Hyppää pääsisältöön

Draaman ystäville Salisburyn myrkytykset, Sydämen kutsumus ja Parasta aikaa - viikolla 40 myös kuunnellaan Princeä ja palataan Eränkävijöiden pariin

Äijä-koira Käsivarren erämaassa.
Äijä ja muut eränkävijät palaavat Yle TV1:lle su 4.10. Äijä-koira Käsivarren erämaassa. Kuva: Mika Hirvonen Eränkävijät

Ylen ohjelmavinkit ajalle 28.9.-4.10.2020.

Kotimaisen draaman ystäviä ilahduttaa tällä viikolla Tiina Lymin ja Kari Hietalahden tähdittämä Parasta aikaa, joka julkaistaan torstaina Yle Areenassa. Kansainvälistä draamaa tarjoavat brittilinen Salisburyn myrkytykset, kanadalainen Sydämen kutsumus sekä ruotsalainen Kesä -85. Docventuresissa ihmetellään Lentävän Spagettihirviön seurakuntaa ja keskiviikkoaamuna päästään seuraamaan suorana USA:n vaalien ensimmäistä presidenttiehdokkaiden vaaliväittelyä, kun Trump ja Biden kohtaavat Clevelandissa. Eränkävijät palaavat 5. kauden jaksojen ja parin uuden eränkävijän kera.

Teeman lokakuun elokuvat ja dokumentit tutkivat pahuutta niin historian ja tositarinoiden kuin fiktion kautta, ja kokonaisuus käynnistyy Pahuuden anatomia -dokkarilla sekä Bodomin legenda -elokuvalla. Musiikkia korville tuovat Princen kunniaksi järjestetty tribuuttikonsertti, Terrence Malickin Song to Song -elokuva, Yle Radio 1:n Sävel on vapaa -ohjelmien 50-vuotisjuhlalähetys sekä Mozartin oopperan nykyaikaistettu versio Covid van Tutte. Viikko alkaa kirjallisuusuutisella: suomalaisen kirjallisuuden klassikko, Volter Kilven Alastalon salissa on julkaistu tänään Yle Areenassa äänikirjana.

MAANANTAI 28.9.

Volter Kilpi: Alastalon salissa - uusi äänikirja

Yle Areena
Volter Kilven (1874 - 1939) Alastalon salissa on suomalaisen kirjallisuuden suuri klassikko. Kilven pääteos saadaan nyt ensimmäistä kertaa äänikirjana kaikkien saataville, kun Yleisradio julkaisee sen Esko Salervon lukemana Volter Kilpi -kuukauden huipentumaksi.

Alastalon salissa (1933) -teoksella on kulttimaine. Se näyttäytyy monelle lukijalle ultramaratonina, jolle vain harva uskaltaa lähteä. Teos on kirjoitettu tajunnanvirtatekniikalla. Siinä on ulkoisia tapahtumia vain vähän, mutta sisäisiä sitäkin enemmän. Volter Kilven teosta on pidetty vaikealukuisena sekä pitkän ja polveilevan lauserakenteen että omintakeisen kielen vuoksi. Kieli on yhdistelmä merisanastoa, Kustavin murretta ja Kilven itsensä kehittämiä ilmaisuja. Äänikirjan kuunteleminen kestää noin 36 tuntia. Tutustu Volter Kilpi -kokonaisuuteen Yle Areenassa »

Sydämen kutsumus - 7. kausi

Yle TV1 maanantaista perjantaihin klo 17.10
(When Calls the Heart, S7, Kanada 2020) Viehättävän kanadalaissarjan seitsemännen kauden aluksi nähdään kaksiosainen joulujakso. Joulu on tulossa ja tänä vuonna Hope Valleyssa on suuret joulumarkkinat. Kaikki ovat juhlatuulella – vai ovatko? Pikku Jack on kohta vuoden ja vaikka joulumieli on yhteinen, Elizabethin sydäntä kaihertaa tietoisuus siitä, että kaikesta huolimatta hän on pienen poikansa kanssa yksin. Muuttuko tilanne koskaan paremmaksi? Eräälle Elizabethin ystävistä on luvassa uusia tulevaisuudennäkymiä, mutta aina ei ylennyskään ole pelkästään iloinen asia. Usein elämässä on pakko tehdä vaikeita valintoja, jotka painavat mieltä ja tuovat murhetta monelle. Kaikesta kuitenkin selvitään yhdessä ja toinen toistaan tukien. 12 jaksoa. Yle Areenassa kukin jakso 7 päivän ajan

