Hyppää pääsisältöön

Yle tilaa ulkopuolisen riippumattomuusarvioinnin nyt toista kertaa

Yleisradion liput liehuvat, taustalla Ylen linkkitorni.
Yleisradion liput liehuvat, taustalla Ylen linkkitorni. Kuva: Petteri Bülow / Yle Yle,Pasilan linkkitorni,liput

Yle seuraa toimintansa riippumattomuutta säännöllisesti. Arviointi valmistuu vuodenvaihteessa.

Julkisen palvelun toimijana Ylelle on tärkeää, että sen toiminta on riippumatonta ulkopuolisista vaikuttajatahoista. Riippumattomuuden toteutumista ja vahvistamista varten Yle tilaa nyt toista kertaa riippumattomuusarvioinnin. Ylen hallitus päätti arvioinnin tilaamisesta kokouksessaan 17.9.2020.

“Arviointi on Ylen oma-aloitteista laadunvarmistustyötä. Edellisen kerran ulkopuolisen riippumattomuusarvioinnin Ylelle teki Olli Mäenpää vuonna 2017. Tuolloin Ylen hallitus päätti, että ulkopuolisia arviointeja on syytä tehdä säännöllisesti noin kolmen vuoden välein”, sanoo Ylen julkisen palvelun johtaja Ismo Silvo.

Arvioinnin tekevät filosofian maisteri Juhani Pekkala ja oikeustieteen tohtori, työelämäprofessori Hannele Pokka. Riippumattomuusarviointi tehdään syksyllä 2020 ja se on valmis vuodenvaihteessa 2020–21. Arviointi kattaa kaiken Ylen journalistisen toiminnan. Yle antaa työhön hallinnollista tukea, mutta auditoijat tekevät työnsä itsenäisesti. Auditoinnin tulokset julkistetaan sen vastaanottamisen jälkeen.

Arvioinnin tavoitteina on tarkastella Ylen journalistista päätöksentekoa ja työkulttuuria riippumattomuuden näkökulmasta, kuten journalistin ohjeet riippumattomuudesta ohjeistavat. Arvioijat voivat tehdä vastaaville toimittajille myös kehittämisehdotuksia.

Yle arvioi jatkuvasti riippumattomuuden toteutumista yhtiössä ja vastaavat toimittajat raportoivat huomioista vuosittain yhtiön hallitukselle. Lisäksi Ylen riippumattomuutta arvioi ulkopuolinen taho noin 2–3 vuoden välein.

Riippumattomuutta on yhtiössä vahvistettu myös esimerkiksi perustamalla Yleen Journalismin akatemia, joka tarjoaa henkilöstölle koulutusta vaikutusyritysten tunnistamiseen ja torjumiseen. Henkilöstöltä on tiedusteltu vaikutusyrityksistä kyselyllä häirinnästä ja painostuksesta ohjelmatyötä tekeville yleläisille. Yhtiössä on myös laadittu turvallisen vuorovaikutuksen ohjeistus.