Hyppää pääsisältöön

Voiko aivan kaikkea antaa anteeksi? Rikosdraamasarja Kaikki synnit alkaa Ylellä

Maria Sidin esittämä KRP:n rikostutkija seisoo nurmella, jolla makaa kuolleita lehmiä.
Kaikki synnit Ylellä 16.9.2020 alkaen. Kuvassa toinen pääosanesittäjä Maria Sid. Maria Sidin esittämä KRP:n rikostutkija seisoo nurmella, jolla makaa kuolleita lehmiä. Kuva: MRP Matila Röhr Productions Oy Kaikki synnit

Palkittu kotimainen Kaikki synnit vie Pohjois-Pohjanmaalle keskelle erikoisten murhien koettelemaa uskonnollista yhteisöä. Kiehtovan rikosdraaman pääosissa nähdään Johannes Holopainen ja Maria Sid. Sarja alkaa Yle TV2:ssa 16.9., jolloin kaikki jaksot julkaistaan myös Areenassa. Katso traileri jutun lopusta.

Murhien sarja ravistelee uskonnollista yhteisöä Pohjois-Pohjanmaalla. Tapausta saapuvat selvittämään KRP:n rikostutkijat Sanna Tervo ja Lauri Räihä. Sannalle komennus on työtehtävä muiden joukossa, kun taas Lauri joutuu kohtaamaan entisen yhteisönsä.

Johannes Holopaisen esittämä rikostutkija seisoo ulkona koivujen keskellä, taustalla Maria Sidin esittämä rikostutkija.
Johannes Holopainen on rikostutkija Lauri Räihä. Johannes Holopaisen esittämä rikostutkija seisoo ulkona koivujen keskellä, taustalla Maria Sidin esittämä rikostutkija. Kuva: Hannele Majaniemi / MRP Matila Röhr Productions Oy Kaikki synnit

Työmatka tarjoaa Laurille tilaisuuden paeta pariterapiaa, jossa hän käy miehensä kanssa. Kotikylässään Lauri joutuu kuitenkin vastakkain vielä vaikeampien asioiden kanssa. Hän on jättänyt lestadiolaisyhteisön homoseksuaalisuutensa vuoksi eikä ole tavannut vanhempiaan vuosiin. Varjakassa törmäys menneeseen on väistämätöntä.

Johannes Holopaisen esittämä rikostutkija istuu ruokapöydässä lapsuudenkodissaan perheensä kanssa. Tunnelma näyttää kireältä.
Paluu kotipaikkakunnalle vuosien jälkeen ei ole helppo. Johannes Holopaisen esittämä rikostutkija istuu ruokapöydässä lapsuudenkodissaan perheensä kanssa. Tunnelma näyttää kireältä. Kuva: Hannele Majaniemi / MRP Matila Röhr Productions Oy Kaikki synnit

Laurin työpari on Sanna Tervo, elämästään ja vapaudestaan nauttiva keski-ikäinen. Hän ei halua sitoutua muuhun kuin työhönsä, mutta samalla häntä riivaa vaikea suhde omaan tyttäreensä.

Lauri ja Sanna etsivät totuutta murhista, itsestään sekä siitä, voiko kaikkia syntejä antaa anteeksi.

Rikosetsivät ja poliisi keskustelevat työhuoneessa. Miehet istuvat pöydän molemmin puolin, Maria Sidin esittämä hahmo nojaa pöydän päähän käsillään.
Räihän ja Tervon lisäksi murhia tutkii paikallinen poliisi Jussi Ritola, jota esittää Matti Ristinen (oikealla). Rikosetsivät ja poliisi keskustelevat työhuoneessa. Miehet istuvat pöydän molemmin puolin, Maria Sidin esittämä hahmo nojaa pöydän päähän käsillään. Kuva: Hannele Majaniemi / MRP Matila Röhr Productions Oy Kaikki synnit

Ihmissuhteita sekä yhteisön ja yksilön suhdetta menneisyyteen ja erilaisuuteen pohtivan, psykologisesti kiinnostavan sarjan pääosissa nähdään Maria Sid (Karjalan kunnailla, Donna Paukku, My Fair Lady) ja Johannes Holopainen (Tuntematon sotilas, Helene, KOM-teatteri). Muissa merkittävissä rooleissa nähdään mm. Rosa Honkonen, Timo Pesonen, Matti Ristinen, Kreeta Salminen, Hannes Suominen, Risto Tuorila ja Tuula Väänänen.

Lestadiolainen seurakunta istuu jumalanpalveluksessa, heidän edessään seisoo pappi.
Lestadiolainen seurakunta istuu jumalanpalveluksessa, heidän edessään seisoo pappi. Kuva: Hannele Majaniemi / MRP Matila Röhr Productions Oy Kaikki synnit

Kaudessa on 6 kuusi jaksoa. Elisa Viihteen alkuperäissarja Kaikki synnit sai tammikuussa 2019 Göteborgin elokuvajuhlien tv-draamakilpailussa parhaan käsikirjoituksen Nordisk Film & TV Fond -palkinnon. Se on myyty yli 30 maahan, mm. Iso-Britanniaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Saksaan, Ranskaan, Espanjaan ja Uuteen-Seelantiin. Sarjan 2. kausi esitetään Elisa Aitiossa syksyllä 2020.

Kaikki synnit nyt ensimmäistä kertaa televisiokanavalla. Kaikki jaksot Areenassa 16.9., Yle TV2 keskiviikkoisin klo 21.00 alkaen 16.9. 6 jaksoa.

Katso traileri

Lue myös - yle.fi:stä poimittua