Hyppää pääsisältöön

Knalli ja sateenvarjo-käsikirjoittajakaksikko Taylor & Grahamin jaksot tulivat julkaistaviksi – Katso yleisöäänestyksen suosikit!

Aila Svedberg (Mildred), Antti Pääkkönen (Sir Clive Swift), Heikki Nousiainen (Lennox-Brown) ja Pekka Autiovuori (Lamm)
Aila Svedberg (Mildred), Antti Pääkkönen (Sir Clive Swift), Heikki Nousiainen (Lennox-Brown) ja Pekka Autiovuori (Lamm) Kuva: Yle Knalli ja sateenvarjo,Yle Elävä arkisto,Aila Svedberg,Heikki Nousiainen,Pekka Autiovuori,Antti Pääkkönen

Knalli ja sateenvarjo -kuunnelma on kenties suomalaisten rakastetuin. Se keikkuu jatkuvasti Ylen kuunnelluimpien audioiden listalla, eikä suotta. Suosion tähden päätimme kysyä kuulijoilta itseltään, mitkä Knalli ja sateenvarjo -jaksot julkaisemme seuraavaksi.

Tästä syksystä alkaen voimme julkaista Areenaan koko joukon Knalli ja sateenvarjo -kuunnelmia, joita ei ainakaan muutamaan vuoteen ole voinut kuulla Yle Areenasta. Näissä kuunnelmissa käsikirjoittajana on myös John Graham yhdessä sarjan luojan Edward Taylorin kanssa. Julkaiseminen tuli mahdolliseksi uuden sopimuksen myötä. Kaksikon kynästä syntyi kaikkiaan yli 70 suomennettua kuunnelmaa, joista kuulijat pääsevät nyt valitsemaan suosikkinsa ensin julkaistaviksi.

Sopimuksen puitteissa on mahdollista julkaista rajallinen määrä jaksoja vuodessa. Tämän vuoksi jaksoja julkaistaan keskimäärin kaksi jaksoa kuukaudessa. Eniten ääniä saaneet kymmenen jaksoa julkaistaan ensimmäisinä, mutta kaikki loputkin jaksot julkaistaan noin kuukausittain Areenaan.

Ensimmäinen Taylorin ja Grahamin yhdessä kirjoittama jakso on koko sarjan avausjakso vuodelta 1979. Päävoitto-nimisessä jaksossa ministeriön Erikoisosaston virkamiehillä on taas mielenkiintoinen työtehtävä. Heidän pitää järjestää valtionarpajaiset mahdollisimman tehokkaalla ja tuottavalla tavalla. Mutta kenelle päävoitto meneekään?

Taylor & Graham -käsikirjoittajakaksikon Knalli ja sateenvarjo -jaksot on jaoteltu julkaisuvuoden mukaan. Voit valita kustakin tuotantojaksosta yhden jakson, eli äänestää yhteensä kymmentä jaksoa. Julkaisemme äänestyksessä toivotuimmat jaksot ensimmäisenä.

Kiitos äänestäsi!

Hamilton-Jones (Kauko Helovirta), Lamm (Pekka Autiovuori), Mildred (Aila Svedberg) ja Sir Henry (Yrjö Järvinen) vuonna 1979 kuvattuna.
Kauko Helovirta, Pekka Autiovuori, Aila Svedberg ja Yrjö Järvinen. Hamilton-Jones (Kauko Helovirta), Lamm (Pekka Autiovuori), Mildred (Aila Svedberg) ja Sir Henry (Yrjö Järvinen) vuonna 1979 kuvattuna. Kuva: Yle Kauko Helovirta,Pekka Autiovuori,Aila Svedberg,Yrjö Järvinen,Knalli ja sateenvarjo,Yle Elävä arkisto
Kommentit