Hyppää pääsisältöön

Tee käsiin ja jalkoihin siistejä heijastimia pitsikuvioin ja koristeompelein

Dekorativa reflexband för armar och ben.
Tee itse heijastimet, jotka sopivat tyyliisi ja vaatteisiisi. Dekorativa reflexband för armar och ben. Kuva: Yle/Lee Esselström Reflex,Strömsö,käsityöt (tuote)

Heijastimia ei voi koskaan olla liikaa. Niitä tekee nopeasti ja helposti itse kokonaisen kasan yhdessä illassa. Niistä tulee myös hienoja lahjoja annettavaksi perheelle ja ystäville.

Nykyisin heijastinkankaita ja -nauhoja on saatavana valkoisena, mustana, oranssina, keltaisena ja harmaan eri sävyissä. Persoonallisia heijastimia on helppo tehdä omaan tyyliinsä sopiviksi. Esimerkiksi pitsillä ja/tai koristeompeleilla somistaen, heijastimista tulee kuin koruja.

Toivon, että nämä ovat heijastimia, jotka saavat olla aina takissa, niin että ne ovat oikeassa paikassa, kun pimeä yllättää. Mikset tekisi jalkoihinkin yhteensopivia heijastimia?

Tarvikkeet:

 • heijastinnauha
 • huovutettu villapaita/villakangas/huovutettu villalevy
 • kuminauha
 • ompelukone
 • (hakaneula)
Material till reflexband
Materiaalit heijastimiin. Material till reflexband Kuva: Yle/Lee Esselström Reflex,Strömsö,käsityöt (tuote)

Tee näin:

 1. Mittaa takin hihanympärys tai jalanympärys. Leikkaa villakankaasta sopivan leveä pala, joka on 3 cm lyhyempi kuin äsken mittaamasi ympärysmitta.
 2. Leikkaa heijastinkangas/-nauha, joka on yhtä pitkä, mutta mielellään muutaman millin kapeampi kuin villakangas, että se jää vähän näkyviin. Leikkaa joko useampi kapea nauha tai yksi leveä nauha riippuen siitä, miltä haluat heijastinrannekkeesi näyttävän.
 3. Leikkaa pala sopivan väristä pitsiä, jos haluat koristeen heijastinkankaan päälle. Pitsi ei näy pimeässä, vaan vain heijastinkangas, joka loistaa läpi, koska pitsi on niin ohut ja siinä on niin paljon reikiä.
 4. Asettele osat päällekkäin, ensin villa, sitten heijastinmateriaali ja päälle pitsi.
 5. Ompele kaikki kerrokset yhtä aikaa ompelukoneella. Käytä jotakin koneen koristeompeleista, jos niin haluat.
 6. Leikkaa noin 5 cm:n pala kuminauhaa ja ompele se kiinni lyhyisiin sivuihin, niin on helpompi pujottaa valmis heijastin paikoilleen.
 7. Kiinnitä takkiin. Käytä hakaneulaa, jos on tarpeen.
Reflexband med spets.
Koristele heijastin koristeompeleilla ja pitsinauhalla. Reflexband med spets. Kuva: Yle/Lee Esselström Reflex,Strömsö,käsityö

Reflex med spets
Koristele pitsillä, niin heijastimesta tulee kuin koru. Reflex med spets Kuva: Yle/Lee Esselström Reflex,Strömsö,käsityöt (tuote)