Hyppää pääsisältöön

Ina Mikkolan Tilipäivä sekä Naissotilaat 3 käynnistyvät ja klassikkosarja Kettu palaa - viikolla 41 tutustutaan myös Jack Nicholsonin elämään

Ina Mikkola pitää sinistä savua tupruttavaa soihtua kädessään.
Ina Mikkolan Tilipäivä Yle TV2:ssa ja Areenassa tiistaisin 6.10. alkaen. Ina Mikkola pitää sinistä savua tupruttavaa soihtua kädessään. Kuva: Yle Kuvapalvelu Tilipäivä,Ina Mikkola,Ina Mikkolan Tilipäivä

Ylen ohjelmavinkit ajalle 5.-11.10.2020.

Viikko käynnistyy ryhdikkäästi Kainuun prikaatissa Naissotilaiden 3. kauden parissa. Ina Mikkolan Tilipäivässä taas nostetaan kissa pöydälle ja puhutaan työelämän tabuista viikottain vaihtuvien vieraiden ja asiantuntijoiden seurassa. Uudessa radiosarjassa käsitellään unohdettua Pohjois-Kyprosta ja Tiedetrippi-podcastin uusissa jaksoissa kuullaan tarinoita tieteestä ja sen rajamailta. Myös Kirja vs. leffa palaa Yle Puheen radioaalloille.

Rakastettu saksalaisdekkari Kettu palaa ruutuun uusin jaksoin, ja viikon uutuusdraamana nähdään Areenassa julkaistava tanskalainen Joko tai, jossa yhteiskunnallisesti aktiiviset, mutta eri arvot omaavat Maja ja William ihastuvat toisiinsa. Teemalauantai vietetään näyttelijä Jack Nicholsonin seurassa.

Viikonloppuna soivat niin lasten kirjoittamat kappaleet kuin Princen "1999", kun perjantaina nähdään Princen ja kumppaneiden millennium-studiokonsertti vuosituhannen vaihteesta ja lauantaina 14. kertaa järjestettävä lasten laulukilpailu Melodi Grand Prix. Musiikin parissa jatketaan Leonard Cohenin ja tämän norjalaisen muusan Marianne Ihlen suhteesta kertovassa dokumentissa sekä irlantilaisessa Once-musikaalissa.

MAANANTAI 5.10.

Teiden sankarit - 3. kausi

Yle Areena 5.10., Yle Fem 30.11. alkaen
(Brøyt i vei, S3, Norja 2017) Talvisessa Norjassa teiden aukipito on vaikeaa mutta hyvin tärkeää työtä. Tuhannen metrin korkeudessa Haukelifjell-vuorella Olav Johan huolehtii, että liikenne kulkee Länsi- ja Itä-Norjan välillä. Samalla uudelleenjulkaistaan myös sarjan 2. kausi. Suomenkielinen tekstitys. 8 jaksoa. Yle Areena toistaiseksi

Historia: Bernauer Strasse - jaettu katu

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(Bernauer Strasse - Eine Strasse der Teilung, Saksa 2019) Berliinin muuri rakennettiin Bernauer Strasse -nimistä katua pitkin. Kadusta tuli jaetun kaupungin symboli, ja dokumentissa sen entiset asukkaat kertovat kokemuksistaan sekä ihmiskohtaloista muurin varjossa. Yle Areena 31.1.2022 saakka

Tiedetrippi - uusi kausi

Yle Areena
Suosittu Tiedetrippi-podcast jatkuu. Yle Kioskin tiedetoimittaja Henry Tikkanen kertoo jännittäviä tarinoita tieteestä ja sen rajamailta. Sarjassa kaivetaan esiin unohdetut sankarit, oudot kuolemat ja uskomattomat sattumukset. Tiedetripin toisella tuotantokaudella mennään muun muassa psykopaatin pään sisään, herätetään kuolleita, eksytään rikosten maailmaan sekä kohdataan sukupuutto silmästä silmään. Tiedetrippi saa mielikuvituksen liitämään yhdistäen kuunnelmaa ja journalismia uudella tavalla. Uusi jakso aina maanantaisin.

