Hyppää pääsisältöön

Antti Häkkänen paljastaa Elämäni Biisissä kappaleen, jonka avulla vauva-arjen ja ministeriyden sai yhdistettyä

Elämäni biisi -ohjelman kilpailijat Kari Enqvist, Rauha Mäkilä, Anna Rimpelä, Antti Häkkänen, Outi Pakkanen sekä keskellä juontaja Katja Ståhl.
Kari Enqvist, Rauha Mäkilä, Anna Rimpelä, Antti Häkkänen ja Outi Pakkanen kilpailevat Katja Ståhlin juontaman Elämäni Biisin kolmannessa jaksossa. Elämäni biisi -ohjelman kilpailijat Kari Enqvist, Rauha Mäkilä, Anna Rimpelä, Antti Häkkänen, Outi Pakkanen sekä keskellä juontaja Katja Ståhl. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Katja Ståhl,Kari Enqvist,Antti Häkkänen,Anna Rimpelä,Rauha Mäkilä,Outi Pakkanen

Elämäni Biisi nähdään jälleen TV1:llä lauantaisin 5.9. – 24.10.2020 klo 21.05, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Areenassa.

Kenties jokaisella meistä on elämässään biisi, jonka kuuleminen tuo mieleen muistoja, tai jonka tahtiin kurjempikin päivä on helpompi jaksaa. Elämäni Biisi -musiikkiviihdeohjelmassa sukelletaan syvälle viiden tunnetun suomalaisen elämän tärkeimpiin kappaleisiin ja tarinoihin niiden takana.

Toisen kauden kolmannessa jaksossa elämänsä merkittävimmät biisit paljastavat koomikko ja kirjailija Anna Rimpelä, kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Häkkänen, kirjailija Outi Pakkanen, kuvataiteilija Rauha Mäkilä sekä teoreettisen fysiikan ja kosmologian professori ja tietokirjailija Kari Enqvist. Elämäni Biisi -livebändi soittaa jokaisen vieraan valitseman kappaleen, minkä jälkeen kilpailijat sekä kotiyleisö voivat arvuutella, mikä biisi kuuluu kellekin.

Jarkko Ahola laulaa Elämäni Biisi -lavalla.
Jarkko Ahola saa jaksossa tittelin "miespuolinen Tina Turner". Jarkko Ahola laulaa Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Jarkko Ahola

Tällä kertaa biisivalinnoissa kuullaan ruotsalaista tanssipoppia kymmenen vuoden takaa, voimabiisi, joka opettaa, ettei pidä antaa periksi sekä kappale, joka siivitti Spice Girlsin maailmansuosioon, mutta ei 17-vuotiasta Anna Rimpelää baariin.

Oikeusministeri ei halunnut dropata perheensä tunnelmaa

Elämäni Biisi -tähtiartisti Diandran versio Vesalan kesäisestä Älä droppaa mun tunnelmaa -hitistä muuttaa syksyisen Suomen hetkeksi aurinkoiseksi Costa Ricaksi. Samaan tapaan kappale toimii myös kansanedustaja Antti Häkkäselle, jolla on oma tarinansa biisin takana.

– Kappale kolahti, kun tyttäreni syntyi ja olin samaan aikaan ministerinä aamusta iltaan töissä kiinni, Häkkänen kertoo.

Edellisen kauden oikeusministerin pieni Kerttu-tytär valvotti vanhempiaan elämänsä ensimmäiset puoli vuotta. Se tarkoitti sitä, että Häkkänen tuuditteli lastaan uneen usein vielä kello kolmen aikaan aamuyöstä ja lähti sitten muutaman tunnin päästä töihin aivan rättiväsyneenä. Kerran työmatka-aamuna radiosta lähti soimaan Vesalan tuttu kappale.

Erityisesti biisin kohdat “mä oon tehny töitä vaa apinana” sekä “mul on aurinko-, vitsku- ja univaje” iskivät tuoreeseen työssäkäyvään isään.

– Ja silti, suupielet ylöspäin! Aivan loistava, positiivinen biisi, Häkkänen sanoo.

Antti Häkkänen nauraa Elämäni Biisi -sohvalla.
Antti Häkkänen löysi vaativan arkensa tueksi Vesalan biisin. Antti Häkkänen nauraa Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Antti Häkkänen

Vaativassa työssä, jossa joutuu olemaan tekemisissä myös vaikeiden asioiden kanssa, oli tärkeää myös löytää tapa sulkea päivän negatiivinen painolasti ajatuksista ennen kuin palaa kotiin tyttären luokse. Siihen Älä droppaa mun tunnelmaa sopi silloin – ja sopii edelleen – Häkkäsen mielestä kuin nakutettu.

Lisäksi biisi toimii myös kalamiehenä tunnetun Häkkäsen harvojen vapaahetkien taustamusiikkina.

