Hyppää pääsisältöön

Jäähyväisten kesä – kipuileva perhe tekee brittisarjassa kiertomatkan Eurooppaan

Lämminhenkinen brittisarja kipuilevan perheen omamatkasta Eurooppaan.
Connie (Saskia Reeves), Douglas (Tom Hollander) ja Albie (Tom Taylor) perhelomalla. Lämminhenkinen brittisarja kipuilevan perheen omamatkasta Eurooppaan. Kuva: Drama Republic Ltd Yle TV1,Saskia Reeves,Tom Hollander,Tom Taylor,Jäähyväisten kesä

TV1 tiistaisin 27.10. - 17.11.2020 klo 19.00 - 20.00, Areenassa

Douglas Petersen (Tom Hollander, The Night Manager, Babtiste) näyttäisi olevan onnellisesti avioliitossa. Hän on suunnitellut perheelle yhteisen kiertomatkan Eurooppaan. Kolme viikkoa, kuusi maata, 12 kaupunkia! Siitä tulisi unohtumaton elämys!

Perhelomaan tulee mutka matkaan.

Vaimo Connie (Saskia Reeves, Luther) ilmoittaa haluavansa avioeron, sillä arki tuntuu harmaalta ja yhteiset puheenaiheet ovat vähissä. Perheen poika Albie (Tom Taylor, Doctor Foster) aloittelee elämää omillaan ja koti on hiljenemässä.

Onko Petersenien avioliitto ohitse? Ei todellakaan, jos se Douglasista on kiinni.

Hajoamisen kynnyksellä oleva perhe päättää lähteä vielä viimeiselle yhteiselle junamatkalle Eurooppaan – onhan liput jo ostettu ja suunnitelmat tehty.

Lämminhenkinen brittisarja kipuilevan perheen omamatkasta Eurooppaan.
Connie (Saskia Reeves) ja Douglas (Tom Hollander). Lämminhenkinen brittisarja kipuilevan perheen omamatkasta Eurooppaan. Kuva: Colin Hutton / Drama Republic Ltd / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Jäähyväisten kesä

Vaimonsa ilmoituksesta hämmentyneellä Douglasilla on myös toinen syy: hän haluaa taivuttaa puolisonsa jatkamaan 25 vuotta jatkunutta liittoa ja yrittää korjata ongelmaisen suhteen poikaansa.

Kesäinen Eurooppa tarjoaa parastaan, kunnes yllättävä tapahtuma ajaa perheen erilleen. Douglas tapaa eronneen Frejan (Sofie Gråbøl, The Killing), joka saa Douglasin pohtimaan, mikä elämässä on tärkeää. Jatkaako perhe yhdessä vai lähteekö se eri suuntiin?

Lämminhenkinen ja humoristinen brittisarja Jäähyväisten kesä (12) perustuu vuonna 2014 ilmestyneeseen David Nichollsin menestysromaaniin, jonka kirjailija itse sovittanut draamasarjaksi. Nicholls on aikaisemmin käsikirjoittanut Benedict Cumberbatchin tähdittämän sarjan Patrcik Melrose.

Lämminhenkinen brittisarja kipuilevan perheen lomamatkasta.
Albie (Tom Taylor). Lämminhenkinen brittisarja kipuilevan perheen lomamatkasta. Kuva: Colin Hutton / Drama Republic Ltd / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Jäähyväisten kesä

Sarjan on ohjannut Geoffrey Sax, joka on tehnyt legendaarisia brittisarjoja Bergerac, Lovejoy ja Nuori Morse.

Jäähyväisten kesä -sarja kuvaa paitsi perheen lomamatkaa, se palaa myös vuosiin, jolloin Petersenin pariskunta tapasi toisensa. Nuorta Douglasia näyttelee Iain De Caestecker (Agents of Shield) ja nuorta Connieta Gina Bramhill (Isä Brown ja hänen laumansa). Rooleissa nähdään myös Thaddea Graham (Curfew),

Neliosaista draamasarjaa on kuvattu Lontoossa, Amsterdamissa, Venetsiassa, Barcelonassa ja Pariisissa. Maailmankuulut museot Louvre, Rijksmuseum ja modernin taiteen Miró-museo sulkivat yleisöltä kokonaisia osastoja, kun sarjaa kuvattiin niiden upeissa saleissa.

Us. Tuotanto: BBC, Britannia, 2020.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.