Sinappipikkelöity kurkku kuuluu jääkaappiin. Se on raikas lisä useimpiin ruokalajeihin. Tässä mukaan on lisätty keitettyjä sinapinsiemeniä antamaan hiukan lisämakua.
Sinappipikkelöity kurkku
Ainekset:
- 2 dl etikkaa,10 %
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 2 kurkkua
- 2 rkl keitettyjä sinapinsiemeniä
Tee näin:
- Sekoita kylmänä etikka, sokeri ja vesi.
- Keitä sinapinsiemeniä kevyesti muutama minuutti, siivilöi ja lisää liemeen.
- Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kaada päälle etikkaliemi ja anna marinoitua vähintään tunti.
Kurkku kestää useampia viikkoja jääkaapissa, mikäli kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa tiiviisti suljetussa purkissa.