Naissotilaat 3 - uusi kausi

Yle TV2 klo 21.00 ja kaikki jaksot Yle Areenassa
Pohjoinen Kainuu kutsuu katsojia Naissotilaat-sarjan kolmannella kaudella, kun Rosa, Maria, Melissa ja Suvi aloittavat vapaaehtoisen asepalveluksensa Kainuun prikaatissa Kajaanissa heinäkuussa.

Kuinka pärjää Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva aistiyliherkkä Melissa armeijan maailmassa, jossa aistiärsykkeitä riittää melusta jatkuvaan sosiaaliseen kanssakäymiseen? Kokkolan kaupungin nuorisovaltuustossa vaikuttava isänmaallinen Rosa haluaa näyttää epäilijöille, että tytöt suoriutuvat intistä yhtä hyvin kuin pojatkin. Mihin asti vie Rosan tie? Kiltiksi itseään luonnehtiva joensuulainen Suvi lähtee hakemaan intistä kärsimyksen kokemuksia ja johtajakoulutusta. Mutta voiko kiltti tyttö menestyä maskuliinisessa maailmassa, joka on tunnettu kovuudesta? Hirvenmetsästystä 12-vuotiaasta lähtien harrastanut pietarsaarelainen Maria lähtee hakemaan intistä vastausta siihen, mitä hänestä tulee isona. Toteutuuko Marian haave johtajakoulutukseen pääsystä? 10 jaksoa.

Neljä nuorta naista seisoo siviilivaatteissaan asennossa.
Naissotilaat Suvi Malinen, Maria Peltokangas, Melissa Häkkinen ja Rosa Bask. Neljä nuorta naista seisoo siviilivaatteissaan asennossa. Kuva: Jan-Niclas Jansson / Bastella Media Oy ohjelmat (radio-tai tv-ohjelmat),naissotilaat

TIISTAI 6.10.

Historia: Manson ja pahuuden kultti (12)

Yle Teema klo 21.00, Areenassa nyt Pahuus-teema
(Manson the Lost Tapes, Britannia 2018) Charles Manson oli yksi Amerikan pahamaineisimpia rikollisia, jonka 1960-luvulla johtama nuorista koostunut kultti, ”Perhe”, syyllistyi useisiin murhiin. Ohjelmassa kuullaan kultin entisten jäsenten haastatteluja ja näytetään ennennäkemätöntä arkistomateriaalia ryhmän toiminnasta. 2 jaksoa. Yle Areena 31.12.2021 saakka

Charles Manson poliisin pidätyskuvassa vuonna 1969.
Charles Manson. Charles Manson poliisin pidätyskuvassa vuonna 1969. Charles Manson,teeman historia

Ina Mikkolan Tilipäivä - uusi sarja

Yle TV2 ja Areena klo 21.00 Suora lähetys
1/8. Ina Mikkolan Tilipäivä nostaa esiin työelämän vaietut aiheet ja antaa konkreettisia neuvoja meille kaikille, jotka emme ole aiemmin uskaltaneet puhua näistä aiheista. Suorien tv-lähetysten lisäksi Ina käsittelee työelämää myös podcastissa, YouTubessa ja realitysarjassa.

Kahdeksana tiistaina Ina Mikkola kutsuu Tilipäivä-studioon vieraan, jolla on työelämässään ongelma. Haastetta ratkovat studiossa paikalla olevat asiantuntijat sekä katsojat kotisohvilla. Molempien tehtävänä on tarjota omat ratkaisuehdotuksensa parhaan kykynsä mukaan. Päähenkilö valitsee lopulta itselleen sopivimman. Kummat löytävät parhaan ratkaisun – asiantuntijat vai katsojat? Työelämän huippuasiantuntijoiden tiimi vaihtelee viikottain teeman mukaan. Katsojat osallistuvat pulmien ratkomiseen Ylen chatissä niin keskustelemalla kuin äänestämällä suoran lähetyksen aikana – ja somessa jo etukäteen. Kansalaisten äänitorvina lähetyksessä toimivat Kaverin puolesta kyselen -podcastista tutut Anna Karhunen ja Tiia Rantanen.

