Hyppää pääsisältöön

Sinappipikkelöity kurkku on nopeatekoinen herkku, joka säilyy viikkoja

Senapspicklad gurka i en glasburk
Senapspicklad gurka i en glasburk Kuva: Yle/Carina Ahlskog Strömsö,ruokaohjeet,kurkku

Sinappipikkelöity kurkku kuuluu jääkaappiin. Se on raikas lisä useimpiin ruokalajeihin. Tässä mukaan on lisätty keitettyjä sinapinsiemeniä antamaan hiukan lisämakua.

Sinappipikkelöity kurkku

Ainekset:

  • 2 dl etikkaa,10 %
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 kurkkua
  • 2 rkl keitettyjä sinapinsiemeniä

Tee näin:

  1. Sekoita kylmänä etikka, sokeri ja vesi.
  2. Keitä sinapinsiemeniä kevyesti muutama minuutti, siivilöi ja lisää liemeen.
  3. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kaada päälle etikkaliemi ja anna marinoitua vähintään tunti.

Kurkku kestää useampia viikkoja jääkaapissa, mikäli kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa tiiviisti suljetussa purkissa.