Ihastuttava kanadalaissarja jatkuu seitsemännen kauden jaksoilla.
Sydämen kutsumus jatkuu 7. kauden jaksoilla. Ihastuttava kanadalaissarja jatkuu seitsemännen kauden jaksoilla. Kuva: Crown Media United States, LLC Yle TV1,sydämen kutsumus

Historia: Holokaustin huutokauppiaat

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(The Auctioneers: Profiting from the Holocaust, Saksa 2018) Natsien systemaattinen juutalaisvaino kulminoitui vuoden 1938 kristalliyöhön, jonka aikana tuhansilta juutalaisilta riistettiin koti ja omaisuus. Vainoista eniten hyötyivät varastettuja esineitä myyneet huutokauppiaat, jotka pitivät tarkkaa kirjaa tavaraliikenteestä. Dokumentti vie meidät näiden ennennäkemättömien asiakirjojen äärelle. Yle Areena 26.12.2020 saakka
Lue lisää »

Juutalaisilta viety omaisuus myytiin eteenpäin huutokaupoissa.
Juutalaisilta viety omaisuus myytiin eteenpäin huutokaupoissa. Kuva: Hoferichter Jacobs/ARD/MDR Yle TV1,Historia: Holokaustin huutokauppiaat

TIISTAI 29.9.

Red Army - Aina puolellasi

Yle Fem klo 18.30
(Vid din sida, 2019) Jääkiekko ja Vasa Sport ovat Mats ”Mållan” Moliisin elämän tärkeimmät asiat. Carola-vaimonkin kanssa on aikanaan sovittu, että joukkue ja sen menestys ovat aina tärkeysjärjestyksessä ykkösenä. Kun vaimo yllättäen sairastuu syöpään, tarjoavat harrastukset voimaa sairauden täyttämän arjen keskellä. Vähitellen tärkeysjärjestys kuitenkin muuttuu, ja Mållan näkee, missä tärkeintä tukea tarvitaan. Jääkiekko ei olekaan enää maailmassa tärkeintä. Yle Areena 28.9.2025 asti

Pahuuden anatomia

Yle Teema klo 21.00, Areenassa nyt Pahuus
(Anatomy Of Evil, Saksa 2019) Mikä tekee ihmisestä sarjamurhaajan? Miksi jotkut ovat väkivaltaisempia kuin toiset? Onko ihmisen pahuus geneettistä vai ympäristön aiheuttamaa? Ohjelmassa asiantuntijat perehtyvät pahuuteen uusimpien tutkimustulosten ja esimerkkitapausten kautta. Yle Areena 31.7.2022 saakka. Lue lisää »

Mukulakiveyksellä pieni verilammikko, jossa on verinen veitsi. Taustala näkyy väärinpäin maassa oleva musta lierihattu.
Mukulakiveyksellä pieni verilammikko, jossa on verinen veitsi. Taustala näkyy väärinpäin maassa oleva musta lierihattu. Kuva: Yle Kuvapalvelu pahuus,Yle Teema,Pahuuden anatomia