– Silloinkin tämä biisi soi ja mä saatan olla kaatosateessa kalassa, hän naureskelee.

Rauha Mäkilä Elämäni Biisi -sohvalla.
Rauha Mäkilän arvausrivissä on kaikki oikein – paitsi hänen oma biisinsä, tietysti. Rauha Mäkilä Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Rauha Mäkilä

Jakson selväksi voittajaksi kipusi Rauha Mäkilä, jonka jokainen biisiarvaus meni nappiin. Mäkilä itse valitsi omaksi biisikseen ruotsalaisen Robynin reilun kymmenen vuoden takaisen tanssihitin Indestructible, joka muistuttaa häntä uuden rakkauden huumasta ja ensitapaamisella iskeneestä lemmestä, joka vei silloin ja vie edelleen jalat alta. Tina Turnerin kappale River Deep, Mountain High puolestaan muistuttaa Outi Pakkasta hänen kuplivasta nuoruudestaan ja ajasta, jolloin “krapulakin tuntuu kepeältä shampanjalta”.

Kari Enqvist ja taustalla Rauha Mäkilä Elämäni Biisi -sohvalla.
Kari Enqvist vinkkasi heti alkuun, että hänen kappaleensa liittyy jotenkin kosmologiaan. Kari Enqvist ja taustalla Rauha Mäkilä Elämäni Biisi -sohvalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Kari Enqvist,Rauha Mäkilä
Kirjailija Outi Pakkanen Elämäni Biisi -sohvalla, taustalla näkyy Katja Ståhl.
Outi Pakkanen paljastaa oman "voimabiisinsä", vaikka kyseistä sanaa inhoaakin. Kirjailija Outi Pakkanen Elämäni Biisi -sohvalla, taustalla näkyy Katja Ståhl. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Outi Pakkanen
Anna Rimpelä ja Antti Häkkänen sohvilla Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Anna Rimpelän tarina itsestään "teini-ikäisenä kiinteistönvälittäjänä" saa Antti Häkkäsen nauramaan. Anna Rimpelä ja Antti Häkkänen sohvilla Elämäni Biisi -ohjelmassa. Kuva: Atte Mäläskä Anna Rimpelä,Antti Häkkänen

Aamiainen Tiffanylla -elokuvasta tuttu Moon River palauttaa Kari Enqvistin 80-luvulle, jolloin hän työskenteli tutkijatohtorina Wisconsinin yliopistolla. Kappale sai hänet pohtimaan elämän suuria kysymyksiä. Anna Rimpilälle Spice Girlsin Wannabe taas kuvaa hänen aikuistumistaan ja ystävyyttään isoveljensä coolin tyttöystävän kanssa – liittyypä tarinaan myös epätoivoinen yritys päästä alaikäisenä baariin.

Elämäni Biisi -potpurissa kuullaan katsojien tärkeitä biisejä

Kauden kolmannessa jaksossa vieraiden kappaleita tulkitsevat Diandran lisäksi Irina, Jarkko Ahola ja Pepe Willberg tulkitsevat ohjelmassa kuultavat ja arvuuteltavat kappaleet. Orkesterin johtajana jatkaa edellisen kauden tapaan Kalle Torniainen.

Jarkko Ahola, Diandra, Irina ja Pepe Willberg Elämäni Biisi -lavalla.
Viikon biisipotpurissa kuullaan muun muassa Eppu Normaalia. Jarkko Ahola, Diandra, Irina ja Pepe Willberg Elämäni Biisi -lavalla. Kuva: Atte Mäläskä Elämäni Biisi,Jarkko Ahola,Diandra,Irina,Pepe Willberg

Suorana lähetettävän Elämäni Biisin juontaa pitkän linjan toimittaja ja musiikkialan konkari Katja Ståhl. Jakson päätteeksi kuullaan tuttuun tapaan suomalaisten elämän biiseistä koottu potpuri. Jaa sinulle tärkeä biisi Instagramissa tai Facebookissa käyttäen tunnistetta #elämänibiisi, ja sinun valitsemasi kappale saattaa päästä osaksi tulevien Elämäni Biisi -jaksojen loppupotpuria.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Myös katsojat pääsevät osallistumaan lauantai-illan hauskimpaan musiikkipeliin omalla älypuhelimella.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, kaveripeliä taas milloin vain omilla elämän biiseillä.

Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Yle.fi-sovelluksesta pääset tarkastamaan myös kauden kotipelaajien top 10 -kärjen sekä omat pisteesi.

Kauden paras kotikatsomopelaaja pääsee Elämäni Biisi -kauden viimeisen jakson yleisöksi sekä voittaa illallisen sekä hotelliyön itselleen ja ystävälleen. Lisäksi oman Elämäni Biisi -tulosrivinsä somessa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain studioyleisölippujen arvontaan.

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin klo 21.05 ja uusintana sunnuntaisin. Katsottavissa myös Yle Areenassa.