Hyppää pääsisältöön

Linnan juhliin kutsutaan tänä vuonna kaikki suomalaiset

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa 2017.
Presidenttipari Linnan juhlien tanssilattialla vuonna 2017. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa 2017. Kuva: Derrick Frilund / Yle Linnan juhlat,Presidentin linna,Suomen itsenäisyyspäivä,itsenäisyyspäivät,Presidentinlinna

Ylen suora lähetys tuo erilaisen itsenäisyyspäivän juhlan kotisohville.

Yle välittää tänä vuonna uudenlaiset Linnan juhlat, joihin on kutsuttu kaikki suomalaiset. Perinteisen kutsuvierasvastaanoton sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää yhdessä ruutujen välityksellä.

Ylen suorassa lähetyksessä seurataan itsenäisyyspäivän viettoa niin Presidentinlinnassa kuin eri puolilla Suomea. Illan ohjelmassa on muun muassa esittävää taidetta, menneiden vuosien itsenäisyyspäivän vastaanottojen muistelua ja katsojien tervehdyksiä.

“Tänä vuonna kaikilla suomalaisilla tulee olemaan mahdollisuus osallistua Linnan juhlien lähetykseen. Linnan juhlat on perinteisesti vuoden katsotuimpia tv-ohjelmia, ja miljoonat suomalaiset ovat tottuneet juhlimaan itsenäisyyspäivää Ylen kanavilla. Huolehdimme siitä, että myös tällaisena poikkeuksellisena aikana Yle luo suomalaisille hienon yhteisen elämyksen, ja Suomi saa ansaitsemansa juhlapäivän”, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen kertoo.

Linnan juhlat nähdään suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla sunnuntaina 6.12. Lähetys tehdään kaksikielisenä. Tarkemmin lähetyksen sisällöstä ja järjestelyistä kerrotaan marraskuussa. Yle seuraa tuotannon suunnittelussa koronatilanteen kehittymistä.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Ylen kanavilla myös muun muassa Kohti Linnan juhlia- ja Linnan jatkot -lähetysten parissa. Viime vuonna Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmisto tavoitti keskimäärin noin kolme miljoonaa suomalaista.