Hyppää pääsisältöön

Babylon Berlin sekä Draken etsivätoimisto jatkuvat ja Jäähyväisten kesä koittaa - viikolla 44 suosikkileffat John Wick ja The Commitments

Gereon Rath (Volker Bruch) ja Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) seisovat vastakkain. Charlottella on pino kirjoja sylissään.
Babylon Berlinin 3. kauden kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 30.10.2020. Gereon Rath (Volker Bruch) ja Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) seisovat vastakkain. Charlottella on pino kirjoja sylissään. Babylon Berlin,Babylon Berlin, season 3

Ylen ohjelmavinkit ajalle 26.10.-1.11.2020.

Saksan kaikkien aikojen kallein, neo-noir-rikosdraama Babylon Berlin jatkuu vihdoin 3. kauden jaksoin. Myös kanadalaissarja Draken etsivätoimistosta nähdään uusia 3. kauden jaksoja. Ihan uusi brittidraama Jäähyväisten kesä kertoo keski-ikäisen avioparista, joka päättää eron kynnyksellä lähteä vielä viimeiselle lomamatkalle manner-Eurooppaan.

Radio Suomessa keskustellaan maanantaina Vastaamon tietomurrosta, ja myös kuuntelijat voivat purkaa tuntojaan. Elämäni Biisin erikoisjaksossa kunnioitetaan Vexi Salmen elämäntyötä ja Nenäpäivän Rauhaa ja rakkautta -konsertti kutsuu torstaina auttamaan ennen varsinaista Nenäpäivää, jota vieteteään marraskuun puolivälissä. Halloween-tunnelmissa Areenassa julkaistaan urbaanit legendat eloon herättävä Seitsemän aavetta -podcast sekä 90-luvun Pelottaako?-suosikkisarjan uusittu versio.

Viikon elokuvina nähdään Keanu Reevesin tähdittämä kostoelokuva John Wick, intensiivinen tenniselokuva Borg/McEnroe, kaikkien aikojen parhaaksi irlantilaiseksi elokuvaksi valittu musiikkileffa The Commitments, Eino Leinosta ja hänen naisistaan kertova Runoilija ja muusa sekä ranskalainen veijaritarina Näkemiin taivaassa. Dokumenteissa palataan Seilin saarelle (Själö - Island of souls), kiivetään vuorelle näyttelijä Willem Dafoen seurassa (Mountain) ja tutkitaan itseohjautuvia autoja (Prisma: Ratin takana robotti). Ulkolinjassa tarkastellaan Trumpin ensimmäistä kautta ja Historia: Solidarnosc -dokkarissa Puolan lähihistoriaa antikommunistisen solidaarisuusliikkeen kautta.

MAANANTAI 26.10.

Seitsemän aavetta - uusi podcast

Yle Areena Halloween
Silmät voi sulkea, korvia ei. Uudet urbaanilegendat heräävät eloon Areenan Halloween-podcastissa piinaavin seurauksin. Jokaisessa podcastin seitsemästä jaksosta kerrotaan uusi aavetarina, ja kuullaan se kuten se tapahtui. Ovatko aaveet totta, vai löytyykö kaikelle järkevä selitys? Nämä tarinat jäävät vainoamaan viimeisenkin kohtauksen jälkeen.

Seitsemän piirrettyä aavehahmoa punaisella taustalla
Seitsemän aavetta. Seitsemän piirrettyä aavehahmoa punaisella taustalla Kuva: Yle & Karstein Volle kummitus,seitsemän aavetta

Mountain

Yle Areena
(Australia, 2017) Ainutlaatuinen, musiikkia ja pohdintaa yhdistelevä dokumenttielokuva vuoriston kauneudesta ja kiipeilyvietistä. Mikä saa monet riskeeraamaan elämänsä saavuttaakseen vuoren huipun? Kertojana näyttelijä Willem Dafoe. Vain Areenassa. Yle Areena 30.9.2022 saakka

Pommin varjossa - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 12.10 ja Yle Areena
Ydinaseiden leviämisen estämiseen tähtäävä ydinsulkusopimus tuli voimaan vuonna 1970. Sopimus takaa ydinaseettomille maille mahdollisuuden ydinenergian rauhanomaiseen käyttöön. Suomi on ollut aktiivinen ydinsulun kysymyksissä. Toisaalta se on tarjonnut Suomelle mahdollisuuden osoittaa puolueettomuuttaan. Suurvaltojen välinen liennytys on ollut myös Suomen etu. Toisaalta ilman ydinsulkusopimusta ydinenergian tuottaminen olisi Suomessa hankalaa, ellei jopa mahdotonta. Mutta onko ydinsulkusopimus vanhentunut?