Docventures: I, Pastafari

Yle TV2 klo 21.15, Areenassa nyt
Docventuresin dokkarikuun päättää riemastuttava I, Pastafari, joka pohtii, mitä uskonnot ovat. Miljoonia seuraajia ympäri maailmaa kerännyt Lentävän Spagettihirviön seurakunta on yksi maailman nopeimmin kasvavista uusista uskonnoista. Elokuva I, Pastafari seuraa muutaman kirkon pioneerin taistelua lakisääteisten oikeuksien saavuttamiseksi. Kun muille uskonnoille on laissa turvattu mm. virallisessa henkilötodistuksessa esiintyminen uskonnollisessa päähineessä, Pastafarit koettelevat nyt viranomaisten kantaa (ja huumorintajua) heidän oman pyhän päähineensä, pastakattilan, osalta. Michael Arthurin ohjaama I, Pastafari on uskonnollinen satiiri, joka pakottaa tiukkapipoisimmat skeptikotkin miettimään, mitä uskonnot lopulta ovat? R’amen. Yle Areena 30.6.2022 saakka

Mies pastakattila päässään
Pastafari. Mies pastakattila päässään Kuva: Bread Bag Boot, LLC Docventures,S8

Kino Suomi: Bodomin legenda (12)

Yle Teema klo 21.55 Pahuus
(2006) Bodomin legenda on mielikuvituksen tuotetta, mutta tapahtuu maassa, joka kerran oli olemassa - idän ja lännen välissä, kylmän sodan eturintamassa. On helluntaiaamu 1960. Bodominjärven rannalta löytyy kolme nuorta surmattuna. Uusinta. Yle Areena 1.6.2021 saakka. Lue lisää »

KESKIVIIKKO 30.9.

1. presidenttiehdokkaiden vaaliväittely

Areena klo 04.00, Yle TV1 klo 12.00 USA:n presidentinvaalit 2020
Republikaanien Donald Trump ja demokraattien Joe Biden kohtaavat ensimmäisessä presidentinvaaliväittelyssä. Väittely järjestetään Ohion Clevelandissa. Ehdokkaiden väittelyä johtaa Fox-uutiskanavan juontaja Chris Wallace. Suora lähetys Yle Areenassa klo 03.55 alkaen, jälkilähetys Yle TV1:ssä klo 12.

Graafinen kuva, jonka edustalla lukee Vaalit 2020. Kuvan taustalla Donald Trump ja Joe Biden.
Graafinen kuva, jonka edustalla lukee Vaalit 2020. Kuvan taustalla Donald Trump ja Joe Biden. Kuva: Yle / Hilppa Hyrkäs USA:n presidentinvaalit 2020,Donald Trump,Joe Biden,Vaaliväittelyt presidentinvaaleissa

Luonto-Suomi: Puiden syksy

Yle Radio Suomi klo 18.02 ja Yle Areena
Mitatusti Suomen vanhin puu on lapinkataja, jonka iäksi laskettiin 1070 vuotta. Yksi syy puiden pitkään ikään on talvi, jolloin puiden aineenvaihdunta sammuu lähes täysin. Syksyllä valmistaudutaan talveen ja lehtipuut kertovat itsestään värein. Mutta miksi haapa voi olla sekä keltainen että punainen? Syksyllä ihan vierekkäiset koivut voivat olla keskenään erilaisia - yksi keltaisessa syysasussa ja kaveri vihreässä kesämekossa. Seisovatko siinä hidas varmistelija ja riskinottaja? Ovatko puut yksilöitä ja miten ne toimivat syksyllä? Onko pihassasi tai lähimetsässä sinulle tärkeä puu, josta haluaisit tietää lisää? Kuuntelijoiden kysymyksiin vastaavat arboristi Sami Kiema sekä professori Kurt Fagerstedt. Toimittajina ovat Markku Sipi ja Juha Blomberg. Osallistu lähetykseen »

Kino: Verhottu Napoli

Yle Teema klo 22.55, Areenassa aamulla
(Napoli velata, Italia 2017) Kuolinsyytutkija Adriana tapaa nuoren miehen, Andrean, napolilaisen folkloristisen seremonian yhteydessä ja he viettävät kiihkeän yön. Tutkiessaan ruumista seuraavana päivänä Adriana tunnistaa miehen Andreaksi. Asioiden selvittäminen vie Adrianan syvemmälle Napolin salaisuuksien äärelle. Minne hän ilmestyykin häntä seuraa Andrean näköinen mies. Ohjaus: Ferzan Özpetek. Pääosissa: Giovanna Mezzogiorno, Alessandro Borghi. Yle Areena 28.23.2020 saakka

TORSTAI 1.10.

