Hyppää pääsisältöön

Ylen henkilöstöjohtaja: Työyhteisön monipuolisuus ja moniäänisyys on rikkaus

Vaalea silmälasipäinen nainen seisoo käytävällä mustavalkoisessa asussa taustallaan Yle-logo.
Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Vaalea silmälasipäinen nainen seisoo käytävällä mustavalkoisessa asussa taustallaan Yle-logo. Kuva: Ilmari Fabritius / Yle Henkilöstöjohtaja,eija hakakari

Kuten monessa työyhteisössä, myös meillä Ylellä kiinnitetään kuluvalla viikolla erityistä huomiota yhdenvertaisuuden teemoihin.

Yhdenvertaisuus ja toisistamme huolehtiminen tulisi olla jokaisen työyhteisön jokapäiväisiä asioita ja siksi esimerkiksi Priden kaltainen tapahtuma on hyvä muistutus näiden asioiden toteuttamisesta arjessa.

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vaaliminen on erityisen tärkeää silloin, kun ympärillämme on meneillään jokaista koskettava ja maailman joka kolkkaan vaikuttava koronakriisi. Poikkeuksellisen tilanteen keskellä kukaan ei saa jäädä yksin. On tärkeää, että jokainen kokee oman työyhteisönsä välittävänä ja tunnistaa oman merkityksellisen roolinsa osana yhteisöä – ilman ennakkoluuloja tai vähättelyä.

Osana uuden strategiamme valmistelutyötä keskustelimme yhdessä pitkään Ylen arvoista ja erityisesti siitä, millaiset arvot luovat pohjan strategian toteuttamista edistävälle työkulttuurille. Yhdeksi arvojemme merkittäväksi kulmakiveksi muodostui ihmisen arvostaminen. Strategian onnistunut toteuttaminen edellyttääkin, että teemme arvoista totta arjen työssä ja yhteisissä kohtaamisissa, ihan joka päivä. Työyhteisö, jossa toistemme arvostus on vahvana läsnä, syntyy myös luottamus, joka mahdollistaa onnistuneen yhteistyön.

On tärkeää, että jokainen kokee oman työyhteisönsä välittävänä ja tunnistaa oman merkityksellisen roolinsa osana yhteisöä – ilman ennakkoluuloja tai vähättelyä.

Työyhteisömme monipuolisuus ja moniäänisyys on meille vahvuus. Tasa-arvo ei ole tasapäisyyttä vaan omana itsenään hyväksytyksi tulemista – yhdenvertaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Ihmisen arvostaminen lähtee arkipäiväisistä puheista, teoista ja toistemme kuuntelemisesta.

Me Ylessä autamme oman työmme kautta muita ymmärtämään maailmaa paremmin – siksi meidän on tärkeää oppia vieläkin paremmin ymmärtämään, kuulemaan ja arvostamaan toisiamme myös työyhteisön sisällä.

Eija Hakakari
henkilöstöjohtaja, Yle

Lue myös - yle.fi:stä poimittua