Tilipäivän syksyn teemoina ovat mm. työpaikan ihmissuhteet, seksuaalinen häirintä, huijarisyndrooma, kateus, burnout, häpeä ja työn merkitys koko identiteetille. Avausjaksossa puhutaan avoimesti palkasta. Areenassa toistaiseksi
Lue lisää »

Ina Mikkola katsoo kameraan + logo
Ina Mikkola katsoo kameraan + logo Ina Mikkola,Tilipäivä

Kino Suomi: Harjunpää ja pahan pappi (16)

Yle Teema ja Areena klo 21.50
(2010) Helsinkiä piinaa mystinen sarjamurhaaja. Ylikonstaapeli Timo Harjunpään pitää löytää tekijä, mutta samalla hän hautoo kostoa. Perustuu Matti Yrjänä Joensuun romaaniin. Pääosissa: Peter Franzén, Irina Björklund. Ohjaus: Olli Saarela. Uusinta. Yle Areena 13.10. asti.

Tapahtui Vegasissa (12)

Yle TV2 klo 22.00, Areenassa aamulla
(What Happens in Vegas, USA 2008) Jack ja Joy menevät naimisiin Vegasissa samana biletysyönä, jolloin Jack voittaa miljoonapotin. Kaikki olisi vielä ihanampaa, jos he tuntisivat toisensa. Erilaisen romanttisen komedian pääosissa Cameron Diaz ja Ashton Kutcher. Ohjaus: Tom Vaughan. Yle Areena 13.10. asti

Cameron Diaz roikkuu Ashton Kutcherin kaulasta, molemmat hymyilevät leveästi ja katsovat kameraan.
Elokuvan päätähtinä nähdään Cameron Diaz ja Ashton Kutcher. Cameron Diaz roikkuu Ashton Kutcherin kaulasta, molemmat hymyilevät leveästi ja katsovat kameraan. Kuva: Twentieth Century Fox / Yle Ashton Kutcher,Tapahtui Vegasissa,Cameron Diaz

KESKIVIIKKO 7.10.

Unohdettu Pohjois-Kypros - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena
Itäisellä Välimerellä sijaitsee alue, jonka asukkaat ovat EU-kansalaisia. Mutta, vaikka alue kuuluukin unioniin, EU:n eri lait ja määräykset eivät ole siellä voimassa. Sinne ei voi päästä suorilla lennoilla, vaan lentokoneiden on käytävä välillä Turkissa. Posti sinne on lähetettävä turkkilaiseen osoitteeseen, josta se kääntyy tuolle alueelle. Matkustajalaivalla sinne pääsee vain Turkista ja kauppa-alusten ei pitäisi seilata tähän tyhjiöön ollenkaan.

“Tyhjiö” sijaitsee Kyproksella. Kyproksesta tuli itsenäinen tasavalta 1960. Monien vaiheiden jälkeen saari kuitenkin jakautui kahtia kesällä 1974, kun Turkki miehitti saaren pohjoisosan. Pohjoinen kolmannes julistautui itsenäiseksi Pohjois-Kyproksen turkkilaiseksi tasavallaksi 1983. Vain Turkki on tunnustanut sen. Saaren eteläinen osa - kansainvälisesti tunnustettu Kyproksen tasavalta - on kyproksenkreikkalaisten hallinnassa ja siellä asustaa EU-kansalaisia, joilla on voimassa kaikki EU:n lait ja määräykset. Kreikkalainen puoli tekee parhaansa pitääkseen yllä kuvaa siitä, että saaren pohjoisosa on “tyhjiö”. Olennainen osa tästä on, että kaikessa propagandassa ja jopa normaalissa lehdistökirjoittelussa mikään pohjoispuolella sijaitseva ei ole oikeaa, vaan niin sanottua eli lainausmerkeissä.

Ohjelmasarja kertoo Kyproksen pohjoisosan ”unohtumisen” syistä ja seurauksista. Keskeinen on myös kysymys siitä, millaista on elää unohdetussa maassa. Ohjelmasarjan toimittajista Kari Tervo on viettänyt Pohjois-Kyproksella viime vuosina paljon aikaa ja perehtynyt sen tilanteeseen laajasti.