Kolmeosaisessa sarjassa palataan siihen, miksi Suomi niin innokkaasti ajoi ydinsulkusopimusta, ja miten se on toimeenpannut sopimusta sen voimaantulon jälkeen. Sarjassa on mukana myös kansainvälisessä ydinasevalvonnassa työskennelleitä suomalaisia. Toimittajana Harri Alanne.

Radio Suomen ilta: Mitä ajatuksia Vastaamon tietomurto herättää?

Radio Suomi klo 19.00-20.30
Radio Suomen illassa heijastellaan kuulijoiden tunteita ja tuntemuksia Vastaamon tietomurtoon liittyen. Miksi tämä on niin merkityksellistä? Mitä tarkoittaa digitaalisen maailman suuronnettomuus? Millaisia kysymyksiä tapaus herättää? Miten tähän pitäisi suhtautua?

Millaisia ajatuksia Vastaamon tapaus sinussa herättää? Voit lähettää mietteesi lähetykseen lomakkeella osoitteessa yle.fi/radiosuomi, soittaa suoraan lähetykseen tai osallistua WhatsApp-viestillä. Studion numero on 020 317 600 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min). Radio Suomen WhatsApp numeroon 040 1455 666 voit lähettää ääni- tai tekstimuotoisen viestin.

Lähetykseen saapuvat vieraiksi Mieli ry:n kriisitoiminnan johtaja Outi Ruishalme ja digi- ja väestötietoviraston johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku. Lähetyksessä tavataan myös kirkkoherra Kari Kanala, joka avasi oman puhelimensa tarjotakseen keskusteluapua ja tukea. Kanala avaa kirkon roolia kriisiavun tarjoamisessa hädän hetkellä. Lähetyksen juontaa Matti Ylönen.

Historia: Solidarnosc (12)

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(Saksa 2019) Puolan Gdanskin telakalta sai vuonna 1980 alkunsa antikommunistinen solidaarisuusliike, jonka johtajaksi nousi Lech Walesa. Liikkeen aatteet levisivät nopeasti ja johtivat ennennäkemättömään tapahtumavyöryyn. Ohjelmassa kuvataan Puolan lähihistoriaa arkistomateriaalein ja aikalaishaastatteluin. Yle Areena 31.3.2022 saakka

Mielenosoittajia rivissä tehdasalueella 80-luvulla.
Mielenosoittajia rivissä tehdasalueella 80-luvulla. Kuva: Michal Bukojemski / FORUM Solidarność,Historia: Solidarnosc

TIISTAI 27.10.

Jalkapallon naisten EM-karsinta: Suomi-Skotlanti

Yle TV2 klo 18.00 ja Yle Areena
EM-karsinnoissa jouduttiin syksyllä perumaan otteluita, mutta nyt Helmarien olisi tarkoitus asettua kotikentällään Skotlantia vastaan. Ottelu pelataan Töölön stadionilla. Selostajana Matti Härkönen. Yle Areena 25.11.2020 saakka

Uudet kodittomat

Yle Fem klo 18.30, Areenassa aamulla
(De nya hemlösa, Ruotsi 2020) Stefan muuttaa kahden lapsensa kanssa jatkuvasti retkeilymajasta toiseen. Perhe kuuluu ruotsalaisten suurkaupunkien alati kasvavaan uudenlaisten asunnottomien joukkoon. Heidän kohdallaan ei ole kyse päihdeongelmista, mielenterveyden häiriöistä tai muista sosiaalisista vaikeuksista, vaan heillä ei vain yksinkertaisesti ole asuntoa. Yle Areena 24.1.2021 saakka

