Hyppää pääsisältöön

Belgravia – brittiepookin mestarin Julian Fellowesin uusi draamasarja vie 1800-luvun Lontoon seurapiireihin

Downton Abbeyn tekijöiden uusi draamasarja.
Lontoon hienostoalueen seurapiireihin kuuluvat lady Brockenhurst (Harriet Walter, vas.), lady Maria Grey (Ella Purnell) ja Anne Trenchard (Tamsin Greig). Downton Abbeyn tekijöiden uusi draamasarja. Kuva: Carnival film television limited / NBC Universal Yle TV1,Harriet Walter,Tamsin Greig,Ella Purnell,Belgravia

TV1 lauantaisin 7.11. - 12.12.2020 klo 21.10 - 21.55, Areenassa
Huom! Sarjan aloitusjakso alkaa Ylen erikoislähetyksen vuoksi lauantaina 7.11. klo 21.55!

Piditkö Downton Abbeystä? Rakastetun brittiepookin palkitut tekijät ovat yhdistäneet jälleen voimansa ja tarjoavat upeaa brittidraamaa, kun ruutuun saadaan odotettu sarja Belgravia (12).

Tarina alkaa Brysselistä vuonna 1815 historiallisesti merkittävällä hetkellä, kaksi päivää ennen Waterloon taistelua. Napoleon Bonaparte on pitkään julistanut etenevänsä koko Euroopan valtiaaksi, joskaan kaikkien mielestä uhka ei ole todellinen.

Richmondin herttuattaren järjestämissä tanssiaisissa toisensa kohtaa valikoitu seurue englantilaisia aatelisia ja brittiarmeijan päällystöä.

Kutsun ovat onnistuneet hankkimaan menestynyt kauppias James Trenchard (Philip Glenister) ja rouvansa Anne (Tamsin Greig). Heidän tyttärensä Sophia (Emily Reid) on ihastúnut vaikutusvaltaisen ja varakkaan Brockenhurstin kreivin (Tom Wilkinson) Edmund-poikaan (Jeremy Neumark Jones).

Kohtalokkaasta illasta sukeutuu ikimuistoinen, ja se muuttaa jokaisen elämän vuosikymmeniksi eteenpäin..

Downton Abbeyn tekijöiden uusi draamasarja.
Sophia Trenchard (Emily Reid) ja lordi Edmund Bellasis (Jeremy Neumark Jones). Downton Abbeyn tekijöiden uusi draamasarja. Kuva: Carnival film television limited / NBC Universal Yle TV1,Emily Reid,Jeremy Neumark Jones,Belgravia

Legendaarisen Downton Abbeyn luojan Julian Fellowesin kuusiosainen draamasarja Belgravia avaa uuden, kiehtovan ikkunan 1800-luvun englantilaiseen luokkayhteiskuntaan.

Belgravia on fiktiivinen kuvaus perheiden salaisuuksista, skandaaleista ja kielletystä rakkaudesta. Draamasarja piirtää Downtonia tummemmin sävyin kahden kerroksen väen ja yhteiskuntaluokkien väliset erot.

Kahden erilaisen perheen kohtalot kietoutuvat toisiinsa 26 vuotta Brysselin tapahtumien jälkeen Lontoon kuuluisimman hienostokaupunginosan Belgravian piireissä. Näillä kulmilla on väliä sillä, onko varallisuus perittyä vai hankittu tuottoisalla liiketoiminnalla.

Belgravia on ensimmäinen draamasarja, jonka käsikirjoittaja Julian Fellowes on muokannut tv-teokseksi oman romaaninsa pohjalta. Viktoriaanisen ajan Lontooseen sijoittuva romaani on kirjailijan menestynein teos. Sarjan tuottajina ovat toimineet Downton Abbeyn tekijät Gareth Neame, Nigel Marchant ja Liz Trubridge.

Draamasarjan on ohjannut John Alexander, joka on aikaisemmin tehnyt muun muassa brittitrilleriä Voit luottaa minuun (Trust Me).

Downton Abbeyn käsikirjoittajan uusi draamasarja.
Downton Abbeyn käsikirjoittajan uusi draamasarja. Kuva: Carnival film television limited / NBC Universal Yle TV1,Belgravia

Sarjan roolihahmoja ovat Trenchardien poika Oliver (Richard Goulding) ja hänen vaimonsa Susan (Alice Eve), hovimestari Turton (Paul Ritter) sekä kamarineidit Ellis (Saskia Reeves) ja Speer (Bronagh Gallagher),

Bellasisin perheessä vaikuttavat Brockenhurstin kreivitär (Harriet Walter), kreivin nuorempi veli, kirkkoherra Stephen Bellasis (James Fleet), hänen vaimonsa Grace (Diana Hardcastle) ja pariskunnan poika John (Adam James),

Greyn perheeseen kuuluvat Templemoren kreivitär (Tara Fitzgerald) ja hänen tyttärensä lady Maria (Ella Purnell). Rouva Popella (Serena Evans) on kasvattipoika Charles (Jack Bardoe).

Sarjassa tavataan myös Wellingtonin herttua (Nicholas Rowe), Oranian ruhtinas (Gunnar DeYoung), Sir William Ponsonby (James Chalmers), Richmondin herttua (Robert Portal) ja herttuatar (Diana Kent).

Belgravia. Tuotanto: Carnival Film & Television, Epix, ITV, NBC Universal. Britannia/Yhdysvallat 2020. Sarja on tekstitetty myös ruotsiksi.

Keskustele
  • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.