Parasta aikaa - uudelleenjulkaisu

Yle Areena
(2009) Parasta aikaa on 10-osainen draamasarja Heinosen perheen elämästä ja sattumuksista. Sarja sijoittuu Heinosten kotiin ja koulumaailmaan, perheen murkkuikäiseen Eveen ja hänen ystäväänsä Iiraan sekä heidän välisiinsä suhteisiin ja poikaystäviin. Pääosissa: Tiina Lymi, Kari Hietalahti, Emma Kunnas, Lari Halme, Jenni Banerjee, Rea Mauranen, Tommi Korpela. Ohjaus: Joona Tena. Tuotanto: Yle Draama ja Filmiteollisuus Fine Oy. Yle Areena toistaiseksi.

Parasta aikaa -sarjan Heinosen perhe.
Parasta aikaa -sarjan Heinosen perhe. Kuva: Yle Kuvapalvelu. Kuvaaja: Merja Hannikainen Parasta aikaa

Kino Klassikko: Painostus (16)

Yle Teema klo 21.00, Areenassa aamulla
(The Offence, Iso-Britannia 1973) Sean Connery poliisietsivänä, jonka pitkän uran luomat patoutumat alkavat purkautua vihana ja väkivaltana erään julman rikossarjan tutkinnassa. Muissa pääosissa Trevor Howard, Vivian Merchant ja Ian Bannen. Ohjaus Sidney Lumet. Yle Areena 8.10. saakka

Sean Connery elokuvassa Painostus (The Offence)
Sean Connery elokuvassa Painostus (The Offence) Kuva: Tantallon Painostus,teeman elokuvat

Ulkolinja: Varastettu Etelä-Afrikka

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa nyt
(How To Steal A Country, Saksa 2020) Etelä-Afrikan tasavallan ongelmat eivät loppuneet rotuerottelun päättymiseen. Maan lähes koko valtava omaisuus - rikkaat malmivarat, media ja IT-toimiala - on valunut intialaisen Guptan perheen taskuihin. Entinen presidentti Jacob Zuma syytti ensin mediaa valheesta, mutta sisukkaiden selvitysten jälkeen paljastuu totuus häikäilemättömästä ahneudesta ja korruptiosta. Yle Areena 27.9.2022 saakka

PERJANTAI 2.10.

Kino: Song to Song (16)

Yle Teema klo 21.15, Areenassa aamulla
(USA 2017) Terrence Malickin elokuva sijoittuu Austinin musiikkipiireihin kertoen musiikintekijöiden välisistä suhteista, seksuaalisista pakkomielteistä, petoksista ja kostoista. Pääosissa Ryan Gosling, Rooney Mara, Michael Fassbender, Natalie Portman, Cate Blanchett, Val Kilmer ja Holly Hunter. Elokuvassa näyttäytyy joukko artisteja, kuten Patti Smith, Lykke Li, Iggy Pop, John Lydon ja Red Hot Chili Peppers. Yle Areena 15.10.2020 saakka

Yle Live: Princen kunniaksi

Yle Teema ja Areena klo 23.20
(Let's Go Crazy: The Grammy Salute to Prince, Yhdysvallat 2020) Ensiesitys. Grammy-organisaation suuri tribuuttikonsertti juhlisti Princeä ja hänen musiikkiaan tammikuussa 2020 Los Angelesissa. Esiintyjinä mm. Beck, Common, Gary Clark Jr., Earth, Wind & Fire, Foo Fighters, H.E.R., Juanes, Alicia Keys, John Legend, Chris Martin, Mavis Staples, St. Vincent ja Usher. Illan moottorina Princen kanssa soittaneet Sheila E. ja The Revolution- yhtye. Yle Areena 9.10.2020 saakka

Prince.
Prince. Prince. Kuva: Wikimedia commons. Prince

LAUANTAI 3.10.

