Hyppää pääsisältöön

Sohvaperunat, Docventures ja Pride jatkuvat - viikolla 37 tapaamme myös Iso-Arskan

Arnold Schwarzenegger ase kädessä lähikuvassa tuhoajarobottina elokuvassa Terminator.
Terminator - tuhoaja Teemalauantaissa 12.9. klo 21. Arnold Schwarzenegger ase kädessä lähikuvassa tuhoajarobottina elokuvassa Terminator. Kuva: MGM Arnold Schwarzenegger,Terminator – tuhoaja,kyborgi,tieteiselokuvat,Teemalauantai,elokuvanäyttelijät,James Cameron,teeman elokuvat

Ylen ohjelmavinkit ajalle 7.-13.9.2020.

Tällä viikolla Priden juhlinta jatkuu mm. Helsinki Pride -konsertin ja God's Own Country -elokuvan merkeissä, tutustumme Arnold Schwarzeneggeriin Teemalauantaissa ja lähdemme merille Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvassa. Lisäksi Sohvaperunat ja Marja Sannikka palaavat uusin jaksoin, uusi brittisarja Puhtaana käteen alkaa ja Persaukisten 2. kausi julkaistaan Areenassa. Myös Docventuresin syyskausi pyörähtää käyntiin. Lue lisää Pride 2020 -kokonaisuudesta.

MAANANTAI 7.9.

Varo kertomusta - uusi podcast

Yle Areena
Varo kertomusta! on podcast-sarja kertomusten rakastajille, vihaajille ja niihin välinpitämättömästi suhtautuville. Sarja pureutuu vastaamaan niihin kysymyksiin, jotka liittyvät kertomusten vaaralliseen käyttöön ja sen sudenkuoppiin liittyen erilaisiin yhteiskunnallisiin, poliittisiin ja kulttuurisiin ilmiöihin. Sarjan 8 jaksoa sukeltavat niin autofiktion, miehisyyden, yritysten, pettämisen sekä self helpin kertomusten maailmaan.

Niin pitkälle kuin pippuri kasvaa – ja kauemmaksikin

Pitkänmatkanlentämisen seikkailuntäyteinen historia

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena
Nyt korona-aikaan lentäminen kaukomaille ei ole ihan niin yksinkertaista kuin se oli vielä puoli vuotta sitten. Teknisesti lennot toisille mantereille eivät ole kuitenkaan enää mitään ihmeellistä: lentoyhtiöt kuljettavat jo matkustajia ilman välilaskuja maapallon toiselle puolelle rutiininomaisesti liki 20 tuntia kestävillä lennoilla. Mutta miten tähän on tultu? Tarina alkaa huimapäisistä postilentäjistä, jotka kuljettivat rahtiaan säässä kuin säässä ja pitivät aikataulussa pysymistä lähes omaa henkeäänkin tärkeämpänä. Pian lennot ylittivät vuoristoja, autiomaita ja merialueita, jolloin viikkokaupalla aikaisemmin kestänyt matka kutistui päiviin.

Postin lisäksi mukaan tulivat myös matkustajat, ja sen jälkeen posti sekä muu rahti jäivät taka-alalle, kun huomio kiinnitettiin pitkillä lentomatkoilla rahakkaiden matkustajien hemmotteluun. 1960-luvulla pitkien lentomatkojen tekeminen yleistyi niin paljon, että matkustajalaivaliikenne mantereiden väilillä loppui käytännössä kokonaan. Yle Radio 1:n historiasarja pitkien matkojen lentämisestä alkaa Pikku Prinssin luojan, postilentäjälegenda Antoine de Saint-Exuperyn sanoilla Saharan taivaalta ja päättyy huimiin tulevaisuudenkuviin avaruuslentokoneista. Siinä välissä lennetään Australiaan lentoveneillä, Zeppeliineillä Amerikkaan, nelimoottorisilla ensimmäisillä moderneilla liikennelentokoneilla napareittiä pitkin pohjoiseen ja tutkitaan miten nykyaikainen matkustajakone saadaan pysymään ilmassa yli 20 tuntia turvallisesti ja mukavasti.