Jäähyväisten kesä (12) - uusi minisarja

Yle TV1 klo 19.00 ja kaikki jaksot Yle Areenassa
(Us, S1, Britannia 2020) Connie haluaa erota miehestään Douglasista 20 vuoden avioliiton jälkeen. Arki tuntuu harmaalta ja yhteiset puheenaiheet ovat vähissä. Myös perheen poika Albie on lentämässä pesästä ja koti on hiljenemässä. Hajoamisen kynnyksellä perhe päättää lähteä vielä viimeiselle yhteiselle junamatkalle Eurooppaan - onhan liput jo ostettu ja suunnitelmat tehty. Douglasilla on myös toinen syy: hän haluaa taivuttaa vaimonsa jäämään liittoon ja yrittää korjata ongelmaisen suhteen poikaansa. Kesäinen Eurooppa tarjoaa parastaan, kunnes yllättävä tapahtuma ajaa perheen erilleen. Poikaansa etsiessään Douglas tapaa eronneen Frejan, joka saa Douglasin pohtimaan, mikä elämässä on oikein tärkeää.

Lämminhenkinen ja humoristinen minisarja perustuu David Nichollsin kirjaan. Sen pääosissa nähdään Tom Hollander (The Night Manager, Babtiste), Saskia Reeves (Luther), Sofie Grabol (The Killing) ja Tom Taylor (Doctor Foster). Sarjaa on kuvattu mm. Lontoossa, Amsterdamissa, Venetsiassa, Barcelonassa ja Pariisissa. 4 jaksoa. Yle Areena 24.4.2021 saakka.
Lue lisää »

Kaksi eri suuntiin menevää liukuporrasta, keski-ikäinen mies tulee portaita alas kun samanikäinen nainen ja teinipoika menevät portailla ylös. Taustalla näkyy värikkäistä eurooppalaisia rakennuksia.
Jäähyväisten kesä. Kaksi eri suuntiin menevää liukuporrasta, keski-ikäinen mies tulee portaita alas kun samanikäinen nainen ja teinipoika menevät portailla ylös. Taustalla näkyy värikkäistä eurooppalaisia rakennuksia. Kuva: Drama Republic Ltd / Yle Kuvapalvelu Yle TV1,Saskia Reeves,Tom Hollander,Jäähyväisten kesä

Akuutti: Tiedostatko miten juot?

Yle TV1 klo 20.00, Areenassa nyt
Alkoholi ei kuulu Ani Kellomäen arkeen. Useimmiten hän ei ota edes lasillista, mutta jos hän sen joskus haluaisi, hänelle ei tarjota. Mustavalkoinen suhtautuminen alkoholiin ärsyttää Kellomäkeä. Joskus hänestä tuntuu, että hänen valikoiva juomisensa on ongelma muille ihmisille. Mariela Sarkima vaihtoi skumpantuoksuisen elämänsä kertapäätöksellä joogasalin rauhaan. Tärkeimpänä muutoksena nykyisessa alkoholittomassa elämässään Sarkima pitää omiin tunteisiin tullutta kirkkautta ja selkeyttä. Skumppailtojen jälkeisiä sumuisia aamuja hän ei kaipaa.

Vaikka suomalaisten alkoholinkäyttö on ollut jo pitkään laskusuunnassa, nuorten naisten juominen on lisääntynyt eniten, sanoo erikoistutkija Kirsimarja Raitasalo. Nuorisotutkija Mikko Salasuo sen sijaan näkee nykyisen nuorisokulttuurin antavan tilaa myös päihteettömyydelle. Toimittaja Liisa Vihmanen. Yle Areena toistaiseksi

Kino Suomi: Runoilija ja muusa (7)

Yle Teema ja Areena klo 22.05
(1978) Elokuva runoilija Eino Leinosta ja hänen elämänsä naisista. Pääosissa Esko Salminen, Elina Salo ja Katja Salminen. Salo palkittiin L. Onervan roolista Jussi-patsaalla. Ohjaus Jaakko Pakkasvirta. Filmityö Oy. Uusinta. Yle Areena 3.11.2020 saakka

Esko Salminen on Eino Leino elokuvassa Runoilija ja muusa (1978)
Runoilija ja muusa. Esko Salminen on Eino Leino elokuvassa Runoilija ja muusa (1978) Esko Salminen,Eino Leino,Runoilija ja muusa

KESKIVIIKKO 28.10.

