Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi – Baba, Krisse, Miika, Sipe ja Tuure: Pieleen mennyt koe-esiintyminen ja elämän mullistanut keikkakokemus

Kuvassa poseeraavat Elämäni Biisi -jakson vieraat Krisse Salminen vasemmalla, vieressään Miika Nousiainen, Bab Lybeck, Sipe Santapukki ja Tuure Kilpeläinen.
Syksyn ensimmäisessä Elämäni Biisi -jaksossa kuullaan Krisse Salmiselle, Miika Nousiaiselle, Baba Lybeckille, Sipe Santapukille ja Tuure Kilpeläiselle tärkeät kappaleet. Kuvassa poseeraavat Elämäni Biisi -jakson vieraat Krisse Salminen vasemmalla, vieressään Miika Nousiainen, Bab Lybeck, Sipe Santapukki ja Tuure Kilpeläinen. Kuva: Atte Mäläskä Krisse Salminen,Miika Nousiainen,Baba Lybeck,Sipe Santapukki,Tuure Kilpeläinen,Elämäni Biisi

Elämäni Biisi nähdään jälleen TV1:llä lauantaisin 5.9. – 24.10.2020 klo 21.05, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Areenassa.

Jokaisella meistä on elämässään kappale, jonka kuuleminen vie ajassa taaksepäin ja palauttaa mieleen muistoja.

Elämäni Biisissä viisi julkisuudesta tuttua vierasta paljastaa mikä on heidän elämänsä biisi, eli kappale, joka on heille aivan erityisen tärkeä. Toisen kauden ensimmäisessä jaksossa elämänsä merkittävimmät biisit paljastavat koomikko Krisse Salminen, toimittaja Baba Lybeck, kirjailija Miika Nousiainen sekä muusikot Tuure Kilpeläinen ja Sipe Santapukki.

Kuva sohvaryhmästä, jossa ohjelman vieraat istuvat.
Kauden ensimmäisessä jaksossa jonkun kappaleen arvaavat kaikki – mutta kenen valinta on kyseessä? Kuva sohvaryhmästä, jossa ohjelman vieraat istuvat. Kuva: Atte Mäläskä Krisse Salminen,Miika Nousiainen,Katja Ståhl,Baba Lybeck,Sipe Santapukki,Tuure Kilpeläinen,Elämäni Biisi

Tämän viisikon valinnoissa kuullaan niin suurta suomalaissuosikkia 50-luvulta, 21-vuotiaana kirjoitettua mestariteosta kuin amerikkalaista heavy metal -klassikkoakin.

Sipen biisi opetti pelon kanssa elämisestä, Baba menee intohimo edellä

Elämäni Biisi uudistui tänä syksynä, kun entisen neljän vieraan sijaan studiossa kuullaan nyt viiden kiinnostavan suomalaisnimen elämän tärkeimmät biisit. Vieraat arvuuttelevat keskenään, kuka toi mukanaan minkäkin biisin.

Kappaleen valinneet puolestaan huijaavat parhaansa mukaan, jotta heidän oma valintansa ei paljastuisi. Lopuksi kaikki vieraat kertovat tarinan oman elämänsä biisin takaa.

Nauravainen Krisse Salminen istuu sohvalla punaisessa mekossaan, vierellään Miika Nousiainen.
Sekä Krisse Salmisen että Miika Nousiaisen valinnat liittyvät heidän lapsuuteensa. Nauravainen Krisse Salminen istuu sohvalla punaisessa mekossaan, vierellään Miika Nousiainen. Kuva: Atte Mäläskä Krisse Salminen,Miika Nousiainen,Elämäni Biisi
Baba Lybeck, vuoletissa mekossa, istuu nojatuolissa ja osoittaa sormillaan viereisellä tuolilla istuvaa Sipe Santapukkia.
Baba Lybeck arvaa Sipe Santapukin kappaletta. Baba Lybeck, vuoletissa mekossa, istuu nojatuolissa ja osoittaa sormillaan viereisellä tuolilla istuvaa Sipe Santapukkia. Kuva: Atte Mäläskä Baba Lybeck,Sipe Santapukki,Elämäni Biisi
Baba Lybeck, Sipe Santapukki ja Tuure Kilpeläinen istuvat nojatuoleissa. Tuure tuulettaa.
Tuure Kilpeläinen kertoo tarinan oman valintansa takaa. Baba Lybeck, Sipe Santapukki ja Tuure Kilpeläinen istuvat nojatuoleissa. Tuure tuulettaa. Kuva: Atte Mäläskä Baba Lybeck,Sipe Santapukki,Tuure Kilpeläinen,Elämäni Biisi

