Hyppää pääsisältöön

YleX:llä uusi musiikkiohjelma Papananaaman K-pop-show!

Papananaaman K-pop-show alkaa YleX:llä sunnuntaina 4. lokakuuta klo 17–19.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Tätä on toivottu ja odotettu!

4. lokakuuta YleX:llä starttaa viikoittainen ohjelma Papananaaman K-pop-show, joka tarjoaa kuulijoilleen tärkeimmät uudet biisit ja ilmiöt sekä kiinnostavia kurkistuksia k-popin historiaan.

Kuuntele ohjelmaa tästä!

Ohjelmaa juontaa Sini “Papananaama” Laitinen, jonka Youtube-tilillä on yli 150 tuhatta tilaajaa.

Laitinen löysi k-popin yläasteella vuonna 2008. Seuraavan vuoden hän vietti Japanissa vaihdossa ja tutustui korealaisen ystävänsä kautta syvemmin korealaiseen sekä itäaasialaiseen poppiin.

– Aloin huomata, että k-pop nosti ilmiönä päätään ympäri maailmaa. Ajattelin, että tämä on seuraava iso juttu, johon ihmiset siirtyvät.

K-popissa Laitista kiehtoo sen visuaalisuus ja vahva kitsch-henki. Mitään ei oteta liian vakavasti, vaikka tuotannot ovat valtavia ja taustalla on vuosia kovaa työtä. Laitinen ei innostu “mies ja kitara -meiningistä”, vaan tykkää kun teosten eteen nähdään vaivaa.

Kautta aikain Laitisen lempi-k-pop-artisti on muutama vuosi sitten hajonnut 2NE1. Tuoreemmista artisteista hän seuraa innolla Blackpinkiä, Iz*Onea ja kiinalaista WayV:tä.

K-popin lisäksi ohjelmassa tullaan kuulemaan poppia monista Itä- ja Kaakkois-Aasian maista. Laitinen on itse thai-taustainen äitinsä puolelta ja kaipasi teini-ikäisenä itsensä näköisiä esikuvia.

– Nyt on ihanaa huomata, miten paljon enemmän aasialaisia ihmisiä ja kulttuuria näkyy valtavirtamediassa, vaikka se kiinnostus kohdistuukin etupäässä Koreaan ja Japaniin. Ohjelmassa on siis myös thai-poppia luvassa!

K-pop on maailmalla ja Suomessa suositumpaa kuin koskaan, ja siksi YleX:n oli korkea aika reagoida innokkaan fanikunnan toiveisiin. Papananaaman K-pop-show palvelee sekä alan vannoutuneita harrastajia että satunnaiskuulijoita.

– Haluan nauttia musiikista, mutta myös analysoida sitä. En ole ylifani ja huomaan, kun teoksessa on jotain ongelmallista tai kritisoitavaa. Haluan nostaa ongelmia esille ja keskustella niistä rakentavasti, Laitinen sanoo.

Asiallista pönötystä hän yrittää vältellä. Hauskuus on k-popissa tärkeää, ja siksi siitä ei voi puhua liian vakavasti.

– Tuntuu kivalta tarjota suomalaisille faneille nurkka, missä voidaan luoda omia Suomi-kohtaisia vitsejä ja keskustelunaiheita.

Papananaaman k-pop-show alkaa YleX:llä sunnuntaina 4. lokakuuta klo 17–19.

Yhteydenotot: Radion vastaava tuottaja Vera Zotow, vera.zotow@yle.fi