Hyppää pääsisältöön

Mikä on lempibiisisi Ismo Alangolta? – Lähetä meille biisitoiveesi ja tarinasi ja saatat kuulla ne Ismon suorassa 60-vuotisjuhlakonsertissa 12.11!

Ismo Alanko kitaran kanssa mustavalkoisessa kuvassa
Ismo Alanko kitaran kanssa mustavalkoisessa kuvassa Kuva: Anne Hämäläinen Ismo Alanko,Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Veikö joku sinut extaasiin Ruisrockissa vai soiko kaipaus kauniimpana? Tanssivatko jalkasi levottomina Sielun veljien tahdissa? Oliko joskus jotain liikaa vai vähän liikaa? Entä missä olit, kun Suomi putos puusta?

Kysely on sulkeutunut. Tarinoita ja Ismon mietteitä niistä pääset lukemaan tästä!

Haluamme kuulla, mikä on sinun lempibiisisi Ismo Alangolta.

Kerro se meille alla olevaan avoimeen kenttään (nimimerkin kera, jos haluat) ja liitä mukaan tarinasi siitä, miksi juuri tämä kappale on suosikkisi.

Iskeekö se syvälle rintaan, tapahtuiko festareilla jotain hauskaa, oletko kuunnellut sitä rakkaus ja nuoruus rintaa repien? Millainen merkitys lempibiisilläsi tai Ismon musiikilla on ollut elämässäsi?

Ismo valitsee biisitoiveiden joukosta pari kappaletta 12.11. suorana Ylen kanavilla nähtävään Yle Live: Ismo Alanko 40/60 -konserttiinsa, jonka hän vetää tyhjällä Tavastia-klubilla! Lisäksi tarinoita kuullaan Pekka Laineen ja Tero Lietteen toimittamassa Radio Suomen Ismo-illassa 8.11., jossa taiteilija on myös itse mukana.

Lähetä biisitoiveesi ja tarinasi meille viimeistään torstaina 29.10!

Kysely on suljettu

Ylen kanavilla juhlistetaan Ismo Alangon 60-vuotispäiviä ja 40-vuotistaiteilijanjuhlaa näyttävästi marraskuussa

Ohjelmassa on dokumentin ja livekonsertin lisäksi muun muassa konserttitaltiointeja ja Radio Suomen Ismo-ilta.

Dokumentti: Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?

Taiteilijajuhlan käynnistää ensi-iltansa saava dokumentti, joka julkaistaan Yle Areenassa sunnuntaina 8. marraskuuta. Laura Joutsin ohjaama uutuusdokumentti nähdään myös lauantaina 14.11. Yle Teeman Ismo Alanko -teemaillassa klo 20.00. Lue lisää dokumentista tästä!

Katso alta dokumentin traileri (teksti jatkuu trailerin jälkeen):

Ilta Alangolla. Ismo Alanko – 60 vuotta elämää, 40 vuotta taiteilijaelämää -ilta Radio Suomessa

Sunnuntaina 8.11. klo 17.15-20.00 Radio Suomessa vietetään iltaa yhdessä Ismon kanssa. Suoran lähetyksen toimittavat Pekka Laine ja Tero Liete, ja äänessä on Ismo Alangon lisäksi myös tärkeitä henkilöitä hänen uransa varrelta.

Yle Live: Ismo Alanko 40/60 -konsertti

Ismo Alanko täyttää 60 vuotta marraskuun 12. päivänä, ja silloin Yle Areenassa ja TV2:ssa nähdään Ismo Alangon suora konsertti Tavastialta, jossa hän juhlii ilman paikalla olevaa yleisöä, suoraan kotikatsomoon. Konsertti nähdään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä Areenassa 12.11. klo 21-22.30 ja Yle TV2:ssa ensimmäisen tunnin osalta eli klo 21-22.

Teemalauantai 14.11. klo 20.00 alkaen

Teemaillassa nähdään dokumentin lisäksi muun muassa konserttitaltiointeja sekä Kaurismäen veljesten klassikkoelokuva Saimaa-ilmiö.

Ismo Alanko: Ihminen, mutta mikä se on?
Rocklegenda näyttää, miten tekee biisejä jollaisia "kukaan muu ei pistä tulemaan" ja kertoo, miten laulut saivat alkunsa jo lapsuudessa. Tarina ympäristöään ihmettelevästä lauluntekijästä ja esiintyjän uusiutumisesta.

Yle Live: Sielun Veljet
Kuumana kesäpäivänä Provinssirockissa 1986 Sielun Veljet -bändi esittää mm. kappaleet Kuka teki huorin, Säkenöivä voima ja Kansallispäivä.

Ismo Alanko: Kun Suomi putos puusta
Ismo Alangon Helsingin Juhlaviikoille säveltämä tilaustyö: "Valheita ja onnenpekkoja", visio modernista reissumiehestä, lauluja vapaan pudotuksen aikakaudelta. Konserttitaltiointi Vanhalta Ylioppilastalolta 2.9.1990.

Konsertissa: Hassisen kone
Kooste ohjelmista Tuubi (1981) ja Iltatähti (1982). Ismo Alanko ja yhtye esittävät kappaleet Odotat, Tuomiopäivä tulee, Vapaus versoo verestä ja raudasta, Oikeus on voittanut taas, Julkinen eläin ja Levottomat jalat.

Labra
Ismo Alangon ja Stefan Lindforsin toteuttama spektaakkeli Kaapelitehtaalla helmikuussa 2000 oli osa Helsingin kulttuurikaupunkivuotta.

Saimaa-ilmiö
Kaurismäen veljesten klassinen elokuva Hassisen koneen, Eppujen ja Juicen höyrylaivakiertueesta kesäisellä Saimaalla 1981.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri