Hyppää pääsisältöön

Singaporen kosketus – satiirinen draamasarja brittiläisen perheen koettelemuksista maailmansodan keskellä

Brittiläinen draamasarja varakkaan perheen elämästä.
Sylvia Blackett (Jane Horrocks)ja Walter Blackett (David Morrissey). Brittiläinen draamasarja varakkaan perheen elämästä. Kuva: Kudos/Itv / ITV Yle TV1,Singaporen kosketus

TV1 tiistaisin 15.9. - 20.10.2020 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaisin klo 23.55, Areenassa

Singapore, 1941.

Liikemies Walter Blackett (David Morrissey, The Walkind Dead), vaimonsa Sylvia (Jane Horrocks, Todella upeeata), häikäilemätön tytär Joan (Georgia Blizzard) ja hemmoteltu poika Monty (Luke Newberry, Pako pimeydestä) nauttivat makeasta elämästä.

Varakas perhe viettää aikaa kartanossaan autuaan piittaamattomana Euroopan ja muun maailman tapahtumista.

Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa.
Monty Blackett (Luke Newberry) ja Joan Blackett (Georgia Blizzard). Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa. Kuva: Kudos/Itv / ITV Yle TV1,Luke Newberry,Georgia Blizzard,Singaporen kosketus

Walter Blackett pyörittää brittisiirtokunnan perinteikästä ja vaikutusvaltaista kauppayhtiötä. Elämä muuttuu, kun hänen liikekumppaninsa Herra Webbin (Charles Dance, Game of Thrones) terveys alkaa reistailla.

Walter päättää turvata kumiplantaaseihin nojaavan liiketoimintansa naittamalla tyttärensä Webbin pojalle. Nuori Matthew Webb (Luke Treadaway, Fortitude) on idealisti, jonka pään Singapore saa pyörälle. Aivan erityisesti sen tekee Kiinasta paennut, mystinen Vera Chiang (Elizabeth Tan, Coronation Street).

Voimakastahtoinen Walter Blackett ei luovuta helpolla, mutta nuorilla sydämillä on oma tahtonsa – ja toinen maailmansota alkaa vyöryä Singaporen kaduille. Tilanne muuttuu nopeasti vaaralliseksi.

Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa.
Matthew Webb (Luke Treadaway) Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa. Kuva: KUDOS / ITV Yle TV1,Luke Treadaway,Singaporen kosketus

Toisen maailmansodan vuosiin sijoittuva draamasarja Singaporen kosketus (12) kertoo brittilperheestä Singaporessa Japanin aloittaman valtauksen aikaan.

Kuusiosainen draamasarja perustuu J. G. Farrellin vuonna 1978 julkaistuun satiiriseen romaaniin The Singapore Grip. Palkittu kirjailija tuli tunnetuksi kolmen romaanin imperiumitrilogiasta, joka kuvaa Britannian siirtomaavallan poliittisia ja inhimillisiä seurauksia Irlannissa, Intiassa ja Singaporessa.

Singaporen kosketus -sarjan käsikirjoituksesta vastaa Oscar-palkittu näytelmäkirjailija Sir Christopher Hampton (Sovitus, Valheet ja viettelijät).

Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa.
Vera Chiang (Elizabeth Tan) Draamasarja brittiperheen koettelemuksista Singaporessa. Kuva: KUDOS / ITV Yle TV1,Elizabeth Tan,Singaporen kosketus

Singaporen kosketus -sarjan on ohjannut ansioitunut Tom Vaughan, joka on tehnyt aikaisemmin draamasarjoja Press – vallan vahtikoira, Victoria ja Doctor Foster. Sarjan vastaava tuottaja Damien Timmer on tuttu tekijä hittisarjoista Poldark, Victoria ja Nuori Morse.

Draamasarjan muissa rooleissa näyttelevät Bart Edwards (Hakekaa kätilö!), Colm Meaney (Star Trek -sarjat), Christophe Guybet, Sam Cox (Doctor Who), Nicholas Agnew, Richard Lumsden (Darkest Hour) ja Julian Wadham.

The Singapore Grip. Tuotanto: ITV, Britannia, 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.