Prisma: Levä - tulevaisuuden raaka-aine

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(Algae - The New Super Plant, Saksa 2019) Levät saastuttavat vesistöjä, mutta niitä voidaan myös hyödyntää. Tutkijat selvittävät levien uusia käyttömahdollisuuksia esim. bioenergian raaka-aineena, ruoantuotannossa ja lääketieteessä. Yle Areena 31.7.2022 saakka

Kino: Budapestin auringonlasku

Yle Teema klo 22.00, Areenassa aamulla
(Napszàllta, Unkari 2018) Eletään vuotta 1913 ja Budapest esittäytyy pahaenteisenä rappion tyyssijana kun nuori Irisz Leiter ilmestyy entiseen vanhempiensa omistamaan ja ylimystön suosimaan hattukauppaan. Palkitun Son of Saul-holokaustikuvauksen ohjaaja László Nemesi jatkaa sivilisaation tuhon tarkkailua klaustrofobisella otteellaan. Pääosissa: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Susanne Wuest. Yle Areena 5.11.2020 saakka

TORSTAI 8.10.

Kirja vs. leffa - uusia jaksoja

Yle Puhe klo 14.00 ja Yle Areena
Yllättävän monen menestyselokuvan taustalta löytyy kirja. Joskus elokuvan lähtökohtana ollut kirja on itsekin klassikko, joskus taas vähemmän luettu helmi, joka ansaitsee tulla esitellyksi.

Kirja vs. Leffa esittelee tunnettuja ja suosittuja kirja-elokuvapareja. Ohjelmasarjassa vertaillaan kirjaa ja elokuvaa, joskus useampaakin, mutta sitäkin enemmän keskustellaan teosten lähtökohdista, taustoista ja teemoista. Kirjoista ja elokuvista keskustelevat teoksiin intohimoisesti suhtautuvat vieraat ja ohjelmaa toimittaa Jarmo Laitaneva. Syksyn 2020 tuotantokausi sisältää 12 uutta Kirja vs. Leffa jaksoa, mm. tunnettuja maailman klassikoita, kotimaisia teospareja, tieteisseikkailuja sekä myös lasten- ja nuortenkulttuuria.

Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa
Ohjelman toimittajana kuullaan Jarmo Laitaneva. Kuvassa Jarmo Laitaneva poseeraa kirjan kanssa Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,kirjallisuus,elokuvat,Kirja vs. leffa

Kaupunkikulttuurin käsikirja - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 17.10, kaikki jaksot Yle Areenassa
Urbaaneista kulttuuri-ilmiöistä kertova sarja. Kuinka skeittari tarkastelee kaupunkiarkkitehtuuria ja mistä skeittitemput opitaan? Miten Alvar Aalto liittyy rullalautailun varhaiseen historiaan? Entä miksi yleisiä korttelisaunoja alettiin rakentaa 1800-luvun lopulla, ja mitä yhteistä on kaupunkiviljelyllä ja tuberkuloosilla? Siivouspäivä ja Ravintolapäivä mullistavat hetkeksi totutun kaupunkikäyttäytymisen, mutta mikä tapahtumissa lopulta kiehtoo? Kaupunkikulttuurin käsikirja ottaa selvää, minkälaisia kulttuuri-ilmiöitä urbaani ympäristö on vuosien saatossa synnyttänyt, ja mitä luovaa kaupunkien kaduilla ja puistoissa kehittyy juuri nyt. Entä miten korona on vaikuttanut kaupunkikulttuuriin? Toimittajana Emma Vainio.

Kino Klassikko: Auringonpimennys (16)

Yle Teema klo 21.00, Areenassa aamulla
(Coup de torchon, Ranska 1981) Jim Thompsonin romaaniin perustuva rikoselokuva Ranskan siirtomaasta 1930-luvun Länsi-Afrikassa. Kaikkien halveksima ja nöyryyttämä poliisipäällikkö muuttuu eräänä päivänä häikäilemättömän juonikkaaksi, perverssiä moraalia vaalivaksi kostajaksi. Pääosissa Philippe Noiret, Isabelle Huppert. Ohjaus: Bertrand Tavernier. Yle Areena 6.11.2020 saakka

Auringonpimennys-elokuvassa Philippe Noiretin ja Isabelle Huppertin esittämät hahmot seisovat ulkona, nainen pitää asetta kädessään ja osoittaa sillä jotain.
Philippe Noiret ja Isabelle Huppert. Auringonpimennys-elokuvassa Philippe Noiretin ja Isabelle Huppertin esittämät hahmot seisovat ulkona, nainen pitää asetta kädessään ja osoittaa sillä jotain. Kuva: Yle Kuvapalvelu Auringonpimennys,Isabelle Huppert,Philippe Noiret