First Day - uusi sarja

Yle Areena Vain Areenassa
Hannah Bradford on 12-vuotias transtyttö, joka menee ekaa kertaa uuteen kouluun omana itsenään. Häntä jännittää ensimmäinen koulupäivä uudessa koulussa. Onneksi hän saa pian uusia ystäviä ja huomaa, että muutkin jännittävät kouluvuoden alkua. Pääroolin esittäjä Evie MacDonald on itsekin transtyttö. 4 jaksoa. Yle Areenassa 31.12.2021 asti.

Huolestuneen näköinen 12-vuotias transtyttö katsoo vasempaan.
Huolestuneen näköinen 12-vuotias transtyttö katsoo vasempaan. Kuva: Ian Routledge / AUSTRALIAN CHILDREN TV FOUNDATION transihminen,Yle Areena,First Day -sarja

Riisuttu - uusi sarja

Yle TV2 klo 11.35, Areenassa kaikki jaksot nyt
(Avkledd, Jorja 2019) Norjalaissarjassa selvitetään, kuinka paljon viimeisimmät muotitrendit ja merkkivaatteet vaikuttavat siihen mitä päällemme puemme. Jenny yrittää herättää henkiin vanhaa muotitrendiä. Vanhoista vaatteista loihditaan uusia muotiluomuksia. Erilaisista materiaaleista tehdään laboratoriossa vaatekuituja. 8 jaksoa. Yle Areena toistaiseksi.

Historia: Keisarinna Joséphine

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa aamulla
(The Emperor's Darling - Joséphine De Beauharnais, Saksa 2018) Napoleon, keisari ja sotakenraali, hajotti surutta vanhaa ja loi uutta maailmanjärjestystä, ja keisarinna Joséphine oli hänelle suuri rakkaus, tärkeä innoittaja ja liittolainen. Kuinka kaunis ja älykäs Joséphine de Beauharnais valloitti Euroopan tärkeimmän miehen sydämen? Yle Areena 5.12.2020 saakka Lue lisää »

Dokumentti avaa Napoleonin ensimmäisen vaimon keisarinna Joséphinen elämää.
Dokumentti avaa Napoleonin ensimmäisen vaimon keisarinna Joséphinen elämää. Kuva: akg-images / VISIOARS doc station/ZDF/Arte Yle TV1,Historia: Keisarinna Joséphine

Eivät kaikki miehet

Yle Fem klo 19.00 ja Yle Areena 5.9.
(Inte alla män, 2019) Nuori nainen kohtaa unelmiensa miehen. Pian käy kuitenkin ilmi, että mies on kuin pahimmasta painajaisesta. Hän kontrolloi, pahoinpitelee ja nöyryyttää naista. "Eivät kaikki miehet" on lavastettu dokumentti, joka näyttää, mikälaista on joutua tuhoavaan suhteeseen, ja kuinka vaikeaa siitä on päästä irti. Yle Areena toistaiseksi

TIISTAI 8.9.

Stonewallin perintö

Yle Teema klo 21.00 ja Yle Areena 7.9. Pride 2020
(Stonewall - Paving the Way to Gay Pride, Ranska 2020) Kesällä 1969 New Yorkin Stonewall Inn ravintolan edessä puhkesi mellakoita, joissa vaadittiin homojen ja lesbojen vainoamisen lopettamista. Tämä oli alkusysäys, joka käynnisti seksuaalivähemmistöjen kansalaisoikeusliikkeen Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa. Vuotta myöhemmin järjestettiin New Yorkissa ensimmäinen Gay Pride -kulkue mellakoiden vuosipäivän kunniaksi. Yle Areena 14.5.2022 saakka

Nuori mies kävelee Pride-kulkueessa käsi ylöspäin osoittaen, mahdollisesti pitäen kylttiä.
Nuori mies kävelee Pride-kulkueessa käsi ylöspäin osoittaen, mahdollisesti pitäen kylttiä. Kuva: Zadig Productions/France Televisions Stonewallin mellakat,Helsinki Pride,Stonewall - Paving the Way to Gay Pride

Docventures - 8. kausi alkaa

Yle TV2 klo 21.00 alkaen
Docventures tuo syyskuussa pureskeltavaksemme dokkareita muutuvasta maailmasta. Syksyn ensimmäisen Docventures-lähetyksen teema on ajankohtainen ja tärkeä Black Lives Matter.

