Hyppää pääsisältöön

Tapahtui Mallorcalla – leppoisa brittidekkari eriparisesta poliisikaksikosta Espanjan maisemissa

 Brittidekkari eriparisesta poliisikaksikosta Espanjan maisemissa.
Uuden dekkarin päärooleissa näyttelevät brittiläinen Elen Rhys ja itävaltalainen Julian Looman. Brittidekkari eriparisesta poliisikaksikosta Espanjan maisemissa. Kuva: Steve Schofield Cosmopolitan Pictures/Clerkenwell Films / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Julian Looman,Elen Rhys,Tapahtui Mallorcalla

TV1 maanantaista perjantaihin 15. - 28.10.2020 klo 17.10 - 17.55, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa

Brittietsivä Miranda Blake (Elen Rhys, Casualty, Hiljainen todistaja) heittäytyy työtehtäviinsä aina täysillä. Uusin komennus on kuljettanut naisen Espanjaan Mallorcalle, jossa hänen tehtävään on saattaa poliisin tähtitodistaja, entinen jengipomo Niall Taylor (Aidan McArdle, Mr Selfridge) takaisin Britanniaan.

Lievästi ilmaistuna, operaatio ei suju kuten suunniteltu oli.

Poliisijohto komentaa Mirandan palaamaan kotiin, mutta hänkö luovuttaisi näin vähällä? Paikallinen poliisipäällikkö Ines Villegas (Maria Fernándes-Ache, Holby Cityn sairaala) taipuu lopulta aloittamaan epäonnisen operaation tutkinnan.

Mirandan aisapariksi määrätään itsevarma saksalaispoliisi, Max Winter (Julian Looman). Miranda ja Max ovat toistensa vastakohdat – niin työssä kuin vapaalla.

Uusi leppoisa brittidekkari Tapahtui Mallorcalla (12) kertoo kahdesta eriparisesta poliisista, jotka ryhtyvät kitkemään rikollisuutta Espanjan aurinkoisissa maisemissa.

Brittidekkari eriparisesta poliisikaksikosta Espanjan maisemissa.
Miranda (Elen Rhys) ja Max (Julian Looman) tutkivat katoamistapausta legendaarisessa Sóller-junassa. Brittidekkari eriparisesta poliisikaksikosta Espanjan maisemissa. Kuva: Giacomo Neri Cosmopolitan Pictures/Clerkenwell Films / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Elen Rhys,Julian Looman,Tapahtui Mallorcalla

Mirandan vahvuus ei ole tiimityössä ja Maxin letkeys tekee yhteistyöstä lähes mahdotonta. Molemmat ovat taitavia työssään, mutta tuleeko keskinäisestä kuittailusta ikinä loppua?

Mallorcan keikasta saattaa tulla pidempi kuin oli tarkoitettu. Voisiko introvertti Miranda oppia jotain uutta Espanjalta ja mahtipontiselta Maxilta?

Kymmenosaisen draamasarjan on käsikirjoittanut kokenut brittidraamojen tekijä, lääkäritaustainen Dan Sefton. Hänen aikaisempia sarjojaan ovat muun muassa Hyvän karman sairaala (Good Karma Hospital), sairaalasarja Voit luottaa minuun (Trust Me) sekä Ruoasta ja rakkaudesta (Delicious),

Rooleissa nähdään myös Tanya Moodie (Sherlock), Tabata Cerezo ja saksalainen näyttelijä Denis Schmidt.

Sarjaa on kuvattu eri puolilla Mallorcan saarta ja Palman kaupunkia. Yksi sarjan tarinoista sijoittuu vanhanaikaiseen puujunaan, joka kulkee komeissa maisemissa Palman ja Sóllerin kylän väliä.

Tapahtui Mallorcalla -sarjaan on tulossa toinenkin kausi.

The Mallorca Files. Tuotanto: Cosmopolitan Pictures, Clerkenwell Films, BBC, Britannia, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.