Hyppää pääsisältöön

Hyödynnä vihreät tomaatit tekemällä maukas säilyke

Inlagda gröna tomater
Inlagda gröna tomater Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,resepti,Etikkasäilöntä,tomaatti

Vihreistä tomaateista tulee hyvä säilyke, jossa on häivähdys karviaisen makua, kun ne saavat tekeytyä muutaman vuorokauden maukkaassa liemessä.

Esikeitä mielellään sinapinsiemeniä, jotta niistä irtoaa makua ja ne pehmenevät hiukan.

Tomaattien maku pehmenee, mitä kauemman säilyke saa tekeytyä.

Ainekset 4:lle:

  • 500 g vihreitä tomaatteja
  • 15 mustaherukanlehteä
  • 3 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl raakasokeria
  • 1 ½ dl vettä

Tee näin:

  1. Esikeitä sinapinsiemeniä 2–3 minuuttia, riko korianterinsiemenet morttelissa, viipaloi tomaatit.
  2. Lado sterilisoituun tiiviskantiseen purkkiin kerroksittain tomaatinviipaleita, mustaherukanlehtiä, sinapinsiemeniä ja korianterinsiemeniä.
  3. Kiehauta etikka, sokeri ja vesi liemeksi. Kaada tomaattien päälle.
  4. Pane viileään ja anna tekeytyä ainakin vuorokausi.