Whose Streets?

Yle TV2 klo 21.15 ja Yle Areena 7.9.
(Ruotsi 2017) Kun poliisi ampui aseettoman 18-vuotiaan Michael Brownin elokuussa 2014, alkoi Yhdysvaltojen Fergusonissa viikkoja kestäneet mielenosoitukset. Poliisi vastasi protesteihin tankeilla, kumiluodeilla ja kyynelkaasulla. Fergusonin asukkaat eivät luovuttaneet katujaan, vaan jatkoivat taistelua kansalaisoikeuksistaan.

Aktivistien ja elokuvantekijöiden Sabaah Folayan sekä Damon Davisin esikoisohjaus Whose Streets? seuraa aivan tapahtumien ytimestä tilannetta, joka synnytti Black lives matter -liikkeen. Se on omakohtainen ja voimakas silmiäavaava dokumenttielokuva. Yle Areena 30.6.2022 saakka.

KESKIVIIKKO 9.9.

Vedenalaisen maailman asukkaita - uusi sarja

Yle Fem klo 18.00, Areenassa kaikki jaksot aamulla
(Vattnet är mitt hem, Irlanti 2018) Veden asukkaita on animoitu tietosarja kaloista ja muista veden asukkaista. Jokaisessa jaksossa käsitellään oma otuksensa värikkäällä ja mielenkiintoisella tavalla. Sarjan toteutus mahdollistaa jaksojen seuraamisen niillekin pienille katsojille, jotka vielä mieluummin seuraavat pelkkää kuvaa. 52 jaksoa. Yle Areena 7.12.2020 saakka

Väärät juuret (12)

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa keskiyöllä
(Suomi 2009) Virheellinen geeni ajaa Kuuran perheen jäsenet ensimmäistä kertaa saman katon alle, avaamaan salattuja asioita. Pääosissa: Pertti Sveholm, Milka Ahlroth, Niko Saarela. Ohjaus: Saara Saarela. Käsikirjoitus: Selja Ahava. Uusinta. Yle Areena 16.9. saakka

Virheellinen geeni pakottaa Kuuran perheen jäsenet kohtaamaan salattuja asioita.
Milka Ahlroth elokuvassa Väärät juuret. Virheellinen geeni pakottaa Kuuran perheen jäsenet kohtaamaan salattuja asioita. yle tv1

Kino: God's Own Country (12)

Yle Teema klo 22.15, Areenassa aamulla Pride 2020
(God's Own Country, Iso-Britannia 2017) Johnny Saxby pitää maatilaa Yorkshiressä. Arjen ja yksinäisyytensä vastapainona hän harrastaa ryyppäämistä ja irtosuhteita. Kun romanialainen Gheorghe tulee apumieheksi syttyy heidän välilleen intohimoinen suhde, joka muuttaa Johnnyn elämän. Ohjaus: Francis Lee. Pääosissa: Josh O'Connor, Alec Secareanu. Yle Areena 8.10.2020 saakka

Johnny Saxby (Josh O'Connor) ja Gheorghe Ionescu (Alec Secareanu) istuvat nummella.
Johnny Saxby (Josh O'Connor) ja Gheorghe Ionescu (Alec Secareanu) istuvat nummella. Kuva: Agatha A. Nitecka / British Film Institute God's Own Country,Pride 2020

TORSTAI 10.9.

