Hyppää pääsisältöön

Timo Lavikainen paljastaa kohtalon määräämän rakkaustarinansa Elämäni Biisi -lähetyksessä

Elämäni Biisi -ohjelman kilpailijat Elena Leeve, Timo Lavikainen, Sami Saikkonen, Jutta Helenius ja Eero Lehtimäki sekä keskellä juontaja Katja Ståhl.
Kauden toisessa jaksossa kilpailemassa ovat Elena Leeve, Timo Lavikainen, Sami Saikkonen, Jutta Helenius ja Eero Lehtimäki. Ohjelman juontaa Katja Ståhl. Elämäni Biisi -ohjelman kilpailijat Elena Leeve, Timo Lavikainen, Sami Saikkonen, Jutta Helenius ja Eero Lehtimäki sekä keskellä juontaja Katja Ståhl. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Elena Leeve,Timo Lavikainen,Jutta Helenius,Eero Lehtimäki,Sami Saikkonen,Katja Ståhl

Elämäni Biisi nähdään jälleen TV1:llä lauantaisin 5.9. – 24.10.2020 klo 21.05, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Areenassa.

Elämäni Biisi tarjoaa helpotusta elävän musiikin ikävään, jota tämä poikkeuksellinen vuosi on monissa herättänyt.

Ohjelmassa viisi julkisuudesta tuttua vierasta paljastaa mikä on heidän elämänsä biisi, eli kappale, joka on heille aivan erityisen tärkeä. Toisen kauden toisessa jaksossa elämänsä merkittävimmät biisit paljastavat näyttelijä Elena Leeve, tanssija-koreografit Sami Saikkonen ja Jutta Helenius, näyttelijä ja muusikko Timo Lavikainen sekä kapellimestari Eero Lehtimäki. Liveorkesteri soittaa jokaisen vieraan valitseman kappaleen, jonka jälkeen kilpailijat sekä kotiyleisö voivat arvuutella, mikä biisi kuuluu kellekin.

Jutta Helenius nauraa Elämäni Biisi -sohvalla, vierellä Eero Lehtimäki, Sami Saikkonen ja taustalla juontaja Katja Ståhl.
Jutta Heleniusta naurattaa kilpakumppaniensa, Sami Saikkosen ja Eero Lehtimäen, seurassa. Jutta Helenius nauraa Elämäni Biisi -sohvalla, vierellä Eero Lehtimäki, Sami Saikkonen ja taustalla juontaja Katja Ståhl. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Jutta Helenius,Eero Lehtimäki,Sami Saikkonen,Katja Ståhl

Tällä kertaa luvassa on paavin paheksumaa poppia 80-luvun lopulta, mahtipontinen voimaballadi ikuisesta elämästä sekä vanhempien avioerossa helpottanutta elokuvamusiikkia.

Timo Lavikaisen kappaleen takana on kohtalo

Jakson ylivoimainen voittaja on Timo Lavikainen, joka teki vaikutuksen arvaamalla – tai tietämällä – jokaisen kilpakumppaninsa kappaleen oikein. Vaikutuksen tekee myös tarina hänen valitsemansa kappaleen, Tehosekoittimen Hetken tie on kevyt, takana. Pepe Willbergin tunteikas tulkinta tästä vuonna 2002 julkaistusta kappaleesta tuskin jätti kovinkaan montaa silmäkulmaa kuivaksi niin vieraiden kuin yleisönkään keskuudessa, eikä Lavikaisen kertomus hänen ja katsomossa istuvan vaimonsa tapaamisesta sekään säästellyt kylmissä väristyksissä.

– Tapasimme aikoinaan Facebookissa. Hän laittoi minulle viestin, että hän on nähnyt unta, että minusta tulee hänen aviomiehensä, ja sillä matkalla tässä ollaan, Lavikainen kertoo.

Timo Lavikainen selittää tarinaa sohvalla, vieressä Elena Leeve.
Timo Lavikainen kertoo tarinaa ensikohtaamisestaan vaimonsa kanssa. Timo Lavikainen selittää tarinaa sohvalla, vieressä Elena Leeve. Kuva: Atte Mäläskä Timo Lavikainen,Elämäni Biisi,Elena Leeve

Kaksikko alkoi viestitellä palvelussa ja lähetellä toisilleen biisejä, joista Hetken tie on kevyt oli yksi. Kun tuleva pariskunta viimein päätti tavata, sopivat he treffit rakkauden kaupungiksi tituleeraamalleen Tampereelle – kaupunkiin, jossa myös Elämäni Biisiä kuvataan. Saavuttuaan tapaamispaikalle Lavikainen lähestyi läpi helmikuisen sohjon ja lumen tulevan puolisonsa autoa, ja avatessaan auton oven, lähti radiosta soimaan samainen Tehosekoittimen kappale.

