Hyppää pääsisältöön

YleX Nosteessa -kilpailun voittaja on mystistä vaihtoehtosoundia tekevä Runo

Kymmenosaisen YleX Nosteessa -musiikkirealityn voittaja julkaistiin perjantaina YleX Aamussa.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

YleX Nosteessa realitysarjan voittajaksi selvisi Runo eli Lisa Nikula.

Runon artistius on kokonaisvaltaista biiseistä ja sanoituksista visuaalisuuteen. Runo on omaääninen artisti ja edustaa mielenkiintoista vaihtoehtosoundia, jolla on mahdollista tavoittaa myös suuret yleisöt. Sarjan raati näki Runossa poikkeuksellista potentiaalia artistina.

Runo on vasta uransa alussa, mutta hänellä on oma tunnistettava tyyli ja selkeä visio siitä, kuka hän on artistina. Ohjelmassa olleet ammattilaiset ovat olleet Nikulan sanoituksista ja live-esiintymisestä erityisen vaikuttuneita.

Runo menestyi sarjan haasteissa kilpailijoista parhaiten voittamalla neljä haastetta.

– En osaa sanoittaa miten paljon tämä ohjelma on mulle antanut. Olo on nyt kiitollinen ja hämmentynyt. Tästä tämä vasta alkaa, Nikula toteaa.

Sarjan voittajana Runo saa biisinsä YleX:lle radiosoittoon ja pääsee esiintymään YleXPop-tapahtumaan Suomen eturivin artistien joukkoon.

YleX haastatteli finalisteja ennen voittajan julkistusta.

Sarjassa voittajan valintaan vaikuttivat kolme päätekijää: YleX Nosteessa -sarjan virallinen raati, menestys ohjelman tehtävissä sekä yleisöäänestys.

Nosteessa-kilpailussa toiselle sijalle pääsi räväkän ja tunnistettavan tyylin omaava musiikissaan eri genrejä yhdistelevä Alove.

YleX Nosteessa on Youtubessa kesällä alkanut musiikkireality, jossa haetaan musamaailman uutta nousevaa nimeä. Rajoja rikkovassa sarjassa ei etsitä talent-kisalle tyypillisesti vain laulajaa tai artistia, vaan vahvaa musiikintekijää.

– YleX Nosteessa -sarjan tavoitteena oli tarjota nouseville artistille täysin uudenlainen kilpailu, jossa jo mukaan pääsy on palkinto. Nämä lahjakkaat artistit pääsivät kilpailun aikana tapaamaan lukuisia musiikkialan merkittäviä henkilöitä sekä oppimaan itsestään ja alasta enemmän. Ihoni on noussut kananlihalle, kun olen päässyt näkemään jaksoja. En ole ainoa, sillä tiedämme artistien saaneen sarjan kautta paljon kiinnostusta alalla, ja jo nyt heille on tarjottu sopimuksia päästä tekemään omaa musiikkia ammattimaisesti, kertoo YleX:n kanavapäälikkö Hanne Kautto.

Ohjelmassa kilpailijat pääsivät kokeneiden coachien avulla hakemaan uralleen nostetta ja kokemaan erilaisten haasteiden kautta artistiuden erilaisia puolia. Tuomareina sarjassa nähtiin muun muassa Vilma Alina, Tido, Kalle Lindroth ja Benjamin.

Sarjassa haluttiin tuoda jokainen artisti esille omana itsenään, edustivat he mitä musiikkigenreä hyvänsä, ja auttaa heitä eteenpäin omien biisien sekä urahaaveiden kanssa.

Katso kaikki YleX Nosteessa -jaksot Youtubesta.

YleX Nosteessa on YleX:n ja Splay Onen yhteistuotanto.

Korjaus 2.10.2020 klo 10:20: Lisätty Lisa Nikulan ja Hanne Kauton kommentit.