Persaukiset - 2. kausi

Areenassa kaikki jaksot, Yle TV2:lla 5.10. alkaen
(Brassic, S2) Hulivilijengin uudet seikkailut alkavat. Viimeksi jäätiin siihen, että Vinnie joutui lavastamaan omat hautajaisensa välttääkseen paikallisen gangsterin koston. Kiintoisa bisnesmahdollisuus herättää miehemme taas henkiin. Kymppitonni pitäisi saada äkkiä kokoon ja tietenkin keksitään, mistä rahaa löytyy: sirkuksesta. Luvassa on myös mm. viinanhakureissu Ranskaan, eroottisen irtaimiston hankintaa, pilveilevät musafestarit Jimin pellolla ja kokonaisten valmishäiden nyysiminen kaveria varten. Sapelia heiluttavalla morsiamella voi tosin olla siinä jotain vastaansanomista. Käsikirjoitus: Danny Brocklehurst. Tuotanto: Calamity Films. Britannia 2020. 6 jaksoa. Areenassa 7.1.2021 saakka.

Sarjan päähahmot auramuodostelmassa kadulla, ilmassa sataa konfettia.
Persaukiset. Sarjan päähahmot auramuodostelmassa kadulla, ilmassa sataa konfettia. Kuva: Sky UK Limited. / ITV Persaukiset,Yle TV2

Kino Klassikko: Moottoripyöräcowboy (16)

Yle Teema klo 21.00, Areenassa aamulla
(Electra Glide in Blue, USA 1973) Aikansa kulttielokuvien joukkoon noussut rikoselokuva arizonalaisesta moottoripyöräpoliisista, joka saa ylennyksen murharyhmään mutta saa nähdä monen illuusion rikkoutumisen. Pääosassa Robert Blake. Ohjaus: James William Guercio. Yle Areena 17.9.2020 saakka

Moottoripyöräkypärään ja aurinkolaseihin pukeutunut Robert Blake elokuvassa Moottoripyöräcowboy
Moottoripyöräkypärään ja aurinkolaseihin pukeutunut Robert Blake elokuvassa Moottoripyöräcowboy Kuva: MGM Moottoripyöräcowboy,teeman elokuvat

Ulkolinja: Terroristin ihmisoikeudet?

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa nyt
(Terrorists: The Justice System's Dilemma, Ranska 2020) Länsimaat ovat uuden ongelman edessä: miten ja missä terroristisista teoista epäillyt tulisi viedä oikeuteen? Monet heistä ovat länsimaiden kansalaisia - voidaanko heidät jättää tuomittaviksi maihin, joissa heitä uhkaa kuolemantuomio? Entä miten lakimies voi toimia terroristin puolustusasianajajana? Yle Areena 31.8.2022 saakka

PERJANTAI 11.9.

Puhtaana käteen - uusi sarja

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa kaikki jaksot aamulla
(Cleaning Up, S1,Britannia 2019) Elämä ei ole koskaan hymyillyt Samille, tavalliselle kahden lapsen äidille, joka koettaa raapia kokoon elannon perheelleen toimimalla siivoojana Lontoon bisneskortteleissa. Nollatuntisopimuksen varassa rimpuilevan naisen ja Canary Wharfin rikkaiden bisnesmiesten maailmojen välillä on syvä kuilu, sen ikuinen alisuoriutuja Sam näkee selvästi. Ainainen rahapula kiristää hermoja, ja se on ajanut Samin peliriippuvaisuuden kurimukseen. Vaikka hän on aina pelannut napeilla, epätoivo on hyvä yllyke ja nälkä kasvaa syödessä.

Kun Sam erään työkeikan aikana sattuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan, hänessä kypsyy hullunrohkea idea, jolla ratkaista rahahuolet kertaheitolla ja pistää onnettaren palikat uusjakoon. Sam heittäytyy pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää. Hän pelaa kovin panoksin ja pistää samalla pantiksi koko elämänsä. Yle Areena 9.12.2020 saakka Lue lisää »

Brittisarja nuoresta naisesta, joka yrittää laittaa elämänsä järjestykseen. Pääroolissa Sheridan Smith.
Brittisarja nuoresta naisesta, joka yrittää laittaa elämänsä järjestykseen. Pääroolissa Sheridan Smith. Yle TV1,Sheridan Smith,Puhtaana käteen