True Demon - uusi sarja

Yle Areena
(Saksa 2019) Summerin saksalainen kauhusarja. Annan elämä muuttuu kun hänen paras ystävänsä Jess katoaa oudoissa ja yliluonnollisissa olosuhteissa kesken telttaretken. Anna tutkii katoamista ystäviensä Lukasin ja Benin kanssa ja pian he kohtaavat jotain, joka uhkaa koko maailmaa. Sarja on julkaistu alunperin vlogimuotoisena nettivideosarjana. 48 jaksoa. Vain Areenassa. Yle Areena 30.9.2021 asti

Prisma: Ratin takana robotti

Yle TV1 klo 19.00, Areenassa nyt
(Look Who's Driving, Yhdysvallat 2019) Vuosien odotuksen jälkeen itseohjautuvat autot alkavat vihdoin olla todellisuutta, ja niitä testataan jo yleisillä teillä ympäri maailmaa. Ennen teknologista läpimurtoa ratkottavana on kuitenkin vielä useita ongelmia. Dokumentti sukeltaa autoteollisuuden salaisuuksiin ja selvittää, pystyykö robotti tekemään liikenteessä elämän ja kuoleman päätöksiä ihmiskuljettajan veroisesti. Yle Areena 28.2.2022 saakka

Kino: Näkemiin taivaassa (16)

Yle Teema klo 21.55, Areenassa aamulla
(Au revoir là-haut, Ranska 2018) Ranskalainen veijaritarina ensimmäisen maailmansodan jälkeisenä aikana kertoo kahden miehen suunnittelemasta huijauksesta ja kostosta. Selvitäkseen vammutumisesta ja köyhyydestä Edouard ja Albert keksivät juonen ja maksavat potut pottuina inhalle luutnantti Pradellelle. Ohjaus: Albert Dupontel. Pääosissa: Albert Dupontel, Nahuel Pérez Biscayart. Yle Areena 26.11.2020 saakka

Luutnantti Pradelle (Laurent Lafitte) tarttuu Albertia (Albert Dupontel) olkapäästä keskellä isoa sotilasjoukkoa. Kuva elokuvasta Näkemiin taivaassa.
Näkemiin taivaassa. Luutnantti Pradelle (Laurent Lafitte) tarttuu Albertia (Albert Dupontel) olkapäästä keskellä isoa sotilasjoukkoa. Kuva elokuvasta Näkemiin taivaassa. Kuva: Jerome Prebois Näkemiin taivaassa,teeman elokuvat

TORSTAI 29.10.

Pelottaako? - uusi sarja

Yle Areena Halloween
(Are You Afraid of the Dark?, Kanada 2019) Öisin salassa kokoontuvat Keskiyön kerholaiset saavat uuden jäsenen, jonka täytyy kertoa ensimmäinen oma kauhutarinansa. Mutta mitä kerho tekee, kun tarina alkaa toteuttaa itseään kerholaisten omassa pikkukaupungissa? Sarja sijoittuu samaan maailmaan kuin 1990-luvun suosittu samanniminen tv-sarja. 3 jaksoa. Vain Areenassa. Yle Areena 26.1.2021 saakka

Draken etsivätoimisto - 3. kausi

Yle TV1 ma-pe klo 17.10, Areenassa aamulla
(Frankie Drake Mysteries, S3) Frankie Drake, toimelias nuori yksityisetsivä ystävineen jatkaa tutkimuksiaan 1920-luvun Kanadassa, nyt jo kolmannella kaudella. Aivan aluksi hän kuitenkin piipahtaa vanhalla mantereella tapaamassa hyvää ystävätärtään. Outoa kyllä, ystävätär ei saavu sovittuun tapaamiseen.

Jo ennen kuin Frankie itse ehtii edes huolestua, hänen puoleensa kääntyy muuan Agatha Christie. Kuuluisa kirjailija on erittäin huolissaan heidän yhteisen ystävänsä katoamisesta ja pyytää Frankien apua. Ystävättären mies vaikuttaa nuivalta ja väittää vaimollaan olevan omia kummiallisia tapojaan, hän voi esimerkiksi kadota maisemista epämääräiseksi ajaksi. Puhuuko mies totta ja miksei hän huolestu naisten esittämistä epäilyistä? Pian myös Frankie on vakuuttunut, että jotain outoa on tekeillä. Yle Areena 30 päivää
Lue lisää »

Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella..
Draken etsivätoimisto. Toronton ainoa naisten etsivätoimisto ratkoo uusia mysteereitä sarjan 3. kaudella.. Yle TV1,Lauren Lee Smith,Draken etsivätoimisto

Rauhaa ja rakkautta – Nenäpäivän konsertti

Yle TV1, Yle Radio Suomi ja Yle Areena klo 19.00 Suora lähetys
Make love, not war!