Sittemmin kappaleesta on tullut pariskunnan yhteinen, ja siitä löytyvät "ei etäisyys, ei vuodetkaan" -sanat on kaiverrettu Lavikaisen vaimon vihkisormukseen. Hetken tie on kevyttä tanssittiin myös pariskunnan häätanssina.

Elämäni Biisin juontaja Katja Ståhl toteaa, että vaimon uni oli todellista johdatusta.

– Niin, minä uskon täysin kohtaloon, Lavikainen sanoo.

Sami Saikkonen nauraa Elämäni Biisi -sohvalla, kuvassa myös Jutta Helenius ja Eero Lehtimäki.
Sami Saikkonen kertoo liikuttavan tarinan lapsuudestaan, mutta myös naurulle löytyy tilaa. Sami Saikkonen nauraa Elämäni Biisi -sohvalla, kuvassa myös Jutta Helenius ja Eero Lehtimäki. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Sami Saikkonen,Jutta Helenius,Eero Lehtimäki
Elena Leeve pohtii vastausta Elämäni Biisi -kilpailussa, taustalla Timo Lavikainen ja Katja Ståhl.
Elena Leeve pohtii vastaustaan tarkkaan. Elena Leeve pohtii vastausta Elämäni Biisi -kilpailussa, taustalla Timo Lavikainen ja Katja Ståhl. Kuva: Atte Mäläskä Elena Leeve,Elämäni Biisi
Eero Lehtimäki pohdiskelee Elämäni Biisi -sohvalla.
Myös Eero Lehtimäki joutuu hieromaan älynystyröitään Elämäni Biisin kauden toisessa jaksossa. Eero Lehtimäki pohdiskelee Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Eero Lehtimäki,Elämäni Biisi

Myös muilla kilpailijoilla on liikuttava tarina kerrottavanaan. Elena Leeve valitsi elämänsä biisiksi Ultra Bran Minä suojelen sinua kaikelta -klassikon, joka on hänelle kappale lapsuuden ja aikuisuuden rajamailta – niistä hetkistä kun ymmärtää, ettei lapsuuteen enää ole paluuta.

Sami Saikkoselle Grease-elokuvasta tuttu Summer Nights auttoi käsittelemään vanhempien vaikeaa avioeroa, ja Jutta Heleniukselle Madonnan kohauttanut Like A Prayer -video herätti tunteen siitä, että ujo lapsi halusi alkaa esiintyä. Eero Lehtimäen kappaleen takana on tarina yli menevästä harjoitteluvimmasta ja täydellisyyden tavoittelusta, ja mikä biisi siitä kertomaan sopisikaan paremmin kuin Queenin koskettava voimaballadi Who Wants to Live Forever.

Jaksossa kunnioitetaan myös Vexi Salmen elämäntyötä

Kauden toisessa jaksossa vieraiden kappaleita tulkitsevat tähtiartistit Diandra, Irina, Jarkko Ahola ja Pepe Willberg tulkitsevat ohjelmassa kuultavat ja arvuuteltavat kappaleet. Orkesterin johtajana jatkaa edellisen kauden tapaan Kalle Torniainen.

Pepe Willberg, Diandra, Irina ja Jarkko Ahola esiintyvät Elämäni Biisi -lavalla.
Mielettömistä biisitulkinnoista vastaavat Pepe Willberg, Diandra, Irina ja Jarkko Ahola. Pepe Willberg, Diandra, Irina ja Jarkko Ahola esiintyvät Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Jarkko Ahola,Diandra,Irina,Pepe Willberg,Elämäni Biisi,musiikki

Suorana lähetettävän Elämäni Biisin juontaa pitkän linjan toimittaja ja musiikkialan konkari Katja Ståhl. Tyypillisesti jakson päätteeksi kuullaan sarjaan kesän aikana kerätyistä suomalaisten elämän biiseistä koottu potpuri, mutta tällä kertaa loppupotpurissa kunnioitetaan 8. syyskuuta kuollutta sanoittajalegenda Vexi Salmea.

Jaa sinulle tärkeä biisi Instagramissa tai Facebookissa käyttäen tunnistetta #elämänibiisi, ja sinun valitsemasi kappale saattaa päästä osaksi tulevien Elämäni Biisi -jaksojen loppupotpuria.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Myös katsojat pääsevät osallistumaan lauantai-illan hauskimpaan musiikkipeliin omalla älypuhelimella.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, kaveripeliä taas milloin vain omilla elämän biiseillä.

Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Yle.fi-sovelluksesta pääset tarkastamaan myös kauden kotipelaajien top 10 -kärjen sekä omat pisteesi.

Kauden paras kotikatsomopelaaja pääsee Elämäni Biisi -kauden viimeisen jakson yleisöksi sekä voittaa illallisen sekä hotelliyön itselleen ja ystävälleen. Lisäksi oman Elämäni Biisi -tulosrivinsä somessa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain studioyleisölippujen arvontaan.

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin klo 21.05 ja uusintana sunnuntaisin. Katsottavissa myös Yle Areenassa.