Hyppää pääsisältöön

"Kumpaan reikään tämä laitetaan?" – Kysyimme teiltä noloimpia lääkärikokemuksia. Katso parhaat palat Rikun ja Tunnan esittelemänä!

Riku Rantala ja Tunna Milonoff sohvalla
Riku Rantala ja Tunna Milonoff sohvalla Kuva: GYW Docventures

"Lääkäri kirjoitti kerran potilaan määräyksiin: jos penis. ei mene i.v, annetaan suun kautta. Penisilliini oli saanut mielenkiintoisen lyhenteen!"

Kysyimme teiltä omassa Omanolo-palvelussamme noloimpia ja mieleenpainuneimpia kokemuksia lääkärinvastaanotolla.

Katso parhaat palat alla olevalta videolta, josta selviää myös, mikä on Tunnan sinimuna-kokemus!

Lisää kokemuksia pääset lukemaan videon alta! Kiitos kaikille kokemuksia jakaneille! Tsekkaa myös terveydenhuoltomme tilaa alta, yltä ja välistä perkaava Docventures Talk Show tästä!

Yllättäen pinnalle nousivat erityisesti gynekologiset ja peräaukon kautta tehtävät tutkimukset sekä opiskelijat mukana -keissit. Tässä lisää parhaita paloja Omanolo-kokemuksista:

"1980-luvun puolivälissä odotin esikoistani ja kävin lääkärineuvolassa ensimmäistä kertaa. Lääkäri tutki ja tunnusteli vatsaani ja tokaisi lopulta hoitajalle ”tällä lapsella ei ole päätä lainkaan”. Hoitaja alkoi sopertaa minulle kaikenlaista. Tiesin tämän lääkärin olevan sellainen töksäyttelijä, mutta hyvä lääkäri. No, lapseni synnyttyä oli ensimmäinen lääkärineuvola ja koputin oveen aikani koittaessa ja sisään astuessani vauva sylissäni sanoin ”Hyvää päivää, täältä tulee nyt se päätön tapaus” Lääkäri ei sanonut mitään, katsoi vain ikkunasta ulos ja pidätti nauruaan."

"Soitin päivystysajan lääkäriin, koska pyllystä tuli kamalasti verta kakan mukana. Unohdin, että olin syönyt juuri edellisenä päivänä punajuurikeittoa. Soitin myös itku kurkussa äidillekin, että nyt on tosi kyseessä ja hän sitten minulle muistutti eilisestä yhteisestä lounaasta. Olin 35-vuotias "aikuinen" tuolloin."

"Löysin kiveksistäni ylimääräisen palluran, jonka seurauksena sain lähetteen ultraäänitutkimukseen. Tutkimuksissa minut ohjattiin huoneeseen riisuuntumaan. Urologi tuli huoneeseen ja tervehti nopeasti "moro, housut pois ja toimenpidepedille makaamaan". Vanhemman puoleinen urologi laittoi kasseilleni geeliä kuin ketsuppipullosta nakkikioskilla, alkoi pyöritellä ultraäänilaitetta , katsellen näyttöä ja oli aivan hiljaa. Kysyin muutaman minuutin kuluttua "miltä näyttää" johon Urologi vastasi: "ensin mä tutkin sitten, mä hutkin" hiljaisuus oli vallannut taas huoneen. :D Lopulta sain helpottavan diagnosin ja paperia kassieni pyyhkimiseen. Loppukättelytkin hoidettiin pikaisesti vielä geeliä käsissäni. "Moro" sanoi Urologi ja poistui huoneesta."

"Laboratoriohoitajana on kyllä nähnyt kaiken mahdollisen, esim. ulosteen veri x3 on tuotu 3 päivän koko satsi tuohilaatikossa pellavaliinalla peitettynä."

"Olin jo diagnosoinut itselleni munasarjasyövän ja kauhusta kankeana sitten gynekologille verisen vuodon vuoksi. Hän teki sisätutkimuksen ja poisti samalla tamponin, jonka olin unohtanut sisälleni yli kuukaudeksi. Nolotti ihan helvetisti, mutta gynen vakuuttelu ”vaivan” yleisyydestä kokosi itsetuntoni taas kasaan. Käynnin jälkeen tein totaalisen elämänmuutoksen. Karsin stressinaiheuttajia reippaasti, etten enää unohtelisi asioita sisälleni."

"Olin nuorena tyttönä röntgenissä, ensimmäistä kertaa elämässäni. En siis tiennyt miten toimia. Koska kyseessä oli ylävatsan tutkimus, piti tietysti riisua pusero ja rintaliivit pois. Sen teinkin ja astuin reippaasti ovesta ulos ja suoraan käytävään, jossa vanhempi herrasmies odotteli vuoroaan; silmät laajentuen näkymästäni, olin todella isorintainen jo tuolloin."

"Hakeuduin jonkin verran yli parikymppisenä useaan otteeseen lääkärille jatkuvan ripulin ja mahakipujen vuoksi. Jostain kiusallisesta syystä jokainen käynti alkoi kumihanskaan verhoillun etusormen työntämisellä hanuriini. Loppuhuipennuksena minut otti vastaan opettajalääkäri joka luvallani toi mukanaan joukon kandeja vastaanottohuoneeseen. Kaikki tietysti nuoria naisia ja minä mies. Sitten opettajalääkäri tuttuun tyyliin työnsi taas sormea takapuoleeni ja selosti samalla ympärille kerääntyneille kandeille mitä hän sormellaan tekee. Kun päästiin eturauhaseen, kysyi lääkäri minulta voisivatko kandit kokeilla mistä se eturauhanen sieltä suolesta löytyy. Tyrmistyneen huvittuneena tokaisin vain, että antaa palaa."

"Hammaslääkärikäynnillä mieslääkäri pyysi avamaan suun vielä hammashoidon jälkeen, halusi vielä jotakin kurkistaa. Avasin suuni ja samalla hetkellä minulta pääsi iso röykky suoraan päin hänen kasvojaan. En voinut sille mitään, se oli yllätys itsellenikin. Kyllä hävetti."

"Neuvolassa otettiin Papa - koe, tutkimuspöydältä noustua huomasin tutkimuspöydältä, takapuolen alla olevassa suojapaperissa ruskean läikän, huomasihan sen myös hoitaja, joka ei onneksi kommentoinut asiaa mitenkään... Oli kai ollut kiire edellisellä vessareissulla pyyhkiessä. Kyllä nolotti."

"Olin laitattamassa hormonikierukkaa ehkäisypoliklinikalla, annoin mahdollisuuden gynekologi opiskelijalle, joka oli todella hermostunut asentaessaan kierukkaa, hän kysyi ohjaajaltaan (gynekologi) kumpaan reikään laitan tämän?! Ajattelin että kerkeekö hän tuikata sen väärään reikään ennenkuin ohjaaja-gynekolgi kerkeää opastamaan:)?! Loppu hyvin,asentaminen onnistui moiteetomasti! Nyt voi vaan muistella huumorilla tuota hetkeä."

Ja sitten vielä katsomaan Docventures Talk Show: Rapautuuko ylistetty, suomalainen terveydenhuoltojärjestelmämme, jossa painavaa sanaa yhteiskuntamme ytimestä.

Uusimmat sisällöt - Docventures