Marja Sannikka - uudet jaksot

Yle TV1 klo 20.00, Areenassa klo 17.00
Marja Sannikka etsii jälleen vastauksia siihen, mikä yhteiskunnassa ja politiikassa on pielessä, ja ennen kaikkea, miksi. Sannikkaa ihmetyttää, kuinka huonosti yhteisiä asioita hoidetaan: päättäjät lupailevat liikoja, päätökset ovat tehottomia ja moni asia on ymmärretty kertakaikkiaan väärin. Mistä vaikeissa asioissa oikeasti on kyse? Jokaisessa jaksossa syvennytään yhteen aiheeseen kerrallaan eri alojen parhaiden asiantuntijoiden, päättäjien ja ajattelijoiden kanssa. Yle Areena toistaiseksi

Sohvaperunat - 10. kausi alkaa

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
Uusi, 10. kausi alkaa! On taas aika kerrata viikon tv-kohokohdat ja käydä läpi, mitä reaktioita ohjelmatarjonta herättää ympäri Suomen. Syksyn 2020 sohviskokoonpanoon liittyvät tamperelaisvahvistukset Raija ja Jukka sekä Katja ja Santeri. Katsojien iloksi helsinkiläiset sisarukset Salli ja Teemu tekevät paluun Sohvaperunoiden riveihin. Syksyn aikana on luvassa 10 uutta jaksoa, ja kauden avaus on sarjan kaikkien aikojen 100. jakso! Lue lisää »

Sohvaperunat-ohjelman sohvaperunat poseeravat kameralle.
10. kauden perunat. Sohvaperunat-ohjelman sohvaperunat poseeravat kameralle. Kuva: EndemolShine Sohvaperunat

Kino: Carmen ja Lola (7)

Yle Teema klo 21.00, Areenassa aamulla Pride 2020
(Carmen y Lola, Espanja 2018) Madridin romaniyhteisöön sijoittuva tosipohjainen elokuva kahden nuoren naisen rakkaustarinasta, joka uhkaa sulkea heidät yhteisönsä ja jopa perheidensä ulkopuolelle. Yle Areena 10.10.2020 saakka

Yle Live: Beth Ditto

Yle Teema klo 22.45, Areenassa aamulla Pride 2020
(Ranska 2017) Amerikkalainen laulaja ja värikäs mediapersoona Mary Beth Patterson tunnetaan paremmin taitelijanimeltään Beth Ditto. Hänet muistetaan vuosina 1999 - 2016 vaikuttaneen ( ja vuonna 2019 taas keikoille palanneen) indierockbändi Gossipin vokalistina. Punk-henkinen Ditto on myös tunnettu LGBT-aktivisti, feministi ja kehopositiivisuuden puolestapuhuja. Tämä soolokeikka on kuvattu Lillessä, Ranskassa Ditton julkaistua ensimmäisen soololevynsä Fake Sugar vuonna 2017. Yle Areena 10.10.2020 saakka.

LAUANTAI 12.9.

Helsinki Pride 2020 -konsertti

Yle Teema ja Areena klo 16.00 Pride 2020
Helsinki Pride 2020 -konsertti. Suora lähetys Kaapelitehtaan Merikaapelihallista. Esiintyjinä mm. Erika Vikman, Tuure Boelius, drag-artisti Betty Fvck, The Gorgeous House of Gucci Finland sekä Alma, jonka show’hun konserttilähetys päättyy.

Punasävyinen lähikuva laulaja Erika Vikmanista, jolla on pieniä timantteja kasvoissaan.
Erika Vikman esiintyy Pride-konsertissa. Punasävyinen lähikuva laulaja Erika Vikmanista, jolla on pieniä timantteja kasvoissaan. Kuva: JIRINA Erika Vikman,Pride 2020

Ylen yleisurheilukesä, SM-viestit, Kotka

12.-13.9. Yle TV2 klo 18.00 ja Yle Areena
Yle on tarjoillut katsojille yleisurheilua kotimaan kentiltä kesän mittaan. Syyskuussa on vielä jäljellä kisatapahtumia SM-viestien merkeissä. Kotkassa järjestettäviä kisoja selostaa Jussi Eskola yhdessä asiantuntija Tuomas Rajan kanssa. Toimittajana on Laura Arffman. Yle Areena 11.10.2020 saakka