Ulkolinja: Somalia tuuliajolla

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa nyt
(Somalia: A Country In Free Fall, Ranska 2020) Somalian sisällissota on kestänyt pian 30 vuotta. Maa on edelleen kaaoksen vallassa, ilman toimivaa hallintoa ja pankkijärjestelmää. Suurinta valtaa maassa käyttävät yhä aseistetut islamistit. Hajanainen ja heikosti varusteltu armeija ei pysty estämään terrori-iskuja. Mihin ovat valuneet Somalian saamat miljardit tukieurot? Yle Areena 30.9.2022 saakka

PERJANTAI 9.10.

Kino: Once (S)

Yle Teema klo 21.00, Areenassa aamulla
(Irlanti 2007) Ihastuttava moderni musikaali dublinilaisesta katusoittajasta ja tshekkiläisestä maahanmuuttajasta, jotka kertovat harjoittelemiensa laulujen ja sanoitusten avulla oman rakkaustarinansa. Laulu "Falling Slowly" palkittiin Oscarilla. Pääosissa Glen Hansard ja Marketa Inglova. Ohjaus: John Carney. Yle Areena 15.10. saakka.

Mies (Glen Hansard) soittaa kitaraa naiselle (Markéta Irglová) bussin penkillä. Kuva elokuvasta Once.
Markéta Irglová ja Glen Hansard. Mies (Glen Hansard) soittaa kitaraa naiselle (Markéta Irglová) bussin penkillä. Kuva elokuvasta Once. Kuva: Lions Gate Once,teeman elokuvat

Prince: Rave Un2 the Year 2000

Yle Teema klo 22.25, Areenassa aamulla
(Yhdysvallat 1999) Prince bändeineen ja ystävineen vastaanotti 2000-luvun näyttävästi omalla Paisley Parkin studiollaan Minnesotassa. Mukana olivat mm. Lenny Kravitz, Maceo Parker, Morris Day and the Time sekä Family Stonen soittajia, muun muassa legendaarinen basisti Larry Graham. Ohjelmassa soivat mm. Kiss, Purple Rain, Let's Go Crazy, Raspberry Beret, U Got The Look, Nothing Compares 2 U ja tietenkin 1999. Yle Areena 7.12.2020 saakka

LAUANTAI 10.10.

- uusi sarja

Yle Areena
(Enten/Eller) Maja ja William tapaavat baarissa ja viettävät illan jälkeen hienon yön yhdessä. Käy ilmi, että Maja on sosialistipuolueen aktiivinen nuorisopoliitikko, kun taas William toimii liberaalisen puolueen nuorisojärjestössä. William on ääriliberaali ja kannattaa verotuksen alentamista, Maja tuntee sosiaalista vastuuta ja ui systeemiä vastaan. Voiko parin orastava suhde kehittyä, kun käy ilmi, että molemmat ovat yhteiskunnallisesti aktiivisia, mutta kannattavat eri puolueita ja arvoja? Kahdeksanosaisen sarjan pääosissa nähdään Emilie Kruse ja Nikolaj Dencker Schmid. (Tanska 2020) 8 jaksoa. Yle Areena 10.10.2021 saakka

MGP Melodi Grand Prix - uusi kausi

Yle Fem ja Areena klo 18.00
MGP - lasten laulukilpailu Melodi Grand Prix - järjestetään tänä vuonna jo neljännentoista kerran. Kymmenen finalistia esittää itse kirjoittamansa kappaleet suorassa lähetyksessä lauantaina 10.10. Kappaleet edustavat monia eri tyylejä rapista balladeihin. Tänä vuonna 11-14-vuotiaat osallistujat laulavat mm. rakkaudesta, ystävyydestä, maailman tapahtumista ja siitä, millaista on aloittaa yläasteella. Kappaleet ovat kuunnetlavissa Yle Areenassa.

MGP:ssä esiintyy myös kymmenen taitavaa tanssijaa. Tanssijat harjoittelevat yhdessä artistien kanssa, ja jokainen tanssija on mukana useammassa kappaleessa.