Nenäpäivän hyväksi toteutettava konsertti vie katsojansa takaisin vuosikymmenten taakse ja tarjoilee Tapiola Sinfoniettan säestyksellä unohtumattoman illan täynnä rauhaa ja rakkautta. Oman tulkintansa aikansa klassikoista esittävät
muun muassa Tuure Kilpeläinen, Vuokko Hovatta, Litku Klemetti, Johanna Försti ja Matti Salminen. Illan kapellimestarina viuhtoo Marzi Nyman ja juontajana Piia Pasanen. Suorana lähetettävä konsertti kutsuu mukaan tekemään maailmasta paremman paikan. Yle Areena 27.11. saakka

Valitut sanat

Valitut sanat käsittelee jälleen isoja aiheita, ei vähäisimpänä kirjallisuuden epäonnistumista tulevaisuuden ratkaisujen avaajana, kuten Elina Hirvosen vetämässä avausjaksossa tuskaillaan. Jos kuvittelee perheensä, valehteleeko, kysytään norjalaisen Vigris Hjortin, Phlip Teirin ja Koko Hubaran keskustelussa. Ja jos pitää vaaleanpunaisesta, on huono kirjailija, epäilee Sisko Savonlahti keskustellessaan Malin Kivelän kanssa tyttöjen asioista. Luonnon ja ihmisen tulehtunut suhde; oman kokemuksen tulehduttama suhde perheeseen ja läheisiin; kielitaidon, lukutaidon ja sivistyksen määrittelyn haasteet keskiluokkaisessa yhteiskunnassa; autofiktion rajat ja niiden vetäminen – Valittujen sanojen syksy on täyttä tavaraa.

Valitut sanat: Hirvonen, Hosseini, Suominen

Yle Teema klo 20.00, Areenassa aamulla
Ketä Suomi sivistää, kuka jää paitsi? Ymmärretäänkö monikielisyyden rikkaus ja edellytykset? Kirjailijat Elina Hirvonen, Riikka Suominen ja esseisti Silvia Hosseini pohtivat kielitaidon, lukutaidon ja sivistyksen yhteyttä. Yle Areena toistaiseksi

Valitut sanat: Holmberg & Kylmälä

Yle Teema klo 20.30, Areenassa aamulla
Maa ja kieli ovat saamelaiselle yhtä. "Ja kieli on maailmankatsomuksen synonyymi," toteaa saamelainen runoilija Niillas Holmberg. Holmberg keskustelee toimittaja Pietari Kylmälän kanssa ja lukee runojaan pohjoissaameksi. Yle Areena toistaiseksi

Borg/McEnroe (S)

Yle TV2 klo 21.00, Areenassa aamulla
(Ruotsi, Suomi 2018) Wimbledon, 1980. Tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja - ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat. Etenkin Shia LeBeoufin roolisuoritus temperamenttisena McEnroena pitää katsojan otteessaan, vaikka ei tenniksestä välittäisikään. Pääosissa: Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Sverrir Gudnason. Ohjaus: Janus Metz Pedersen. Yle Areena 27.11.2020 saakka

Världens mest framgångsrika tennisspelare ser trumpna ut.
Borg/McEnroe. Världens mest framgångsrika tennisspelare ser trumpna ut. Kuva: Julie Vrabelova

Ulkolinja: Trumpin ensimmäinen kausi

Yle TV1 klo 22.00, Areenassa aamulla
(Trump: The White House Years, Britannia 2020) 1/3. Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi yllätti monet, myös hänet itsensä. Valkoinen talo ajautui kaaokseen arvaamattoman johtaja alaisuudessa: moni sai pikapotkut tosi-tv:n tyyliin ja heidät korvattiin poliittisesti yhtä kokemattomilla tekijöillä kuin Trump itse oli. Yle Areena 26.4.2021 saakka

PERJANTAI 30.10.

