Hyppää pääsisältöön

Historiavisa: Mihin tuuraa käytettiin? Entä mitä härkkimellä tehtiin?

Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan Puutarhakatu 6. Opettaja Tengénillä on vyöllään roikkumassa puukko ja sahaus menossa höyläpenkin päällä.
Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan. Veistonopettaja Helmi Tengén (1875-1971) työhuoneessaan Puutarhakatu 6. Opettaja Tengénillä on vyöllään roikkumassa puukko ja sahaus menossa höyläpenkin päällä. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo työkalut,Yle Oppiminen,opettajat,Helsingin kaupunginmuseo,historiavisa

Työkalut ovat kehittyneet pitkän ajan kuluessa ja niiden pohjalta on syntynyt uusia innovaatioita. Ennen työvälineitä valmistettiin enimmäkseen itse tai kyläseppä teki niitä. Helsingin kaupunginmuseon laatimassa visassa ovat tällä kertaa aiheena erilaiset työvälineet.

Historiavisa on tehty yhteistyössä Helsingin kaupunginmuseon kanssa. Museo vastaa pääosin myös kysymyksiin liitetyistä kuvista.

Historiavisat

Kommentit
 • 4. osa: ¡Hogar, dulce hogar!

  Paikan ilmauksia, olla-verbejä, historiaa.

  Tässä osassa opit kysymään tietä ja paikan ilmauksia. Kieliopissa opiskellaan muun muassa olla-verbi merkityksessä "sijaita, olla jossakin": estar – hay. Lisäksi tutustutaan Espanjan historiaan 1500-luvulle saakka.

 • Vihdoinkin mä oon mä

  Joonatan on 28-vuotias transmies.

  Transmies Joonatan kertoo millaista on tulla vihdoin kohdatuksi sellaisena kuin on, miehenä

 • Mediataitoja kouluun

  Mediataitoja kouluun

  Mediakompassi-kokonaisuus koostuu kolmesta eri ohjelmasarjasta, joista ensimmäinen on tarkoitettu alkuopetukseen, toinen alakouluun ja kolmas yläkouluun ja lukioon.