Hyppää pääsisältöön

Toivo konserttimusiikkia ja kerro muistojasi Sävel on vapaan juhlalähetyksessä

Sävel on vapaa 50 vuotta
Sävel on vapaa 50 vuotta Kuva: Tuuli Laukkanen / Yle Sävel on vapaa

Perinteikäs Sävel on vapaa täyttää tänä vuonna kunniakkaat 50 vuotta! Ensimmäinen Sävel on vapaa lähetettiin 11.4.1970. Kahden ja puolen tunnin mittaisen puhelintoivekonsertin juonsi oopperalaulaja Hannu Heikkilä. Syksyllä 1970 aloitettiin varsinaiset lähetykset kerran kuussa. Aluksi ohjelmaa juonsi Sauvo Puhtila, ja pian hänen juontajaparikseen tuli Meri Louhos. Yleisö otti ohjelman heti omakseen, ja suosio on jatkunut suurena aina näihin päiviin saakka.

Lauantaina 3.10.2020 klo 19.02 - 23.10 lähetetään erikoispitkä yli neljän tunnin mittainen syntymäpäiväjuhlalähetys. Iltaa emännöi musiikkitoimittaja Inari Tilli, ja hänen seurakseen lähetykseen saapuu juontajiksi konkareita vuosien ja vuosikymmenten takaa. Illan aikana juontohommiin pääsevät Meri Louhos, Atso Almila, Helena Hannikainen ja Seppo Murto. Lisäksi luvassa on yllätyspuheluita.

Voitte lähettää juhlalähetykseen musiikkitoiveita jo etukäteen joko oheisen lomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen savel.vapaa@yle.fi. Kirjoittakaa viestiin puhelinnumeronne sekä mahdollisimman tarkat tiedot toiveestanne. Kirjoittakaa oheen myös lyhyt perustelu kyseiselle toiveellenne. Liittäkää kernaasti mukaan muistoja, anekdootteja tai mieleen jääneitä sattumuksia ohjelmaan liittyen vuosien varrelta.

Puhelinlinjat Pasilaan aukeavat lauantai-iltana 3.10. klo 18. Puhelinnumero on vanha tuttu: 09 - 144 800.

Tervetuloa mukaan juhlimaan!

Sävel on vapaa -juhlalähetys lauantaina 3.10.2020 klo 19.02 - 23.10. Myös Yle Areenassa.

Täytä lomake.
 • Keskustele tässä: Kannattaako enää sijoittaa rakennuksiin?

  Rakentaminen on riskibisnestä.

  Joka kymmenes asunto on ilman asukkaita ja monen pienen ostoskeskuksen kohtalona on purkaminen. Samalla etätyöt vähentävät toimistotilojen tarvetta. Uskaltaako yhä sijoittaa rakennuksiin? Toimittaja Juha Virtasen vieraina Rakennusteollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Kim Kaskiaro ja Inderes Oy:n analyytikko Olli Koponen.

 • Jumalanpalvelukset marraskuussa

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset marraskuussa 2020

  Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset.

 • Keskustele aiheesta: Minkälainen fiilis sinun työpaikallasi on?

  Työpaikan tunneilmasto vaikuttaa tuottavuuteen.

  Työpaikan hyvä tunneilmasto parantaa työtulosta selvästi. Monelta johtajalta jää tärkeitä työkaluja käyttämättä, kun työpaikan tunneilmastoon ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota. Mikä maksaa? -ohjelmassa keskustellaan siitä, miten työpaikan hyvä tunneilmasto saadaan luotua. Juho-Pekka Rantalan vieraina työelämän tunnetaitovalmentaja Ira Leppänen ja psykologi Jarkko Rantanen.

 • Hartauspuhujat marraskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat marraskuussa 2020

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta). Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.