Sävel on vapaa 50-vuotisjuhlalähetys

Yle Radio 1 klo 19.02 ja Yle Areena
Sävel on vapaa -lähetyksiä on kuultu Yleisradion taajuudella jo 50 vuotta!

Ylen musiikkitoimittaja Aino Pätiälän ideoima klassisen musiikin kontaktiohjelma hyödynsi Yleisradion valtavaa äänilevykokoelmaa ja tarjosi kuulijoille mahdollisuuden toivoa lempimusiikkiaan. Samalla heillä oli mahdollisuus päästä keskustelemaan studiossa istuvien juontajien kanssa puhelimitse. Ensimmäinen vakituinen juontaja oli Sauvo Puhtila. Pitkäaikaisina juontajaääninä toimivat myös Kari Rydman ja Ilkka Kuusisto. Illan emäntänä on Inari Tilli. Hänen kanssaan juhlalähetystä tulevat juontamaan jo alkuvuosina mukana olleen pianisti Meri Louhoksen lisäksi myös kuoronjohtaja Seppo Murto, musiikkitoimittaja emerita Helena Hannikainen sekä kapellimestari-säveltäjä Atso Almila.

TEEMALAUANTAI: Peter Falk

Yle Teema klo 20.00 alkaen
Näyttelijä Peter Falkista tuli maailmankuulu rikostutkija Columbon roolissa, mutta hän oli myös palvotun independent-elokuvien ohjaajan John Cassavetesin luottonäyttelijä. Teemaillassa nähdään Falkin tuore henkilökuva sekä Falkin ja Cassavetesin ensimmäinen yhteinen elokuva, miesten välistä ystävyyttä kuvaava mestariteos Aviomiehet – ensiesityksenä Ylessä!

Peter Falk ja John Cassavetes mustissa puvuissa hautausmaalla. Kuva elokuvasta Aviomiehet (1970).
Peter Falk ja John Cassavetes elokuvassa Aviomiehet. Peter Falk ja John Cassavetes mustissa puvuissa hautausmaalla. Kuva elokuvasta Aviomiehet (1970). Peter Falk,John Cassavetes,Husbands,Teemalauantai,Aviomiehet

Peter Falk vastaan Columbo

Yle Teema klo 20.01, Areenassa 1.10.
(Peter Falk versus Columbo, Ranska 2019) Peter Falkista tuli kuolematon televisiosarja Columbon rikostutkijana nukkavierussa poplarissa, mutta hän oli myös kaksi Oscar-ehdokkuutta saanut tähti, siivistään luopunut enkeli ja independent-ohjaaja John Cassavetesin luottonäyttelijä. Tuore henkilökuva näyttää Falkin monet puolet ja uran eri vaiheet. Ohjaus Gaëlle Royer & Pascal Cuissot. Yle Areena 30.9.2022 saakka

Aviomiehet

Yle Teema ja Areena klo 20.53
(Husbands, USA 1970) John Cassavetesin säälimättömän rehellinen komedia elämästä, kuolemasta, vapaudesta ja miehistä kriisissä. Elokuva kertoo kolmesta keski-ikäisestä ystävyksestä (Cassavetes, Peter Falk, Ben Gazzara), jotka surevat neljännen kuolemaa. Ryypätessään he saavat päähänsä paeta yhdessä vaimoja, työtä ja muita arjen kahleita Lontooseen, miehisen vapauden ja kosteiden nautintojen etsintään. Ensiesitys Ylessä. Yle Areena 16.10.2020 saakka

Salisburyn myrkytykset - uusi sarja

Yle TV1 klo 22.20, kaikki jaksot Areenassa
(The Salisbury Poisonings) Salisburyn myrkytykset, BBC:n ykköskanavan suurin draamahitti kuuteen vuoteen, nähdään nyt Ylellä. Se on tositapahtumiin pohjautuva, koskettava ja realistinen kuvaus ihmisten pahimmista peloista ja viranomaisten sankaruudesta suuronnettomuuden keskellä.