Raati valitsee voittajakappaleen yhdessä yleisön kanssa. MGP:n voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi mahdollisuuden kirjoittaa uuden kappaleen yhdessä musiikkituottajan kanssa. Kappaleelle tuotetaan myös musiikkivideo, ja koko prosessi dokumentoidaan ja esitetään Ylen kanavilla keväällä. Juontajina toimivat Jonathan "Jontti" Granbacka ja Märta Westerlund. Yle Areena 10.10.2020 saakka

MGP skivkonvolut 2020
MGP skivkonvolut 2020 Kuva: MGP/Yle MGP,Melodi Grand Prix 2020

Marianne & Leonard: sanoja rakkaudesta (12)

Yle Teema klo 20.00, Areenassa nyt
(Marianne & Leonard: Words of Love, USA/Kanada 2019) Nick Broomfieldin kaunis ja koskettava dokumenttielokuva kanadalaisen lauluntekijän Leonard Cohenin ja tämän norjalaisen muusan suhteesta. Cohen ja Marianne Ihlen rakastuivat 1960-luvulla taiteilijakommuunissa idyllisellä Hydran saarella Kreikassa. Suhde jatkui vuosikymmenien ajan. Mariannesta kertovat mm. Cohenin laulut So Long, Marianne ja Bird on a Wire. Yle Areena 14.5.2022 saakka

Marianne Ihlen ja Leonard Cohen valkoisissa vaatteissa kävelevät käsi kädessä joskus 60-luvulla.
Marianne Ihlen ja Leonard Cohen valkoisissa vaatteissa kävelevät käsi kädessä joskus 60-luvulla. Kuva: Babis Mores Leonard Cohen,laulaja-lauluntekijät,rakkaussuhteet,Marianne Ihlen,Marianne & Leonard: Sanoja rakkaudesta,Nick Broomfield,teeman rockdokumentit

TEEMALAUANTAI: Jack Nicholson

Yle Teema klo 21.40 alkaen
Jack Nicholsonin pitkään uraan perehdytään uudessa henkilökuvassa. Teemaillan Psych-out-elokuvassa tutustutaan maailmankuulun näyttelijän varhaiseen psykedeeliseen kauteen. Samaa kautta edustaa myöhemmin syksyllä nähtävä Monkees-elokuva Head, jossa Nicholson oli käsikirjoittajana. Marraskuussa esitetään vielä suurelokuva Punaiset, jossa Nicholson näyttelee yhtä keskeisistä rooleista.

Tohtori Jack ja Mr. Nicholson

Yle Teema klo 21.41, Areenassa nyt Teemalauantai
(Dr. Jack et Mr. Nicholson, Ranska 2018) Näyttelijälegenda Jack Nicholson vetäytyi julkisuudesta pitkän uran jälkeen vuonna 2010. Tuore dokumentti käy läpi Nicholsonin elämän ja uran päävaiheet, ja runsaassa arkistomateriaalissa tähti kertoo myös itse elämästään ja ajatuksistaan. Ohjaus Emmanuelle Nobécourt. Yle Areena 31.12.2022 saakka

Psych-Out – kuumaa 60-lukua

Yle Teema klo 22.35, Areenassa aamulla Teemalauantai
(Psych-Out, USA 1967) Susan Strasberg, Jack Nicholson, Bruce Dern ja Henry Jaglom näyttelevät, Jimi Hendrix, The Seeds ja Strawberry Alarm Clock esiintyvät kulttileffassa, jossa kotoaan karannut kuuro tyttö etsii kukkaisveljeään San Franciscosta ja lyöttäytyy gurun ja psykedeelisen bändin huumeiseen seuraan. Ensiesitys Ylessä. Yle Areena 16.10.2020 saakka

Jack Nicholson psykedeelisissä valoissa elokuvassa Psych-Out.
Jack Nicholson elokuvassa Psych-Out – kuumaa 60-lukua. Jack Nicholson psykedeelisissä valoissa elokuvassa Psych-Out. Kuva: MGM Jack Nicholson,elokuvanäyttelijät,Teemalauantai,Psych-Out,Richard Rush,teeman elokuvat

SUNNUNTAI 11.10.

