Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Trump vastaan Biden – henkilökuva kahtia jakautuneen kansakunnan presidenttiehdokkaista

Henkilökuva kahtia jakautuneen kansan presidenttiehdokkaista, Trumpista ja Bidenista.
Henkilökuva kahtia jakautuneen kansan presidenttiehdokkaista, Trumpista ja Bidenista. Kuva: PBS Yle TV1,Ulkolinja: Trump vastaan Biden

TV1 torstaina 22.10.2020 klo 22.00 - 23.55, uusinta perjantaina 23.10. klo 10.45 ja sunnuntaina 25.10. klo 22.40, Areenassa

Historiallinen koronapandemia, vakava taloustaantuma, rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustavat mielenosoitukset. Yhdysvaltalaiset äänestäjät valitsevat poikkeuksellisissa oloissa maalleen presidentin seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Äänestäjät joutuvat päättämään, haluavatko he republikaanien ehdokkaan, istuvan presidentin Donald Trumpin jatkokaudelle vai valitaanko uudeksi presidentiksi Trumpin haastaja, demokraattien Joe Biden.

Presidentinvaaleista on tulossa ennakkoäänestyksen ennätysvuosi: jo yli 80 miljoonaa aikeissa äänestää ennen vaalipäivää 3. marraskuuta.

Yhdysvaltalaisen tutkivan journalismin Frontline-dokumentti Trump vastaan Biden on henkilökuva kahdesta kriisien koulimasta ehdokkaasta. Keitä ja millaisia miehiä nämä ikätoverit ovat? Minkälaisten elämänvaiheiden jälkeen he ovat päässeet nykyiseen asemaansa?

Palkitun ohjaajan Michael Kirkin kaksituntisessa dokumentissa haastatellaan Trumpin ja Bidenin ystäviä, perheenjäseniä, työtovereita sekä poliittisia vastustajia. Yhdysvalloissa kansakunnan sisäinen kahtijako on vain jyrkentynyt ja syventynyt. Miten Trump ja Biden johtaisivat kriisiin joutunutta maata?

The Choice 2020: Trump Vs. Biden. Tuotanto: Pbs, Yhdysvallat, 2020.