Hyppää pääsisältöön

Tule mukaan päivittämään runouden kaanon! — Millainen on sinun runoaarteesi?

Runoratsu juoksee vedessä ja aurinko pilkistää pilvien lomasta
Runoratsu juoksee vedessä ja aurinko pilkistää pilvien lomasta Kuva: Pixabay Pegasos,Tämän runon haluaisin kuulla

Mistä klassikkorunon tunnistaa? Onko runoilijan oltava jo haudan levossa? Miten runosta tulee klassikko? Voiko runon klassikkous olla henkilökohtainen kokemus?

Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä Aleksis Kiven päivänä nautitaan klassikkorunoista! Syysilta on hyvä viettää vanhoja tuttuja runoja kuunnellen.

Runotoiveita toteuttavat Jarmo Heikkinen ja Elsa Saisio. Lähetyksen juontaa Pietari Kylmälä.

Lähetä runotoiveesi sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Jätäthän yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä. Toiveesi voi olla osa Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmaa.

Lähetyspäivänä lauantaina 10.10. klo 18-21 runotoiveita otetaan vastaan numerossa 09 144 800.

Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelma lauantaina 10.10.2020 klo 19 - 21 ja on kuunneltavissa Areenasta myös lähetyksen jälkeen.

Täytä lomake.
 • Jumalanpalvelukset maaliskuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset maaliskuussa 2022

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Hartauspuhujat maaliskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat maaliskuussa 2022

  Aamuhartaus ma-la klo 6.50, ei uusintaa. Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Yle Radio 1:n Horisontti-ohjelma summaa vuoden tärkeät teemat ja aloittaa uudella ohjelmapaikalla

  Uusi lähetyspaikka on 16.1. alkaen su klo 15

  “Nyt ei puhuta tulitikun päästä, vaan tulen merkityksestä ihmiskunnalle!” Näin totesi vastaava tuottaja Anna Simojoki Yle Radio 1:n uskonto- ja katsomusjournalistisesta Horisontti-ohjelmasta. Vaikka vuosi 2021 on ollut monin tavoin poikkeuksellinen, on puhetta uskosta, maailmankatsomuksesta, etiikasta ja yhteiskunnasta riittänyt. Olemme saaneet yli sadan vieraan kanssa pohtia ihmisyyden, elämän ja katsomuksellisten kysymysten välisiä risteymiä. Minkälaisen maailman osana ihminen itsensä tässä ajassa löytää, miten tähän päädyttiin ja miten jatkaa eteenpäin?

 • Jumalanpalvelukset helmikuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset helmikuussa 2022

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 ortodoksisen liturgian kanssa vuorottelevat vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.