Hyppää pääsisältöön

Ohjelmavinkit Ylen syksyyn 2020

Otteita Ylen syksyn sarjaohjelmistosta. Lisää tulevia sarjoja ja muita ohjelmia tullaan päivittämään syksyn mittaan tänne.

Bodyguard - Henkivartija

Britanniassa BBC:n katsotuin draama kymmeneen vuoteen on koukuttava trilleri sisäministeri Julia Montaguesta ja hänen henkivartijastaan.
Yle TV2 ja Areena 21.9.2020 alkaen
Lue lisää »

Ministeri

Islantilainen draamasarja, jossa pääministerin avustaja tekee kaikkensa pitääkseen pääministerin kaksisuuntaisen mielialahäiriön salassa julkisuudelta.
Yle TV1 ja Areena sunnuntaisin 27.9. alkaen
Lue lisää »

Salisburyn myrkytykset

BBC:n ykköskanavan suurin draamahitti kuuteen vuoteen on tositapahtumiin pohjautuva ja koskettava kuvaus venäläiseen kaksoisagenttiin ja hänen tyttäreensä kohdistuneesta murhan yrityksestä.
Yle TV1 lauantaisin 3.10. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 3.10.

Lue lisää »

Rakasta mua - Älska mig

Ruotsalainen draamakomedia ihmissuhteista ja rakkaudesta, jossa seuraamme kolmea sukupolvea läpi ystävyyden, surujen, emansipaation ja romantiikan
Yle Fem maanantaisin 19.10. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 19.10.

Luuserit

16-vuotias Veeti on saanut mökkireissulla pakit ystävältään Milalta. Tietävätköhän muut? Miten Veeti saisi todistettua ystävilleen, että on päässyt tapauksen yli?
Yle Areena 20.10.

Jäähyväisten kesä

Connie haluaa erota miehestään Douglasista 20 vuoden avioliiton jälkeen. Hajoamisen kynnyksellä perhe päättää lähteä vielä viimeiselle yhteiselle junamatkalle Eurooppaan.
Yle TV1 tiistaisin 27.10. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 27.10.

Babylon Berlin - 3. kausi

Supersuosittu neo-noir rikosdraamasarja jatkuu. Gereon Rath saa tutkittavakseen kuuluisalla elokuvastudiolla tapahtuneen onnettomuuden ja Charlotte Ritter opiskelee poliisitutkintoaan varten.
Yle TV1 perjantaisin 30.10 alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 30.10.

Lue lisää ja katso traileri »

Belgravia

Downton Abbeyn luojan uusi kuusiosainen draamasarja avaa uuden, kiehtovan ikkunan 1800-luvun englantilaiseen luokkayhteiskuntaan.
Yle TV1 lauantaisin 7.11. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 7.11.

Lue lisää »

Zarah

Saksalaissarjassa nuori naistoimittaja kamppailee ennakkoluuloja vastaan 1970-luvun miesvaltaisessa lehtitoimituksessa. Vaikka hippiaate valtaa kadut, naisen rooli on edelleen ahdas.
Yle Teema 11.11. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 11.11.

White Wall

Suomalais-ruotsalaisessa jännityssarjassa ydinjätteiden loppusijoituspaikan viimeistelyn yhteydessä tapahtuu onnettomuus, joka paljastaa maan syvyyksistä selittämättömän valkoisen seinän.
Yle TV1 ja Yle Areena 15.11. alkaen

Kaikenkarvaiset ystäväni

Nuori Eläinlääkäri James Herriot hoitaa yorkshirelaisen maalaiskylän eläimiä - ja vähän ihmisiäkin ihmisiä siinä sivussa. Uusi tulkinta 1940-luvulle sijoittuvasta romaanista ja klassikkosarjasta.
Yle TV1 tiistaisin 24.11. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 24.11.

Esikoinen - Förstfödd

Fantasiatrilleri, jossa ruotsalaiseen suurkaupunkiin rakennetaan vaihtoehtoinen universumi. Mikään eikä kukaan ole sitä, miltä näyttää.
Yle Fem ja Yle Areena 21.12. alkaen

Topi - Nuoren miehen elämää

Samaistuttava dokumenttisarja nuoren, autoiluun hurahtaneen Tehtaan sankarit -sarjasta tutun 25-vuotiaan Topi Kauppisen elämästä nyky-Suomessa. Ensimmäisellä kaudella seurataan Topin rakkauden etsintää.
Yle Areena 21.9. ja Yle TV1 18.11.

Naissotilaat 3

Pohjoinen Kainuu kutsuu katsojia Naissotilaat-sarjan kolmannella kaudella, kun Rosa, Maria, Melissa ja Suvi aloittavat vapaaehtoisen asepalveluksensa Kainuun prikaatissa Kajaanissa heinäkuussa.
Yle TV2 5.10. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 5.10.

Lähiöiden finest

Musiikkidokumenttisarja tarjoilee uuden aallon suomenkielistä räppiä suoraan Itä-Helsingistä.
Yle Areena 5.10.

Tilipäivä

Ina Mikkolan Tilipäivä räjäyttää työelämän tabut ja antaa konkreettisia neuvoja meille kaikille, jotka emme ole aiemmin uskaltaneet puhua näistä aiheista suoraan. Useista ohjelmista muodostuva kokonaisuus.
Yle TV2 ja Yle Areena tiistaisin 6.10. alkaen

Miesoletuksia

Millaisia paineita ja odotuksia miehiin kohdistuu? Neljä parikymppistä miestä pohtii dokumenttisarjassa, millaista on olla mies tässä ajassa.
Yle Areena 19.10.

Peltsin toinen luonto

Mikko “Peltsi” Peltola on kokenut seikkailuillaan lähes kaiken, mutta vielä on kuitenkin muutamia asioita ja paikkoja kokematta. Peltsin toinen luonto vie mm. Kamtsatkan niemimaalle, Hammastunturille sekä Haltille.
Yle TV2 14.12. alkaen.
Kaikki jaksot Areenassa 11.12.

Teeman lokakuu: Pahuus

Teeman lokakuun elokuvat ja dokumentit tutkivat pahuutta niin historian ja tositarinoiden kuin fiktion kautta. Aiheina mm. Bodomjärven sekä Mansonin perheen murhat, Italian fasismin unelmatehdas Cinecittà ja väkivaltaisen rikollisuuden psykologia.
Yle Teema ja Areena 29.9. alkaen

Susani Mahadura - mielen jäljillä

Susani Mahadura selvittää, miten ihmismieli toimii ja miten todellisuutta on rakennettu eri maailmankolkissa eri aikakausina.
Yle Puhe torstaisin klo 13 ja Yle Areena
Kuuntele sarjaa

Maria Pettersson ja historian naiset

Maria Pettersson ja historian naiset -podcast-sarjassa tutustutaan kymmeniin naisiin, jotka muuttivat maailmaa. Naisia yhdistää uskomaton elämäntarina ja se, ettemme ole kuulleet heistä – vaikka olisi pitänyt.
Kuuntele sarjaa