Avara luonto: Villi Välimeri

Yle TV1 klo 18.45, Areenassa nyt
(Secrets Of The Mediterranean, Saksa 2018) 1/2. Karua rantakalliota, hienoja hiekkarantoja ja syvänsinistä vettä. Välimeri on paljon muutakin, ja se kuhisee elämää. Välimeren eläimistö elää muuttuvissa ja usein haastavissa oloissa. Kuinka ne selviytyvät elinympäristön vaaroista? Yle Areena 5.12.2020 saakka

Teemalauantai: Iso Arska tulee!

Yle Teema ja Areena
He’s back! Amerikkalaisen unelman täysillä toteuttanut itävaltalainen kehonrakentaja Arnold Schwarzenegger on teemaillan tähti. Uuden henkilökuvan lisäksi hänet nähdään legendaarisessa roolissaan tuhoajarobottina James Cameronin alkuperäisessä Terminator-elokuvassa. Muut syksyn Teemalauantait ja musiikkidokumentit »

Arnold Schwarzenegger istuu uimarannalla 1970-luvulla.
Arnold Schwarzenegger istuu uimarannalla 1970-luvulla. Kuva: Michael Ochs Arnold Schwarzenegger,Teemalauantai,elokuvanäyttelijät,kehonrakentajat,Näin rakennettiin Schwarzenegger

Näin rakennettiin Schwarzenegger

Yle Teema klo 20.11, Areenassa nyt
(La fabrique d'Arnold Schwarzenegger, Ranska 2018) Arnold Schwarzenegger toteutti suuren amerikkalaisen unelman ja raivasi tiensä tavallisesta itävaltalaispojasta Hollywood-ikoniksi. Kaikki alkoi kehonrakennuksesta ja rautaisesta tahdosta. Uran kohokohtia ovat muun muassa Terminator-elokuvat sekä nousu Kalifornian kuvernööriksi. Dokumentti käsittelee myös Schwarzeneggerin elämän synkempiä puolia. Ohjaus Camille Juza & Jérôme Momcilovic. Yle Areena 6.10.2020 saakka

Terminator - tuhoaja

Yle Teema ja Areena klo 21.02
(The Terminator, USA 1984) Toimintaelokuvien moderni klassikko, jossa tulevaisuudesta saapuva robotti uhkaa nuoren naisen henkeä. Ohjaus James Cameron. Pääosissa Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Michael Biehn, Paul Winfield ja Lance Henriksen. Yle Areena 19.9.2020 saakka

The Changin’ Times of Ike White

Yle Teema klo 22.35, Areenassa nyt
(Britannia 2019) 18-vuotias Ike White istui murhasta tuomittuna elinkautista San Quentinissa. Tulevaisuus ei totisesti näyttänyt valoisalta. Sitten hän pääsi levyttämään vankilassa funk-albumin Changin’ Times, jota muun muassa Stevie Wonder ylisti. Siinä on vasta alku uskomattomalle tositarinalle, joka kerrotaan tässä jännittävässä dokumenttielokuvassa. Ohjaus Daniel Vernon. Yle Areena 5.12.2020 saakka

Musiikintekijä, elinkautisvanki Ike White levytysstudiossa. Kuva dokumenttielokuvasta The Changin' Times of Ike White.
Ike White. Musiikintekijä, elinkautisvanki Ike White levytysstudiossa. Kuva dokumenttielokuvasta The Changin' Times of Ike White. dokumenttielokuvat,muusikot,teeman rockdokumentit

SUNNUNTAI 13.9.