Vieraiden valitsemat kappaleet osoittavat, kuinka musiikki voi parhaimmillaan mullistaa elämän jo hyvin nuorella iällä. Sipe Santapukki kertoo oman kappaleensa opettaneen hänelle pelon ja epävarmuuden kanssa elämisestä, Baba Lybeck puolestaan valitsi suosikkinsa intohimo edellä.

Mutta minkä kappaleen melodia teki nuoreen Tuure Kilpeläiseen lähtemättömän vaikutuksen? Kuka säilytti lippuaan Metallican keikalle jääkaapissa kuukausia, entä kenen kappaleen taustalla on epäonnistunut koe-esiintyminen?

Kenen elämän biisin kaikki vieraat arvaavat oikein?

Kasmir mukana uutena tähtiartistina

ELämäni Biisin artistit laulamassa lavalla. Vasemmalta Jarkko Ahola, Pepe Willberg, Kasmir, Irina ja Diandra.
Kasmir liittyy Jarkko Aholan, Irinan, Pepe Willbergin ja Diandran seuraan tulkitsemaan vieraiden biisejä. ELämäni Biisin artistit laulamassa lavalla. Vasemmalta Jarkko Ahola, Pepe Willberg, Kasmir, Irina ja Diandra. Kuva: Atte Mäläskä Kasmir,Jarkko Ahola,Pepe Willberg,Irina,Diandra,Elämäni Biisi

Tällä kaudella tähtiartistien joukkoon liittyi Kasmir, jonka lisäksi viime kaudelta tutut Diandra, Irina, Jarkko Ahola ja Pepe Willberg tulkitsevat ohjelmassa kuultavat ja arvuuteltavat kappaleet. Orkesterin johtajana jatkaa Kalle Torniainen.
Kalle Torniainen istuu rumpujensa takana kapulat kädessään
Kalle Torniainen johtaa orkesteria rumpujen takaa. Kalle Torniainen istuu rumpujensa takana kapulat kädessään Kuva: Atte Mäläskä Kalle Torniainen,Elämäni Biisi
Nauravainen Katja Ståhl kävelee Elämäni Biisi -ohjelman lavalla juontokortit kädessään
Katja Ståhl jatkaa Elämäni Biisin juontajana. Nauravainen Katja Ståhl kävelee Elämäni Biisi -ohjelman lavalla juontokortit kädessään Kuva: Atte Mäläskä Katja Ståhl,Elämäni Biisi

Suorana lähetettävän Elämäni Biisin juontaa pitkän linjan toimittaja ja musiikkialan konkari Katja Ståhl. Jakson päätteeksi kuullaan sarjaan kesän aikana kerätyistä suomalaisten elämän biiseistä koottu potpuri.

Jaa sinulle tärkeä biisi Instagramissa tai Facebookissa käyttäen tunnistetta #elämänibiisi, ja myös sinun kappaleesi saattaa päästä osaksi tulevien Elämäni Biisi -jaksojen loppupotpuria.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Myös katsojat pääsevät osallistumaan lauantai-illan hauskimpaan musiikkipeliin omalla älypuhelimella.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, kaveripeliä taas milloin vain omilla elämän biiseillä.

Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Kauden paras kotikatsomopelaaja pääsee Elämäni Biisi -kauden viimeisen jakson yleisöksi sekä voittaa hotelliyön itselleen ja ystävälleen. Lisäksi oman Elämäni Biisi -tulosrivinsä somessa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain studioyleisölippujen arvontaan.

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin klo 21.05 ja uusintana sunnuntaisin. Katsottavissa myös Yle Areenassa.