Maaliskuussa 2018 kaksi ihmistä tuupertuu puiston penkille keskellä vilkasliikenteistä Salisburyn kaupunkia. Pelastusviranomainen tekee tehtävänsä ja poliisi ryhtyy tutkimaan tapausta. Uhrien henkilöllisyys selviää pian, mutta se herättää vain lisää huolta ja avoimia kysymyksiä. Kuinka venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal tyttärineen voi joutua murhayrityksen kohteeksi Britanniassa keskellä kirkasta päivää? Viranomaiset kamppailevat näkymätöntä vihollista vastaan yrittäessään turvata siviiliväestön. Miten laajaksi katastrofi paisuu? Viranomaiset joutuvat venymään äärimmilleen, vaikka oma hätä on myös suuri. Salisbury joutuu myrskyn silmään, keskelle ennennäkemätöntä kansainvälistä selkkausta. Mitä seurauksia tapahtuneella on?

Kriitikoiden kiittelemä sarja avaa huolellisesti taustoitetun ikkunan siihen millaista on, kun kaupungin sydämessä tapahtuu jotain odottamatonta, jonka syitä, laajuutta ja seurauksia on tapahtumahetkellä mahdotonta aavistaa. Kaksi vuotta myöhemmin, huolelliseen taustatyöhön ja laajoihin henkilöhaastatteluihin tukeutuva sarja valottaa tapahtunutta. Tehtiinkö Salisburyssä virheitä, jotka vaaransivat ihmishenkiä tarpeettomasti vai ammuttiinko turvatoimissa yli? Entä kuka siitä joutuu vastuuseen? 4 jaksoa. Yle Areena 31.12.2020 saakka

BBC:n suuri draamahitti Salisburyn myrkytykset on tositapahtumiin pohjautuva, koskettava ja realistinen kuvaus ihmisten pahimmista peloista ja viranomaisten sankaruudesta.
Salisburyn myrkytykset oli BBC:n ykköskanavan suurin draamahitti vuosiin. BBC:n suuri draamahitti Salisburyn myrkytykset on tositapahtumiin pohjautuva, koskettava ja realistinen kuvaus ihmisten pahimmista peloista ja viranomaisten sankaruudesta. Kuva: JAMES PARDON / Dancing Ledge Productions Yle TV1,Salisburyn myrkytykset

SUNNUNTAI 4.10. >

Covid fan tutte

Yle Teema ja Areena klo 12.00
Suomen kansallisoopperan syksyn ooppera-avaus on ajankohtainen ja satiirinen uusi ooppera Covid fan tutte. Minna Lindgren on tehnyt koronakevään epävarmasta ajasta erityisesti oopperan ja taiteilijoiden kannalta uuden libreton W.A. Mozartin oopperaan Cosi fan tutte.

Teos on täynnä tähtisolisteja, kuten Karita Mattila, Miina-Liisa Värelä, Tommi Hakala, Johanna Rusanen, Tuomas Katajala ja Waltteri Torikka ja heitä ohjailee lavalla rajapintapäällikkö. Musiikinjohto Esa-Pekka Salonen ja lavaohjaus Jussi Nikkilä. Teoksen esittelevät Noora Hirn ja Ahti Paunu. Tv-ohjaus Tiina Siniketo. Areenassa vain suorana.

Covid fan tutte -esityksen harjoitukset
Covid fan tutte -esityksen harjoitukset Kuva: Pekka Tynell / Yle Suomen Kansallisooppera,Johanna Rusanen-Kartano,Sanna-Kaisa Palo,miina-liisa värelä

Eränkävijät - 5. kausi

Yle TV1 klo 18.15, kaikki jaksot Areenassa
Eränkävijöiden viides kausi palaa Suomen kamaralle mukanaan tutut suosikkihahmot ja liuta uusia kasvoja – Eränkävijöiden uusi sukupolvi!