BBC:n Proms-festivaalin 2019 päätösilta

Yle Teema klo 14.30 ja Yle Areena
Näemme nyt uudestaan, kuinka Sakari Oramo johti vuosi sitten Proms-festivaalin perinteisen viimeisen illan Lontoon Royal Albert Hallissa. Ohjelmassa on Daniel Kidanen teoksen “Woke” kantaesitys sekä mm. Manuel de Fallan, Georges Bizet’n, Giuseppe Verdin ja Jacques Offenbachin musiikkia. Unohtamatta tietenkään Henry Woodin, Thomas Arnen, Edward Elgarin tai Hubert Parryn kestoklassikoita. Laulusolistina on amerikkalainen mezzosopraanpo Jamie Barton. Selostus: Lotta Emanuelsson. Uusinta. Yle Areenassa vain esityspäivänä 13.9.

Radio Variaatio: Harmonian ääriviivat

Yle Radio 1 klo 18.00 ja Yle Areena
Maailma on kaaos. Informaation ja ihmissuhteiden tulvassa yhä useampi on horjahtanut pois omista ääriviivoistaan. Yksi heistä, Laura, yrittää neljän asiantuntijan avulla selvittää, kuinka kaaosta voisi jäsentää. Mitä poliitikko, astrologi, noita ja fyysikko ajattelevat harmoniasta? Autofiktiota, huumoria ja magiaa yhdistävä radioessee pyrkii etsimään kauneutta kaaoksen keskeltä. Asiantuntijat: Tapio Rasa, Mai Kivelä, Seppo Tanhua, Ida Henriksson.

Hiihto, Aateli race, Vuokatti

Yle TV2 klo 19.00 ja Yle Areena
Syyskuussa kisataan Aateli race, joka perinteisesti on ollut kesäkauden kilpailuohjelmassa. Mukana on hiihtolajien suomalaisia huippuja, jotka kisaavat Vuokatin maisemissa rullahiihdossa ja juoksussa. Kisakooste nähdään TV2-kanavalla. Yle Areena 12.9.2021 saakka

Elokuva: Pummin päiväkirja (12)

Yle Fem klo 21.00 (HUOM: Yle Areenassa vasta 1.12.2020)
(Måste gitt, Ruotsi 2017) Kriitikkojen ylistämä ruotsalainen draamakomedia Metinistä, pikkurikollisesta nuoresta miehestä, joka asuu Tukholman esikaupunkialueella Jordbrossa. Metin pakenee lähiöelämää haaveisiinsa ja kirjoittaa päiväkirjaansa kaikki päivän tapahtumat, tunteet ja ajatukset. Eräänä päivänä Metin kadottaa päiväkirjansa ja joutuu paniikkiin. Mitä jos päiväkirja päätyy vääriin käsiin? Yksi asia on joka tapauksessa varma: tämän jälkeen mikään ei ole ennallaan. Yle Areena 1.12.2020-28.2.2021

Jacques - elämä merellä (7)

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa aamulla
(L'odyssée, Ranska 2016) Elämäkertaelokuva Jacques Cousteausta, joka pakkomielteisesti uhrasi elämänsä vedenalaiselle tutkimukselle ja meren ihmeellisten salaisuuksien paljastamiselle sekä pelastamiselle. Pääosissa Lambert Wilson, Audrey Tautou. Ohjaus: Jérôme Salle. Yle Areena 12.10.2020 saakka

Jacques Cousteauta esittävä hahmo takaapäin kuvattuna. Miehellä päässä punainen pipo ja taustalla näkyy sininen taivas.
Jacques Cousteauta esittävä hahmo takaapäin kuvattuna. Miehellä päässä punainen pipo ja taustalla näkyy sininen taivas. Kuva: Future Film Ltd. Jacques-Yves Cousteau,Jacques Cousteau

Silicon Valley - kaudet 4-5 uusintana

Yle TV2 klo 23.00 kaksi jaksoa kerrallaan, Areenassa jaksot edellisenä päivänä
HBO:n draamakomediasarja kertoo IT-alan nuorista neroista ja heidän edesottamuksistaan pähkähullussa maailmassa. Kaudet 4-5 uusitaan ennen kuudetta ja viimeistä kautta, joka esitetäänYlellä 15.11. alkaen.

Viisi piirrettyä nörttimiestä.
Viisi piirrettyä nörttimiestä. Kuva: HBO/Yle Kuvapalvelu Silicon Valley

Lue myös - yle.fi:stä poimittua