Hyppää pääsisältöön

Tule mukaan päivittämään runouden kaanon! — Millainen on sinun runoaarteesi?

Runoratsu juoksee vedessä ja aurinko pilkistää pilvien lomasta
Runoratsu juoksee vedessä ja aurinko pilkistää pilvien lomasta Kuva: Pixabay Pegasos,Tämän runon haluaisin kuulla

Mistä klassikkorunon tunnistaa? Onko runoilijan oltava jo haudan levossa? Miten runosta tulee klassikko? Voiko runon klassikkous olla henkilökohtainen kokemus?

Tämän runon haluaisin kuulla -lähetyksessä Aleksis Kiven päivänä nautitaan klassikkorunoista! Syysilta on hyvä viettää vanhoja tuttuja runoja kuunnellen.

Runotoiveita toteuttavat Jarmo Heikkinen ja Elsa Saisio. Lähetyksen juontaa Pietari Kylmälä.

Lähetä runotoiveesi sähköpostiin toive.runot@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella. Jätäthän yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun tarvittaessa yhteydessä. Toiveesi voi olla osa Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelmaa.

Lähetyspäivänä lauantaina 10.10. klo 18-21 runotoiveita otetaan vastaan numerossa 09 144 800.

Tämän runon haluaisin kuulla -ohjelma lauantaina 10.10.2020 klo 19 - 21 ja on kuunneltavissa Areenasta myös lähetyksen jälkeen.

Täytä lomake.
 • Hengellisen ja kirkkomusiikin Sävel on vapaa la 31.10. - toivoa voi jo nyt

  Toivo musiikkia lähetykseen.

  Pyhäinpäivän iltana rauhoitutaan kuuntelemaan hieman hartaampaa musiikkia, sellaista joka kutsuu hengähtämään ja miettimään elämän suuria kysymyksiä - tai sitten vapautumaan ajatuksista ja heittäytymään musiikin hoidettavaksi. Ilta koostuu kuuntelijoiden musiikkitoiveista, joten voit soittaa lähetykseen ja toivoa hengellistä, harrasta, tai kirkollista musiikkia lauantaina klo 18:sta alk

 • Keskustele tässä: Mitä öljyn hinnalle tapahtuu?

  Öljyn hinta on maailmantalouden kuumemittari.

  Öljyn hinta on tänä vuonna vaihdellut jyrkästi ja monet uskovat, että hinta ei enää nouse aiempien vuosien huippulukemiin. Mikä maksaa? -ohjelmassa pohditaan, mitä tästä seuraa maailmantaloudessa? Ketkä voittavat ja ketkä häviävät? Juho-Pekka Rantalan vieraina energiayhtiö ST1:n pääomistaja Mika Anttonen ja Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen vanhempi neuvonantaja Laura Solanko.

 • Millaiset ovat ensimmäiset muistikuvasi rahasta?

  Millainen on sinun suhteesi rahaan?

  Millaiset ovat ensimmäiset muistikuvasi rahasta? Millaisia tunteita siihen liittyi? Millainen on sinun suhteesi rahaa? Mitkä asiat ovat vaikuttaneet rahasuhteeseesi? Miten rahan puute vaikuttaa elämääsi? Mistä saat silloin apua? Oletko etuoikeutetussa asemassa eikä rahan riittävyyttä tarvitse miettiä? Miten se vaikuttaa elämääsi ja ajatteluusi? Vertaatko taloudellista asemaa ja tilannetta muihin?

 • Keskustele tässä: Kannattaako enää sijoittaa rakennuksiin?

  Rakentaminen on riskibisnestä.

  Joka kymmenes asunto on ilman asukkaita ja monen pienen ostoskeskuksen kohtalona on purkaminen. Samalla etätyöt vähentävät toimistotilojen tarvetta. Uskaltaako yhä sijoittaa rakennuksiin? Toimittaja Juha Virtasen vieraina Rakennusteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Kim Kaskiaro ja Inderes Oy:n analyytikko Olli Koponen.