Hyppää pääsisältöön

Arto Nybergin 500. jakso sunnuntaina – "Hienoa, että voi tuoda suomalaista kulttuuria ja erilaisia elämänalueita esiin”

Arto Nyberg, Töölönlahti taustalla
Toimittaja Arto Nyberg tapaa viikottaisessa keskusteluohjelmassaan mielenkiintoisia vieraita. Arto Nyberg, Töölönlahti taustalla Arto Nyberg (ohjelma)

Arto Nybergin keskusteluohjelmia on tehty jo 499, ja uusi sataluku tulee täyteen sunnuntaina 25.10. suorassa lähetyksessä Ykkösellä klo 18.45.

"Ennen ensimmäistä ohjelmaa idean isä, tuolloinen ohjelmapäällikkö Kari Kyrönseppä sanoi, että 'varaudu sitten siihen, että ohjelmasta tulee pitkäikäinen'”, kertoo toimittaja Arto Nyberg hymyssä suin. ”Terveisiä vaan Kyrtsille, oikeassa olit tässäkin asiassa!”

Vuonna 2004 maaliskuun 7. päivä alkanut Arto Nybergin keskusteluohjelma on vuosien varrella tarjonnut tuttuja ja tuntemattomia haastateltavia yhteiskunnan eri osa-alueilta kulttuurista politiikkaan, urheilusta tieteeseen. Kaikkiaan haastateltavia on ollut lähes 1500.

"Haastateltavat ovat olleet äärimmäisen mielenkiintoisia ja avoimia", arvioi tuottaja Liisa Akimof. ”Vierailla on aikaa puhua, ja Arto perehtyy asioihin ja henkilöihin kiitettävän huolellisesti – ja tekee sen joka viikko.”

Mielenkiintoisia haastateltavia on riittää, vakuuttaa Arto, joka huomaa innostuvansa niin avaruustutkimuksesta kuin kivikautisista hautalöydöistä, kunhan niihin perehtynyt henkilö on itse aiheelleen omistautunut.

"On hienoa, että voi tuoda suomalaista kulttuuria ja erilaisia elämänalueita esiin. Saa etsiä ja esitellä katsojille näkijöitä, kokijoita ja tulevaisuuden tekijöitä monilta eri alueilta. Samalla pysyy itsekin ajan hermolla", Arto toteaa.

Ohjelmaa suunnitellaan pienellä porukalla

"Meitä on massiivinen kolmen hengen tuotantoryhmä, joka ideoi ja hankkii haastateltavat ohjelmiin. Yhteistyö on sujunut liukkaasti vuosien varrella", kiittelee Arto taustatoimittajaansa Mia Ratista ja tuottajaa Liisa Akimofia. Arvokas apu viikoittaisessa tekemisessä on Ylen Arkisto ja tietopalvelu.

Juhlalähetyksessä sunnuntaina 25.10. Arto Nybergin haastateltavina ovat muun muassa USA:ssa uraa tekevä standup-koomikko Ismo Leikola ja leuanvedon maailmanennätysmies Joonas Mäkipelto. Nähtäväksi jää, pääseekö jompikumpi heistä leikkimieliseen sana-assosiaatiotestiin. Ennakkotiedoista poiketen muusikko Samu Haber ei pääse osallistumaan suoraan lähetykseen.

"Ihmisten mielenliikkeet yllättävät kerta toisensa jälkeen", nauraa ohjelman ”äiti”, tuottaja Liisa Akimof.

"Hienoa, että palautteen perusteella ohjelmasta pidetään. Juuri haastateltavat tekevät ohjelman, minähän toimin vain välittäjänä katsojien ja haastateltavien välissä", Arto toteaa merkkipaaluohjelmaa odotellessaan..

Arto Nyberg -ohjelma kerää keskimäärin noin puoli miljoonaa katsojaa sunnuntai-illan ensilähetyksillään.

Arto Nybergin 500. lähetys suorana Ykkösellä sunnuntaina 25.10. klo 18.45, katsottavissa Areenassa

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.