Hyppää pääsisältöön

Matthias Goerne laulaa Schubertia RSO:n solistina

baritoni Matthias Goerne
baritoni Matthias Goerne Kuva: Marie Staggat Matthias Goerne

Lied-laulajien eturiviin kuuluva baritoni Matthias Goerne esiintyy RSO:n solistina 27.11. Ylikapellimestari Hannu Linnun johtamassa konsertissa Goerne laulaa Schubertin liedejä mm. Winterreise-sarjasta.

Goerne on pysynyt maailman merkittävimpien baritonien joukossa viimeiset parikymmentä vuotta. Poikkeuksellisen syvällisenä tulkitsijana tunnettu laulaja sai lied-oppinsa alan legendoilta, Dietrich Fischer-Diskaulta ja Elisabeth Schwarzkopfilta.

Goernen vierailun lisäksi RSO:n marraskuun konserteissa kuullaan venäläistä ohjelmistoa, barokkia ja lisää Schubertia.

4.11. Emilia Hoving johtaman konsertin ohjelmassa on Shostakovitshin Preludi ja scherzo, Kamarisinfonia sekä Weinbergin Concertino viululle ja jousille, jonka solistina esiintyy Nikita Boriso-Glebsky.

13.11. barokkikonsertissa kuullaan Élisabeth Jacquet de la Guerren Sarja oopperasta Céphale ja Procris, Händelin Ilotulitusmusiikkia sekä Bachin oboekonsertto, jonka solistina esiintyy RSO:n 2. soolo-oboisti Kyeong Ham. Konsertin kapellimestarina on Kreeta-Maria Kentala.

18.-19.11. konsertit johtaa Matthew Halls, joka tunnetaan elävistä ja dynaamisista tulkinnoistaan. Hän teki orkesteriin lähtemättömän vaikutuksen syksyllä 2019 ja sai uuden kutsun välittömästi. Ohjelmassa on Schubertin 19-vuotiaana kirjoittama 5. sinfonia ja alkusoitto Rameaun oopperasta Pigmalion. Solistinumero on Saint Saênsin 1. sellokonsertto, jonka solistina esiintyy RSO:n 1. soolosellisti Tuomas Lehto.

22.11. kamarimusiikkikonsertissa juhlitaan Beethovenia. Esiintymässä ovat Uusi Helsinki -kvartetti ja pianisti Naoko Shibayama-Aarnio.

Kaikki syksyn konsertit lähetetään suorana Yle Teemalla, Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa.

 • Tervetuloa itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin Musiikkitaloon!

  Ohjelmassa mm. Leiviskän pianokonsertto.

  RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertin ohjelmassa on Helvi Leiviskän pianokonsertto, Crusellin klarinettikonsertto sekä Damströmin ja Rautavaaran orkesteriteoksia. Juhlakonsertin päättää Sibeliuksen Finlandia. Solisteina Mirka Viitala ja Han Kim ja kapellimestarina Hannu Lintu.

 • Suomen Säveltäjät ry. 75 vuotta

  Juhlakonsertti 2.10. klo 20 Musiikkitalossa.

  Syyskuussa 1945 säveltäjät Erik Bergman ja Kalervo Tuukkanen tapasivat sattumalta Helsingissä taiteilijakoti Lallukan eteisessä ja ryhtyivät juttelemaan edellisenä päivänä kuolleen kollegansa Väinö Raition kokemista vaikeuksista säveltäjänä. Esiin nousi ajatus säveltäjien omasta yhdistyksestä. Tätä yhdistystä juhlitaan RSO:n konsertissa 2.10. klo 20 Musiikkitalossa.

 • Matthias Goerne laulaa Schubertia RSO:n solistina

  Lisäksi marraskuussa barokkia ja venäläistä ohjelmistoa.

  Lied-laulajien eturiviin kuuluva baritoni Matthias Goerne esiintyy RSO:n solistina 27.11. Ylikapellimestari Hannu Linnun johtamassa konsertissa Goerne laulaa Schubertin liedejä mm. Winterreise-sarjasta. Goernen vierailun lisäksi RSO:n marraskuun konserteissa kuullaan venäläistä ohjelmistoa, barokkia ja lisää Schubertia.