Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen lokakuun tärpit

Auvo Raitanen ystävineen teatterilavalla.
Auvo Raitanen ystävineen teatterilavalla. Kuva: Yle / Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Lokakuussa Pikku Kakkosessa tavataan uudet animaatiohahmot, Apina Apunen ja Auvo Raitanen.

Pikku Kakkosen (etä)juhlaideat
Juhlien järjestäminen tuo mukavaa vaihtelua arjen keskelle. Yhdessä voidaan juhlia ikää, uutta taitoa tai vaikka tärkeää merkkipäivää. Suomalaiseen kalenterivuoteen mahtuu paljon erilaisia virallisia juhlapäiviä, ja aivan uusia, juhlittavia asioita voi keksiä myös ihan itse. Oletko koskaan viettänyt hamsterin nimiäisiä tai järjestänyt syntymäpäiväjuhlia unilelulle?

Ässäluokka
Ässäluokan Pinja, Kake, Sisu ja Lenni jatkavat seikkailujaan ja auttavat taas Pyörresaaren asukkaita erilaisissa pelastustehtävissä. Ässäluokan nelikon lisäksi kadettiakatemian pelastustehtäviä hoitavat kouluttaja Vinha ja mekaanikko Piia. Ässäluokan toisen kauden jaksot alkavat lauantaina 3.10. Yle TV2:ssa.

Rytmimunashow
Rytmimunashow'ssa opitaan musiikista helpolla ja hauskalla tavalla. Joka jaksossa rytmimunaperhe kuuntelee soitetun vihjeen ja arvuuttelee mikä soitin on kyseessä. Kun he saavat oikean soittimen selville on tanssin aika! Sarjan visuaalinen ilme on värikästä 70-luvun discotyyliä. Arvuuteltavia soittimia ja jaksoja on kaikkiaan 28. Sarja on katsottavissa jo Areenassa, mutta Yle TV2:lla se nähdään sunnuntaista 4.10. alkaen.

Apina Apunen, asentaja-apina
Kaikki kaupungin eläimet sen tietävät: jos autossa on vikaa, se kannattaa viedä Apina Apusen luo. Kirahvilla on liian pieni auto, jäniksellä liian hidas ja laiskiaisen ajopeli taas on ihan liian nopea, mutta asentaja-apina osaa korjata ne kaikki. Asentaja-apina Apusen on helppo auttaa muita eläimiä, sillä hänellä on korjaamo täynnä hauskoja tarvikkeita, kätevä suunnittelupöytä ja oma luottotyökalunsa. Kanadalainen 18-osainen 2D-animaatio apinamekaanikosta, joka osaa korjata kaikkien kaupunkilaisten kulkupelit korjaamossaan. Apina Apunen nähdään Yle TV2:ssa ja Areenassa torstaista 8.10. alkaen.

Auvo Raitanen
Auvo Raitanen on kätevä korjaaja, joka asuu Viilumetsässä. Hän on kovin avulias ja mielellään auttaa ystäviään. Auvo pyrkii pitämään metsän elämän mahdollisimman seesteisenä, vaikka Viilumetsän vauhdikkaassa elämänmenossa siinä on haastetta. Auvolla on onneksi omien kykyjensä lisäksi käytössä Luontoäidin neuvot ja ripaus taikaa. Auvo saattaa myös neuvoja antaessaan puhjeta lauluun milloin vain, sillä tämän animaatiokomedian jokaisessa jaksossa nähdään ystävysten esittämä musikaalihenkinen laulu. Auvo Raitanen nähdään Yle TV2:ssa ja Areenassa lauantaista 17.10. alkaen.

Pikku Kakkonen julkaisee lähes viikottain sarjoja Areenaan niin sanottuina katalogeina eli useita jaksoja kerrallaan katsottavaksi. Useimmiten katalogijulkaisuilla on 3 kk Areena-julkaisuaika.

Lokakuun katalogisarjoja:

ke 7.10. alkaen Siiri ja Krokotiili, 20 jaksoa

la 10.10. alkaen Robottijunat, 52 jaksoa

ke 14.10. alkaen Pii ja Poju, 21 jaksoa

la 24.10. alkaen Suurenmoinen herra Kunkku, 20 jaksoa

la 31.10. alkaen Rossi ja Rymy, 26 jaksoa