Hyppää pääsisältöön

YleX kuuluu perjantaina suurelle osalle Eurooppaa – Europe’s Biggest Dance Show tuo tanssimusiikin kuuntelijat taas yhteen

Euroopan suurimmassa tanssimusiikin spektaakkelissa on tänä vuonna mukana ensimmäistä kertaa myös Suomi ja YleX.

Otsikkokuva: YleX Tiedottaa
Otsikkokuva: YleX Tiedottaa

Oletko miettinyt, miltä tanssimusiikin erinäiset ohjelmat kuulostavat Saksassa tai Alankomaissa? Nyt siihen on mahdollisuus tulevana perjantaina!

Viime vuonna miljoonia kuuntelijoita tavoitteessa Europe’s Biggest Dance Show -radiolähetyksessä on tällä kertaa mukana kahdeksan maata, jotka pääsevät soittamaan oman tunnin mittaisen settinsä Euroopan kuuluisimpiin radiokanaviin lukeutuvalla brittiläisellä BBC Radio 1:lla.

Myös muut osallistujamaat välittävät ohjelman omilla taajuuksillaan.

Suomalaista tanssimusiikkia ovat tulevana perjantaina viemässä maailmalle YleX:n pitkän linjan DJ Orion, tuttavallisemmin Juska Wendland, ja Yotto, eli Otto Yliperttula.

Suomen kansainvälisesti kovimpiin nimiin lukeutuva Yliperttula voitti tänä vuonna elektronisen musiikin Emma-palkinnon.

Puolestaan yli vuosikymmenen YleX:llä omaa radio-ohjelmaansa luotsanneen Wendlandin viimeisimpiä tunnettuja tempauksia on vuoden vaihteessa 2018 järjestetty tanssimusiikkispektaakkeli: Vetoa oli kuuntelemassa Helsingin Kansalaistorilla yli 70 000 suomalaista.

Muista maista mukana ovat myös muun muassa Norjan Alan Walker ja BBC Radio 1:nin Annie Mac.

Mitä, missä ja milloin?

YleX kuuluu suurelle osalle Eurooppaa Suomen aikaan perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 2–3 välillä. Taas esimerkiksi Englannissa hetki on heti puolen yön jälkeen.

Itse lähetys alkaa YleX:llä iltakahdeksalta kestäen aamuneljään.

Juska Wendlandin mukaan kansainvälinen radiotapahtuma tulee nyt tärkeimpään mahdolliseen aikaan.

– Näinä aikoina elektronista musiikkia kuunteleva yleisö ei pääse yhteen samalla tavalla kuin aiemmin. Me kaikki olemme samassa veneessä, Wendland sanoo.

Tunnin aikana tarkoituksena on nostaa esiin suomalaisia tanssimusiikin klassikoita sekä uudempaa tuotantoa. Laajemmalle yleisölle tunnetuimpia kotimaisia luomuksia ovat esimerkiksi Daruden Sandstorm ja Bomfunk MC'sin Freestyler.

– Suomessa on uskomattoman laadukas ja laaja elektronisen musiikin kirjo. Sen esitteleminen maailmalle on tässä tapauksessa todella hieno mahdollisuus. Nyt mennään siis avainlippu ylhäällä kohti Eurooppaa, Wendland kuvailee tulevaa.

Tapahtumaan voi osallistua Instagramissa käyttämällä hashtagia #BiggestDanceShow. Postaukset näytetään suorana Areenassa näkyvän lähetyksen aikana. Voit lähettää ohjelmaan myös oman kuva- ääni- tai tekstitervehdyksesi WhatsAppilla numeroon 0444210636!


Europe’s Biggest Dance Show YleX:llä 23.10.2020 klo 20-04. Ohjelma on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa lähetyksen jälkeen.