Hyppää pääsisältöön

Kuinka hyvin tunnet Volter Kilven kulttiteoksen? Tee testi ja kuuntele Alastalon salissa äänikirjana!

Kolmimastoinen parkki-purjealus merellä ja edessä merimies lataa piippuaan
Kolmimastoinen parkki-purjealus merellä ja edessä merimies lataa piippuaan Kuva: Yle / Tuuli Laukkanen Alastalon salissa,äänikirjat,Volter Kilpi

Alastalon salissa (1933) on yksi suomalaisen kirjallisuuden merkkiteoksista. Romaani kertoo Alastalon salissa pidettävästä kokouksesta, jossa suunnitellaan parkkilaivan rakentamista. Tajunnanvirtatekniikalla kirjoitettu teos tunnetaan omintakeisesta kielestä, joka on yhdistelmä merisanastoa, Kustavin murretta sekä Kilven itsensä kehittämää ilmaisua. Monien mielestä Kilven kieli on vaikeaa. Mitä mieltä sinä olet? Tee testi!

Lue lisää:

Äänikirja Volter Kilpi: Alastalon salissa

Volter Kilven (1874 - 1939) Alastalon salissa on yhdenpäivän romaani. Se kertoo siitä, kuinka kylän miehiä kerääntyy Alastalon saliin keskustelemaan parkin rakentamisesta. Volter Kilven vuonna 1933 ilmestynyttä teosta lukee Esko Salervo.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri