Hyppää pääsisältöön

Ota raha-asiat paremmin haltuun - nämä viisi Yle Areenan audiosarjaa kertovat kaiken olennaisen taloudesta

Euroseteleitä, kolikoita ja papereita, jossa näkyy eurosummia
Euroseteleitä, kolikoita ja papereita, jossa näkyy eurosummia Kuva: Yle raha,talous

Tiedätkö, minne rahasi menevät? Pohditko, olisiko sinusta sijoittajaksi? Mitä sinun kannattaisi tietää kansantaloudesta? Mistä globaalit talouskriisit johtuvat ja miten niistä on selvitty? Yle Areenasta löytyy paljon kuunneltavaa, jos olet kiinnostunut taloudesta tai haluat saada uusia vinkkejä arjen rahankäyttöön.

Rahasta hauskasti ja häpeilemättä: Julia Thurén: Melkein kaikki rahasta

Miksi palkasta puhuminen on pikkuisen kiusallista? Pitääkö parisuhteessa käydä rahakeskusteluja? Voisinko minäkin aloittaa sijoittamisen? Toimittaja-bloggaaja Julia Thurénin luotsaamassa Melkein kaikki rahasta -podcastissa rahasta ja taloudesta puhutaan häpeilemättä, hauskasti ja oivaltavasti, ja jaksojen aiheita syvennetään Yle Oppimisen nettiartikkeleissa. Uusi jakso torstaisin.

Mitä taloudessa tapahtuu juuri nyt: Mikä maksaa?

Mikä maksaa? etsii vastauksia tavallista kansalaista askarruttaviin talouden kysymyksiin. Minne rahamme menevät? Ja kuka rahan kulkusuunnan lopulta päättää? Entä mitä kansalaisen pitäisi tietää kansantaloudesta ja globaalitaloudesta? Suoraa lähetystä juontaa Juho-Pekka Rantala, vieraina on talouselämän vaikuttajia ja asiantuntijoita. Uusi jakso torstaisin.

Sinun kanssasi osakemarkkinoilla: Pörssipäivä

Pörssipäivä summaa talous- ja markkinatapahtumat sekä katsoo osakekurssien taakse. Yhdessä mielenkiintoisten vieraiden kanssa hiotaan omat sijoitusstrategiat. Toimittajina Mikko Jylhä ja Juha Virtanen. Uusi jakso keskiviikkoisin.

Tarinoita talouden myllerryksistä: Virtasen taloushistoria

Maailmanlaajuiset talouskriisit ja myllerrykset koettelevat aina tavallisen ihmisen elämää. Virtasen taloushistoria selvittää, miksi talouden suuret taistelut syntyivät ja miten niistä selvittiin. Sarjan isäntä Juha Virtanen johdattaa sinut taloushistorian maailmaan tarinoiden avulla, jotka tarjoavat oivalluksia, sivistystä ja viihdettä. Sarjan 2. kausi alkaa lokakuussa.

Elämämme rahat haudasta kehtoon: Rahat ja henki

Raha ympäröi meitä nykyeläjiä kuin näkymätön seitti. Se on osallisena arjessamme joka ikinen päivä aina kuolemaan asti – ja kuoleminenkin maksaa. Sarja seuraa rahan jälkiä elämänkaarta vastavirtaan. Polku vie arkusta eläkkeelle, avioeroon ja perinnönjakoon, törsäämään ja niukkuuteen, ekojen omien rahojen äärelle ja lopulta kehtoon asti. Rahat ja henki on 8-osainen pohdiskeleva reportaasiessee elämisen hinnasta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua