Hyppää pääsisältöön

Kesärenki antoi Jutta Urpilaiselle verkkosukkahousut – "Girl Power!"

Jutta Urpilainen (s.1975) oli ensimmäinen nainen Suomen valtiovarainministerinä ja Suomen Sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajana. SDP:n puheenjohtajaksi hänet valittiin kesällä 2008. Uudenvuodenaattona 2008 Urpilainen teki kohutun ratkaisun ja puki jalkaansa verkkosukkahousut Iltalehden kuvauksissa.

Kuva nostatti kohun, sillä verkkosukkahousuja ei pidetty työväenpuolueen puheenjohtajalle sopivana asusteena. Poliitikon uraa verkkosukkahousukohu ei kuitenkaan pilannut. Urpilainen toimi SDP:n puheenjohtajana vuodesta 2008 vuoteen 2014. Hän nousi myös Jyrki Kataisen hallituksen valtiovarainministeriksi ja samalla varapääministeriksi. The Financial Times arvioi Urpilaisen Euroopan neljänneksi parhaaksi valtiovarainministeriksi vuonna 2012.

Ajankohtaisen kakkosen Kesärenki-ohjelmassa toimittaja Kati Leskinen "paiski hommia" tunnetuille ja kiinnostaville suomalaisille. Jutta Urpilaista haastatellessaan kesärenki eläytyi työväen rengin asemaan ja keskusteli Urpilaisen arvoista työväenpuolueen johtajana.

Kokkolassa kuvatussa ohjelmassa kesärenki ja Urpilainen myös poimivat mansikoita, leipovat mansikkakakun ja pesevät autoa. Kesken kakun koristelun kesärenki ojentaa Urpilaiselle verkkosukkahousut, jotka Urpilainen ottaa vastaan halauksen kera kiittäen.

Ennen sukkahousujen ojentamista Urpilainen kertoo ajatuksiaan sukkahousujen suhteen: "Mun mielestä elämässä pitää olla järki päässä, mutta voi olla pilkettä silmäkulmassa."

Vuonna 2011 ilmestyneessä Rouva puheenjohtaja -kirjassa Urpilainen piti verkkosukkahousuissa poseeraamista virheenä, josta hän otti opikseen. Urpilainen kertoi yllättyneensä asiasta nousseesta hälystä.

Lähteet: valtioneuvosto.fi,https://yle.fi/uutiset/3-5329418

Lisää ohjelmasta