

Nimitys on osa Ylen uuden strategian toimeenpanoa. Strategiansa mukaisesti Yle painottaa digitaalista julkaisua perinteisten kanavien kehittämisen ohessa. Yle Areenan lisäksi Yle on päättänyt satsata nopeasti reagoivaan journalismin ja tapahtumien palveluun, joka perustuu ajan tasalla pysymisen ja yhteisten elämysten tarpeeseen.

“Olen tästä valtavan innoissani. Pääsemme rakentamaan yhdessä Ylen parhaiden osaajien kanssa palvelua, joka keskittyy tapahtumallisuuteen sekä uutis- ja urheilusisältöihin”, sanoo Elina Paasonen.

Aiemmin Paasonen on työskennellyt Aamulehdessä monipuolisissa tehtävissä niin urheilun kuin uutisten parissa ja hänet valittiin vuoden 2017 urheilujournalistiksi. Hän oli myös Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessori kaudella 2018–2019.

Elina Paasonen raportoi uudessa tehtävässään uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajalle Jouko Jokiselle sekä urheilun ja tapahtumien johtajalle Panu Pokkiselle.