Hyppää pääsisältöön

Draken etsivätoimisto – rohkeat naiset uusien mysteerien kimpussa kanadalaisdekkarin 3. kaudella

Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella..
Vauhdikasta yksityisetsivää Frankie Drakea näyttelee Laureen Lee Smith. Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella.. Yle TV1,Lauren Lee Smith,Draken etsivätoimisto

TV1 maanantaista perjantaihin 29.10. - 11.11.2020 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa

Toronton ensimmäinen ja ainoa naisten voimin pyöritettävä etsivätoimisto on ottanut paikkansa 1920-luvun suurkaupungissa, jonka katukuvaan kuuluvat gansterit, jazzklubit ja kiiltävät autot.

Vauhdikas yksityisetsivä Frankie Drake (Lauren Lee Smith) on matkustanut Kanadasta Lontooseen tapaamaan ensimmäisen maailmansodan aikaista ystäväänsä.

Ystävä ei saavu sovittuun tapaamiseen ja ennen kuin Frankie itse ehtii edes huolestua, hänen puoleensa kääntyy muuan salapoliisikirjailija Agatha Christie (Honeysuckle Weeks, Foylen sota). Kuuluisa kirjailija on huolissaan yhteisen ystävän katoamisesta ja pyytää Frankien apua.

Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella..
Yksityisetsivä Frankie Drake (Lauren Lee Smith, oik.) etsii kadonnutta ystäväänsä yhdessä kirjailija Agatha Christien (Honeysuckle Weeks) kanssa. Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella.. Kuva: Shaftesbury Films Yle TV1,Honeysuckle Weeks,Lauren Lee Smith,Draken etsivätoimisto

Ystävän mies väittää vaimollaan olevan omia kummallisia tapojaan, ja että tämä voi kadota maisemista epämääräiseksi ajaksi. Miksei mies huolestu Frankien ja Agathan esittämistä epäilyistä? Jotain outoa on tekeillä.

Kanadalaisesta dekkarisarjasta Draken etsivätoimisto (12) on vuorossa kolmas tuotantokausi.

Kolmannen kauden kymmenessä tarinassa Frankie joutuu nyrkkeilykehään tutkiessaan korruptoituneen poliisin hämäriä toimia. Miten Frankie pärjää kehässä? Onnistuuko yksityisetsivä ystävineen paljastamaan kelvottoman poliisin?

Kun yksityiskoulun opettajatar kuolee tapaturmaisesti, eräs koulun oppilaista on sitä mieltä, että kyseessä ei ole onnettomuus. Frankie tutkii asiaa yhdessä nuoren apurinsa kanssa.

Draken etsivätoimistoa pyörittävät Frankie Drake ja Trudy Clarke (Chantel Riley), parhaat ystävykset jotka täydentävät toisiaan. Toimistoa avustavat alan ammattilaiset, Toronton poliisissa paikkaansa etsivä Mary Shaw (Rebecca Liddiard) ja patologin virasta haaveileva Flo Chakowitz (Sharron Matthews).

Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella..
Frankien apuna mysteerejä ratkovat Mary (Rebecca Liddiard), Trudy (Chantel Riley) ja Flo (Sharron Matthews). Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella.. Kuva: Shaftesbury Films Yle TV1,Draken etsivätoimisto

Frankie Drake on alamaailmalle tutun pitkäkyntisen isän tytär. Ensimmäisessä maailmansodassakin palvellut Frankie on peloton ja seikkailunhaluinen nainen. Yhdessä ystäviensä kanssa hän ratkoo juttuja, joita muut eivät pysty hoitamaan!

Draken etsivätoimisto -sarjan muissa rooleissa näyttelevät Wendy Crewson, Karen Robinson, Grace Lynn Kung, Romaine Waite, Emmanuel Kabongo, Christine Horne ja Shaun Benson.

Sarjaan on tulossa neljäskin kausi.

Frankie Drake Mysteries. Idea ja käsikirjoitus: Carol Hay, Michelle Ricci. Tuotanto: CBC, Shaftesbury, UKTV, Canada Media Fund, Kanada, 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.