Hyppää pääsisältöön

Singaporen kosketus – satiirinen draamasarja brittiläisen perheen koettelemuksista maailmansodan keskellä

Brittiläinen draamasarja varakkaan perheen elämästä.
Sylvia Blackett (Jane Horrocks)ja Walter Blackett (David Morrissey). Brittiläinen draamasarja varakkaan perheen elämästä. Kuva: Kudos/Itv / ITV Yle TV1,Singaporen kosketus

TV1 tiistaisin 15.9. - 20.10.2020 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaisin klo 23.55, Areenassa

Singapore, 1941.

Liikemies Walter Blackett (David Morrissey, The Walkind Dead), vaimonsa Sylvia (Jane Horrocks, Todella upeeata), häikäilemätön tytär Joan (Georgia Blizzard) ja hemmoteltu poika Monty (Luke Newberry, Pako pimeydestä) nauttivat makeasta elämästä.

Varakas perhe viettää aikaa kartanossaan autuaan piittaamattomana Euroopan ja muun maailman tapahtumista.

Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa.
Monty Blackett (Luke Newberry) ja Joan Blackett (Georgia Blizzard). Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa. Kuva: Kudos/Itv / ITV Yle TV1,Luke Newberry,Georgia Blizzard,Singaporen kosketus

Walter Blackett pyörittää brittisiirtokunnan perinteikästä ja vaikutusvaltaista kauppayhtiötä. Elämä muuttuu, kun hänen liikekumppaninsa Herra Webbin (Charles Dance, Game of Thrones) terveys alkaa reistailla.

Walter päättää turvata kumiplantaaseihin nojaavan liiketoimintansa naittamalla tyttärensä Webbin pojalle. Nuori Matthew Webb (Luke Treadaway, Fortitude) on idealisti, jonka pään Singapore saa pyörälle. Aivan erityisesti sen tekee Kiinasta paennut, mystinen Vera Chiang (Elizabeth Tan, Coronation Street).

Voimakastahtoinen Walter Blackett ei luovuta helpolla, mutta nuorilla sydämillä on oma tahtonsa – ja toinen maailmansota alkaa vyöryä Singaporen kaduille. Tilanne muuttuu nopeasti vaaralliseksi.

Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa.
Matthew Webb (Luke Treadaway) Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa. Kuva: KUDOS / ITV Yle TV1,Luke Treadaway,Singaporen kosketus

Toisen maailmansodan vuosiin sijoittuva draamasarja Singaporen kosketus (12) kertoo brittilperheestä Singaporessa Japanin aloittaman valtauksen aikaan.

Kuusiosainen draamasarja perustuu J. G. Farrellin vuonna 1978 julkaistuun satiiriseen romaaniin The Singapore Grip. Palkittu kirjailija tuli tunnetuksi kolmen romaanin imperiumitrilogiasta, joka kuvaa Britannian siirtomaavallan poliittisia ja inhimillisiä seurauksia Irlannissa, Intiassa ja Singaporessa.

Singaporen kosketus -sarjan käsikirjoituksesta vastaa Oscar-palkittu näytelmäkirjailija Sir Christopher Hampton (Sovitus, Valheet ja viettelijät).

Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa.
Vera Chiang (Elizabeth Tan) Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa. Kuva: KUDOS / ITV Yle TV1,Elizabeth Tan,Singaporen kosketus

Singaporen kosketus -sarjan on ohjannut ansioitunut Tom Vaughan, joka on tehnyt aikaisemmin draamasarjoja Press – vallan vahtikoira, Victoria ja Doctor Foster. Sarjan vastaava tuottaja Damien Timmer on tuttu tekijä hittisarjoista Poldark, Victoria ja Nuori Morse.

Draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Bart Edwards (Hakekaa kätilö!), Colm Meaney (Star Trek -sarjat), Christophe Guybet, Sam Cox (Doctor Who), Nicholas Agnew, Richard Lumsden (Darkest Hour) ja Julian Wadham.

The Singapore Grip. Tuotanto: ITV, Britannia, 2020.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.