Hyppää pääsisältöön

Kokki Micke Björklund voitti Robinson-kilpailun olemalla kiltti ja laittamalla hyvää ruokaa – nyt voit kokeilla hänen kassavarisottoaan

Avattu kookospähkinä leikkuulaudalla
Avattu kookospähkinä leikkuulaudalla Kuva: Carina Ahlskog/YLE kookos (kasvimateriaalit),ruokaohjeet,Strömsö

Ruotsin Selviytyjät- eli Robinson-kilpailun osallistujat elivät 60 päivää pelkillä kookospähkinöillä ja kassavalla sekä juhla-aterioilla pienellä määrällä riisiä ja kalaa. Tässä entinen Strömsö-kokki mukailee Fidžillä tehtyä ruokaa, ainakin makujen osalta. Strömsön rannalla Micke ottaa nimittäin itselleen vapauden käyttää huomattavasti useampia raaka-aineita.

Micken kassavarisotto

Valmis annos kassavarisotto
Valmis annos kassavarisotto Kuva: Carina Ahlskog/YLE Risotto,resepti,Strömsö

Ainekset, 4 annosta:

  • 2 dl avorioriisiä
  • 1 dl pilkottua kookospähkinän hedelmälihaa
  • ½ dl silputtua keltasipulia
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 kookospähkinän kookosvesi, noin 1 dl (jos pähkinä on kuiva, voit käyttää purkitettua kookosvettä)
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5 rkl voita
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 1 dl kuorittua sekä keittämällä kypsennettyä kassavaa eli maniokkia paloina – paista 20 minuuttia
  • 1 dl silputtua persiljaa sekä halutessa erilaisia krasseja koristeluun
Kassava tarjottimella keittiössä
Kassava tarjottimella keittiössä Kuva: Carina Ahlskog/YLE maniokki,Strömsö,ruokaohjeet

Tee näin:

  1. Kuullota avorioriisi, kookoksen liha ja keltasipulisilppu kasarissa.
  2. Kaada joukkoon puolet kasvisliemestä ja valkoviini ja keitä, kunnes riisi on kypsää.
  3. Notkista risotto lopulla kasvisliemellä ja kookosvedellä. Sekoita joukkoon voi, viinietikka ja parmesaaniraaste. Risoton tulisi olla koostumukseltaan valuvaa, pehmeää ja kermaista.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Ennen tarjoilua lisää risottoon paistetut kassavapalat ja persiljasilppu ja koristele erilaisilla krasseilla.
Annos valmista kassavarisottoa
Annos valmista kassavarisottoa Kuva: Carina Ahlskog/YLE maniokki,Risotto,Strömsö,resepti,ruokaohjeet

Strömsö

Strömsö Instagramissa

Ruudussa