Hyppää pääsisältöön

Historiavisa: Mihin tuuraa käytettiin? Entä mitä härkkimellä tehtiin?

Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan Puutarhakatu 6. Opettaja Tengénillä on vyöllään roikkumassa puukko ja sahaus menossa höyläpenkin päällä.
Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan. Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan Puutarhakatu 6. Opettaja Tengénillä on vyöllään roikkumassa puukko ja sahaus menossa höyläpenkin päällä. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo työkalut,Yle Oppiminen,opettajat,Helsingin kaupunginmuseo,historiavisa

Työkalut ovat kehittyneet pitkän ajan kuluessa ja niiden pohjalta on syntynyt uusia innovaatioita. Ennen työvälineitä valmistettiin enimmäkseen itse tai kyläseppä teki niitä. Helsingin kaupunginmuseo laatii viikoittain kysymyksiä entisajan ilmiöistä. Tällä kertaa aiheena ovat erilaiset työvälineet.

Historiavisa on tehty yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Museo laatii viikoittain kysymyksiä menneen ajan ilmiöistä ja vastaa pääosin myös kysymyksiin liitetyistä kuvista.

Kommentit