Aki ja Äijä-koira seikkailevat Suomen sekä Norjan pohjoisimmilla kalapaikoilla, kun Manu jatkaa puputohtoriksi väittelyä erikoisin kenttätutkimusmetodein. Riikka Aaltonen tutustuu niin Kemijoen kadonneeseen luonnonlohikantaan, kuin uusiin jahtimuotoihin Keski-Suomessa. Uusien päähenkilöiden mukana pääsemme seuraamaan enemmän metsästystä kuin koskaan aiemmin. Etsimme harvinaisia lajeja ja näemme, millaista eräelämä on myös nuorten näkökulmasta. Viides kausi tarjoaa yllätyksiä, onnistumisia ja epäonnistumisia, iloa ja surua - kaikki Suomen luonnon keskellä koettua! Uusia eränkävijöitä tällä kaudella ovat Paavo ja Johannes Multialta, Marjo Kuusamosta ja Joonas Rovaniemeltä. Yle Areena toistaiseksi
Lue lisää »

Eränkävijät 5. kauden markkinointikuva. Kauden henkilöt soisen luonnon keskellä kiväärit kädessä. Keskellä sarjan logo.
Eränkävijät 5. kauden markkinointikuva. Kauden henkilöt soisen luonnon keskellä kiväärit kädessä. Keskellä sarjan logo. Kuva: NTRNZ media/Yle Eränkävijät,Eränkävijät, 5. kausi

Katukatti Bob (12)

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
(A Street Cat Named Bob, Iso-Britannia 2016) James Bowenin omaelämäkerralliseen menestyskirjaan perustuva hyvän tuulen elokuva katumuusikosta, jonka elämää varjostaa huumeriippuvuus. Suuren elämänmuutoksen tuo lopulta kulkukissa, joka ottaa hänet ihmisekseen. Pääosissa Luke Treadaway, Ruta Gedmintas ja Katukatti Bob. Ohjaus Roger Spottiswoode. Yle Areena 17.10.2020 saakka

Kesä -85 - uusi sarja

Yle Fem klo 21.00 ja Yle TV2 alkaen 7.10. klo 21.45. Jaksot 1-3 jo Areenassa
(Sommaren 85 / Dreaming of England) Draamakomedia vie katsojat ruotsalaiseen pikkukaupunkiin Braxingeen 1980-luvun puolivälissä. Täällä työväenluokan naiset kolmessa sukupolvessa kohtaavat yhteiskunnan ja omat käsityksensä siitä, mitä naisena, äitinä ja tyttärenä oleminen merkitsee.

Sinkkuäiti Åsa (33) taistelee maineensa puolesta pikkukaupungissa, haaveilee matkasta Korfulle ja tekee työtä säästääkseen rahaa 15-vuotiaan tyttärensä Lenan kielimatkaa varten Hastingsiin Englantiin. Lena tuntee itsensä sivuutetuksi – typerät sählypojat eivät huomaa häntä. Lisäksi hänen isänsä, joka on myös harrastanut kirjallisuutta, on muuttanut pois, perustanut uuden perheen ja vähät välittää Lenasta. Mummi Barbro (56) tuntee itsensä tarpeettomaksi kun lapsenlapset ovat kesän yli muualla eikä yhä kehnompi suhde tyttäreen auta. Hän haaveilee uudesta kipinästä avioliittonsa sytyttämiseksi mutta Stickan rakentelee mieluiten uusia terasseja. Pienellä paikkakunnalla valmistaudutaan makkarajuhliin, joilla halutaan saada kylä kartalle. Mutta Åsan ja Lenan haaveet suuntautuvat kauas Braxingen unisilta kaduilta. Kesän saapuessa kaikki mullistuu ja muuttuu lunastamattomien lupausten vyyhdiksi. 6 jaksoa. Yle Areena 13.9.2021 saakka

Lue myös - yle.fi:stä poimittua