Hyppää pääsisältöön

Äänestä suosikkiasi! Mikä on Vexi Salmen rakastetuin kappale?

Sanoittajamestari Vexi Salmi istuu Finnvoxin äänitysstudiossa. Mustavalkoinen kuva vuodelta 1970.
Vexi Salmi kuuntelemassa, kun Irwin Goodman levyttää "Pieni iltasatu" -kappaletta Finnvoxin studiolla vuonna 1970. Vexi riimitteli kappaleeseen "Näin onnellista kansaa ei löydy päältä maan, on nurkumatta tyytynyt se aivan mihin vaan." Sanoittajamestari Vexi Salmi istuu Finnvoxin äänitysstudiossa. Mustavalkoinen kuva vuodelta 1970. Kuva: Leif Öster Vexi Salmi,Finnvox

Elämäni Biisi -ohjelma kunnioittaa sanoittajamestari Vexi Salmen uraa erikoisjaksolla, joka nähdään Yle TV1:ssä lauantaina 31.10.2020 klo 21.05. Silloin kuullaan myös mikä on suomalaisten mielestä Vexi Salmen rakastetuin kappale.

Lauluissa tarinat kuljettavat kuulijan tiettyyn tunnelmaan tai muistoon. Kappaleet saattavat kulkea elämässä mukana lohduttamassa, voimaannuttamassa tai ilostuttamassa, joidenkin avulla taas kerrotaan toiselle kaipauksesta, rakkaudesta tai kiitoksesta. Vexi Salmen kynästä on lähtenyt noin 8000 sanoitusta, tarinaa, joista yli 3000 on päätynyt levylle. Hänen kynänsä on ollut myös monien pseudonyymien takana: Bertil Berg, Bill Black, Lars Luode, Leo Länsi, Antero Ollikainen, PA, Pasi Penttilä, Rudolf Van Pornoff, Emil Retee, Emil von Retee, Irja Tähde, Viekka.

Elämäni Biisi -ohjelmassa sukelletaan kappaleisiin, jotka ovat kuulijoilleen erityisen tärkeitä. Tässä erikoisjaksossa on vieraana Vexille läheisiä ihmisiä. He paljastavat mikä Vexin kappale on heille erityisen tärkeä ja kertovat tarinan tuon kappaleen takaa. Samalla kuulemme muistoja ja anekdootteja Vexin elämästä vuosien varrelta. Nyt haluamme tietää, mikä Vexi Salmen laajasta tuotannosta on suomalaisille se kaikkein rakkain.

Mikä Vexi Salmen kappaleista on sinun suosikkisi?

Äänestys on päättynyt!

Tietosuoja

Tallennamme sähköpostiosoitteesi ja käsittelemme äänestyksessä antamiasi tietoja palkintojen arvontaa ja palkintojen toimittamista varten.
Olemme palkintojen saajiin suoraan yhdeydessä sähköpostitse. Emme julkaise voittajien tietoja.
Poistamme tiedot heti palkintojen arvonnan jälkeen.
Lisätietoa henkilötietojen käsittelystä löydät Ylen tietosuojalausekkeesta.

https://yle.fi/aihe/yleisradio/tietosuojalauseke"