Jalkapallo, Kansallinen liiga: TiPS - HJK

Yle TV2 klo 18.00 ja Yle Areena
Kansallisen liigan huipennus on lähellä. Yle näyttää lokakuun lopussa TiPSin ja HJK:n kohtaamisen Vantaalta. Ottelua selostaa suomeksi Matti Härkönen, ruotsiksi Sebastian Backman ja toimittajana on Petra Manner. Yle Areena 28.11.2020 saakka

Radion sinfoniaorkesterin konsertti

Yle Teema ja Areena klo 20.00 Suora lähetys
Joht. Tarmo Peltokoski, sol. ja kapellimestari Pjotr Anderszewski, piano. -Jukka Tiensuu: Nemo. Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 1 C-duuri op. 15. Suora lähetys Helsingin Musiikkitalosta. Yle Areena toistaiseksi

Babylon Berlin - 3. kausi

Yle TV1 klo 22.00, kaikki jaksot Yle Areenassa jo 29.10.
(Babylon Berlin, S3) Volker Kutscherin menestyksekkääseen dekkarisarjaan pohjautuva jatkuvajuoninen rikosdraamasarja jatkuu vihdoin. Babylon Berlin kutoo yhteen räikeitä rikostapauksia sekä Saksan 1920- ja 30-lukujen todellisia poliittisia ja historiallisia tapahtumia. Sarja etenee nyt kolmanteen kauteen, jossa eletään vuoden 1929 loppupuolta. Vielä sitä ei tiedetä, mutta maa on luisumassa pörssikriisin myötä yhä syvempään poliittiseen sekasortoon. Osa valtaapitävistä suhtautuu vainoharhaisesti siihen, mikä aate ja sen väri on suurin uhka yhteiskunnalle, ja sitä tietyt tahot osaavat käyttää taitavasti hyväkseen. Tämä harha vaikeuttaa myös poliisin työtä. Areenassa puoli vuotta.

Myös kaudet 1-2 ovat katsottavissa Areenassa 30.11. saakka.
Lue lisää »

Babylon Berlin -sarjan 3. kauden key art -kuva.
Babylon Berlin. Babylon Berlin -sarjan 3. kauden key art -kuva. Kuva: Yle Babylon Berlin,Babylon Berlin, season 3

LAUANTAI 31.10.

Aikamonologeja - uusi sarja

Yle Radio 1 n. klo 13.15 ja Yle Areena
Miksi eräät meistä eivät saa aikaa riittämään? Faktaa ja mustaa huumoria yhdistelevä 8-osainen radiodokumenttisarja kertoo sitä, miksi tärkeät asiat tulevat usein valmiiksi vasta viime hetkellä itkun ja vaikerruksen kera. “Paradoksaalista on, että en saa käsikirjoitettua ajoissa tätä ajanhallintaa käsittelevää radiosarjaa. Ehkä kässäriä ei tarvitsekaan kirjoittaa, koska a) maailma loppuu b) mä kuolen” . Käsikirjoitus ja ohjaus Tuula Rajavaara, äänisuunnittelu Kai Rantala, musiikki Lauri Wuolio ja tuottaja Hannu Karisto.

TEEMALAUANTAI: Musiikkia!

Yle Teema klo 20.00 alkaen
Pyhäinpäivän ilta on omistettu musiikille. Lue lisää Teeman lauantai-illoista »

The Commitments

Yle Teema ja Areena klo 20.01
(Irlanti 1991) Alan Parkerin ohjaama, Roddy Doylen romaaniin perustuva musiikkielokuva työttömän Jimmy Rabbitten yrityksistä perustaa soulbändi Dublinissa. The Commitments on täynnä energiaa, sielua ja iloa, joten ei ihme että se on äänestetty kaikkien aikojen parhaaksi irlantilaiseksi elokuvaksi. Pääosassa Robert Arkins. Yle Areena 29.11.2020 saakka

Duran Duran: There’s Something You Should Know

Yle Teema klo 21.54, Areenassa nyt
(Britannia 2018)1980-luvun alun uusromantikkojen tarina, täynnä yletöntä kasarityyliä, suuria pophittejä, menestystä, ristiriitoja, jet set -elämää sekä Duran Duranin jäsenten rehellistä muistelua. Ohjaus Zoe Dobson. Uusinta. Yle Areena 23.11.2020 saakka

