Hyppää pääsisältöön

Naisen kosto -podcastille kunniamaininta Prix Europassa

Keltaisessa kuvassa lukee punaisella Naisen kosto, etualalla Pirjo Heikkilän hahmo Saila valomiekan kanssa.
Naisen kosto -podcastin päähenkilöä Sailaa näyttelee Pirjo Heikkilä. Keltaisessa kuvassa lukee punaisella Naisen kosto, etualalla Pirjo Heikkilän hahmo Saila valomiekan kanssa. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius & Tuuli Laukkanen kosto,yle draama

Suvi Tuuli Katajan Ylelle ohjaama ja käsikirjoittama podcast Naisen kosto sai kunniamaininnan parhaan eurooppalaisen audiofiktion kategoriassa Prix Europa -festivaalilla. Voittaja valittiin 33 ehdokkaan joukosta.

Naisen kosto on terävän humoristinen kostopodcast, joka yhdistelee komediaa ja asiantuntijanäkemystä yhteiskuntamme suuresta tabusta: naisen aggressiosta. Sarjan päähenkilö Saila tekee totaalisen elämänmuutoksen ja alkaa tutkia omaa aggressiotaan.

"Uuden audiomuodon tekeminen, genrerajojen rikkominen ja röyhkeä kokeilu ovat aina riski – mutta on rohkaisevaa huomata, että ne todella kannattavat!" iloitsee podcastin ohjannut Suvi Tuuli Kataja.

Kataja on myös käsikirjoittanut sarjan yhdessä dramaturgiasta vastaavana Elli Salon kanssa. Äänisuunnittelun on tehnyt Tuomas Skopa ja musiikin Jussi Liukkonen. Sarjan tuottajina ovat toimineet Suvi Ahoniemi ja Eerik Purdon. Ylelle podcastin on tilannut Juha-Pekka Hotinen. Sailaa esittää Pirjo Heikkilä.

Kunniamaininnan perusteluissa podcastia kiitettiin hauskaksi, raikkaaksi ja rohkeaksi. Sen sanotaan käsittelevän kiinnostavia, erityisesti nuorille naisille tärkeitä aiheita. Podcastin aihetta kuvaillaan pistävän älykkääksi, rytmiä hyvin hengittäväksi ja äänimaailmaa hienosti leikatuksi ja rakennetuksi.

Prix Europa (The European Broadcasting Festival) on Euroopan suurin tv-, radio- ja online-tuotantojen kilpailu. Tänä vuonna loppukilpailuun osallistui yhteensä 208 ohjelmaa 28 eri maasta. Kilpailun voittajat julkistettiin Prix Europan verkkosivuilla 27.10.2020.