Kuninkaalliset korut

Yle Fem klo 18.30, Areenassa aamulla
(Kungliga smycken, Ruotsi 2020) 1/2. Kuninkaalliset timantit kimmeltävät Nobel-juhlinnoissa ja muissa gaaloissa. Nyt pääsemme tutustumaan niihin tarkemmin, kun kuningatar Silvia, kruununprinsessa Viktoria ja prinsessa Christina kertovat itse korujensa historiasta sekä niiden merkityksestä vallan ja rakkauden symboleina. Yle Areena 8.1.2020 saakka

Kettu - uusia jaksoja

Yle TV1 klo 19.30, Areenassa aamulla
(Der Alte, 409-427) 1/9. Karismaattinen rikostutkija jatkaa tiiminsä kanssa rikosten tutkintaa Kettu-sarjan (12) uusissa jaksoissa. Vuonna 1977 alkaneesta saksalaisklassikosta ovat vuorossa vuonna 2019 valmistuneet yhdeksän jännittävää tarinaa.

Eteläiseen Saksaan Münchenin miljoonakaupunkiin sijoittuva rikossarja seuraa tehokkaan murharyhmän työtä. Ylikomisario Vossin (Jan-Gregor Kremp) apuna rikoksia selvittävät tutut rikosetsivät Tom Kupfer (Ludwig Blochberger) ja Anna Lorenz (Stephanie Stumph) sekä kuolinsyyntutkija, tohtori Franziska Sommerfeld (Christina Rainer). Taustatietoja tutkijoille penkoo tietokonevelho Lennard "Lenny“ Wandmann (Thimo Meitner). Suurkaupungin polliiseilla on tutkittavanaan jälleen kirjava joukko ihmiskohtaloita. Sarjan aloitusjaksossa Voss ryhtyy penkomaan työnsä takia laajasti matkustelleen toimittajan kohtaloa. Oliko tämä saanut itselleen vihamiehen? Pääosissa: Jan-Gregor Kremp, Ludwig Blochberger. Yle Areena 9.12.2020 saakka
Lue lisää »

Saksalaisen Kettu-rikossarjan pääroolin näyttelee Jan-Gregor Kremp.
Jan-Gregor Kremp jatkaa ylikomisario Vossin roolissa. Saksalaisen Kettu-rikossarjan pääroolin näyttelee Jan-Gregor Kremp. Kuva: Erika Hauri/ZDF/Yle / ZDF Yle TV1,Jan-Gregor Kremp,kettu

Daniel Olin - uusia jaksoja

Yle Fem klo 20.00, Areenassa aamulla
Daniel Olinin keskusteluohjelman kausi alkaa historioitsijavieraalla. Koronan vaikutusta maailmanhistorian nykytilaan on pohtimassa vieras numero 33, Henrik Meinander. Daniel Olinin viikottaiset vieraat ovat tunnettuja ja yhteiskunnallisesti merkittäviä henkilöitä. Haastattelussa keskitytään vieraan elämään, uraan ja henkilökohtaisiin kokemuksiin. Syksyn muita vieraita ovat mm. kirjailija ja teatterinjohtaja Ann-Luise Bertell, Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky ja Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman, jolla Viking Linen enstisenä johtajana on erityinen suhde Yhdysvaltoihin. Yle Areena toistaiseksi

Henrik Meinander, Yle, 18.09.2020
Ensimmäisen jakson vieraaksi saapuu Henrik Meinander. Henrik Meinander, Yle, 18.09.2020 Kuva: Antti Haanpää / Yle Henrik Meinander,professorit,puheohjelmat,talk-show,Yle,Svenska Yle,vieraat,Daniel Olin

Keinottelua (16)

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa aamulla
(Arbitrage, USA 2012) Jännityselokuva menestyvästä newyorkilaisesta liikemiehestä, jonka bisnesten ja yksityiselämän salaisuudet uhkaavat paljastua ja suistaa hänen elämänsä syöksykierteeseen. Pääosissa Richard Gere, Susan Sarandon, Tim Roth, Brit Marling ja Laetitia Costa. Ohjaus: Nicholas Jarecki. Yle Areena 9.11.2020 saakka

Lue myös - yle.fi:stä poimittua