The Commitments, fiktiivinen bändi samannimisessä elokuvassa, poseeraa täynnä asennetta.
The Commitments. The Commitments, fiktiivinen bändi samannimisessä elokuvassa, poseeraa täynnä asennetta. Kuva: Resurgence Media Group Teemalauantai,musiikkielokuvat,The Commitments,Alan Parker,Roddy Doyle,teeman elokuvat

Elämäni Biisi: Vexi Salmi

Yle TV1 ja Areena klo 21.05
Elämäni Biisi kunnioittaa sanoittajalegenda Vexi Salmen muistoa ja elämäntyötä erikoisjaksolla, jossa kuullaan tarinoita, jotka liittyvät erityisesti Vexin biiseihin. Vieraina on eri alojen taiteilijoita, joiden uraa tai elämää Vexi on tavalla tai toisella koskettanut. Lisäksi kuullaan katsojien suosikki kaikista Vexi Salmen biiseistä. Yle Areena toistaiseksi

SUNNUNTAI 1.11.

Filosofien rakkaustarinat - uusi sarja

Yle Radio 1 klo 15.00 ja Yle Areena
Filosofien rakkaustarinat on neliosainen kuunnelmasarja, joka tarkastelee eräitä läntisen ajattelun keskeisimpiä hahmoja ja heidän rakkaussuhteitaan. Mitä tapahtuu järjen kuulaudelle ja viisauden tavoittelulle, kun niitä ehdollistavat seksuaalisen halun impulssit, kulttuurin normit, ja elämän arki? Kuinka filosofien ajatukset rakkaudesta heijastuvat heidän tunne-elämäänsä ja käytännölliseen moraaliinsa? Yltävätkö filosofit ihanteidensa tasolle, ja miten rakkauden ideaalit muuntuvat sydänkeskiajalta nykypäivään?

Filosofien rakkaustarinat kuvaa paitsi rakkautta, myös petoksia, sukupuolisuhteisiin liittyvää valtaa ja hyväksikäyttöä, sekä kuolemaa. Jokainen jakso esittää yhden kertomuksen. Mukaan valikoituneet ajattelijat ovat Heloise, Mary Wollstonecraft, Simone de Beauvoir sekä Hannah Arendt. Keitä he olivat? Kuinka he rakastivat? Mitä heidän tarinansa voivat kertoa meille tänään? Käsikirjoitus: Pärttyli Rinne, ohjaus: Anna-Mari Karvonen, äänisuunnittelu: Tatu Nenonen, dramaturgi: Antti Lehtinen, tuottaja: Erja Manto, Yle Draama

John Wick (16)

Yle TV2 ja Areena klo 21.00
(USA 2014) Suositun leffasarjan käynnistänyt toimintaelokuva, jossa röyhkeä mafiamies kätyreineen suututtavat vaimonsa kuolemaa surevan palkkatappajan, John Wickin. Wick lähtee väkivaltaiselle kostomatkalle. Pääosissa Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Willem Dafoe ja Ian McShane. Ohjaus: Chad Stahelski ja David Leitch. Yle Areena 8.11.2020 saakka

Film John Wick har finlandspremiär 24.10.
Keanu Reeves on John Wick. Film John Wick har finlandspremiär 24.10. Kuva: JOHN WICK PPNY, INC.

Själö - Island of souls (7)

Yle Fem klo 21.45, Areenassa nyt
Seilin saaren historia kiehtoo ja kylmää. Lotta Petronellan dokumentti kuljettaa luonnonkauniin saaren poluille ja sairaalarakennusten hiljenneille käytäville.

Saarelle perustettiin leprasairaalan vuonna 1619. Spitaalisairauden poistuttua tautikartalta saarelle lähetettiin myös mielisairaita, ja vuoteen 1962 Seili toimi naisten mielisairaalana. Sairaalaan sijoitettiin myös lapsia ja naisia, joilla ei ollut muuta paikkaa yhteiskunnassa. Tänään Seilillä tehdään Saaristomeren tutkimusta. Dokumentti seuraa nuoria biologeja, joiden tutkimuskohteita ovat meri, saaren luonnon monimuotoisuus sekä puutiaiset. Tutkijoiden mittausrutiinit muistuttavat sairaala-aikojen kurinalaisuudesta. Tuotanto: Elokuvatuotantoyhtiö Made Oy, 2020. Yle Areena 31.7.2025 saakka

Lue myös - yle.fi:stä poimittua