Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin Musiikkitaloon!

RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertin kuvitus, sinivalkoinen aaltoileva kuvitus
RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertin kuvitus, sinivalkoinen aaltoileva kuvitus Radion sinfoniaorkesteri

Pianisti Mirka Viitala ja Radion sinfoniaorkesteri esittävät Hannu Linnun johdolla Helvi Leiviskän pianokonserton alkuperäisversion itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6.12. klo 15 Musiikkitalossa.

Konserton kantaesityksessä 23.11.1935 esiintynyt solisti Ernst Linko poisti useita kohtia omasta osuudestaan vastoin säveltäjän tahtoa, ja nämä kohdat on RSO:n esitystä varten palautettu. Ansiokkaan editointityön on tehnyt Savon soitannollinen seura. Lue lisää

Leiviskän teoksen lisäksi konsertin ohjelmassa on toinenkin konsertto ─ RSO:n 2. sooloklarinetisti Han Kim tulkitsee Crusellin konserton klarinetille ja orkesterille. Lisäksi kuullaan Cecilia Damströmin Tundo! sekä Rautavaaran A requiem in our time. Juhlakonsertti päättyy Sibeliuksen Finlandiaan.

Konsertti on osa Ylen itsenäisyyspäivän juhlaohjelmaa ja se nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla ja Yle Areenassa sekä jälkilähetyksenä Yle Radio 1:ssä.

Muut joulukuun konsertit

Pe 11.12. klo 20
Sopraanot Anu ja Piia Komsi sekä kontratenori Pasi Hyökki laulavat solisteina Unsuk Chinin Cantatrix Sopranicassa John Storgårdsin johdolla. Teoksen innoittajana toimi George Perecin teksti “The Soprano Project”, jossa kirjailija parodioi tieteellisiä tutkielmia. Lisäksi ohjelmassa ovat Englundin De Profundis, Tšaikovskin Entr’acte näytelmämusiikista Hamlet sekä Mozartin sinfonia nro 26.

Ke 16.12. klo 20
Syyskausi päättyy Karl Amadeus Hartmannin viulukonserttoon, Veli-Matti Puumalan Tear-teokseen ja Einojuhani Rautavaaran toiseen sinfoniaan. Viulukonserton solistina esiintyy kriitikoiden rakastama ja useasti palkittu monipuolinen muusikko Carolin Widmann ja konsertin johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu.

Kaikki syksyn orkesterikonsertit lähetetään suorana Yle Teemalla, Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa.

 • RSO aloittaa 95-vuotisjuhlakautensa vierailulla BBC Proms-festivaalille

  Teemasäveltäjät ovat Rahmaninov, Ligeti ja Tarkiainen.

  Radion sinfoniaorkesterin 95-vuotisjuhlakausi 2022‒2023 alkaa vierailulla BBC Proms -festivaalille ylikapellimestari Nicholas Collonin johdolla. Kauden teemasäveltäjät ovat Sergei Rahmaninov, György Ligeti sekä Outi Tarkiainen ja lisäksi kahden viikon residenssivierailun tekee australialaissäveltäjä Brett Dean.

 • RSO:n nuoret solistit 2022 on valittu

  Koesoittoon osallistui yhteensä 75 nuorta

  Kahdeksan koesoiton kautta valittua nuorta muusikkoa esiintyy RSO:n solistina Nuorten solistien konsertissa 29.4. Musiikkitalossa. Konsertin johtaa József Hárs ja se lähetetään suorana Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä viivästettynä Yle Teemalla.

 • Konserttisalin konsertit 15.2. asti vain Ylen kanavilla, kamarimusiikkifestivaalille yleisöä 5.–6.2.

  Lunastetut liput peruttuihin konsertteihin palautetaan.

  Etelä-Suomen aluehallintoviraston uusimman päätöksen mukaisesti sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty 15.2.2022 asti. RSO:n konsertit 4.2., 9.2. ja 10.2. Musiikkitalon konserttisalissa on peruttu yleisöltä, mutta 4.2. ja 9.2. kuullaan suorana lähetyksenä Yle Areenassa ja Yle Radio 1:ssä sekä klo 20 alkaen Yle Teemalla. MIND! -kamarimusiikkifestivaalin konsertit 5.–6.2. Paavo-salissa soitetaan rajoitusten mukaisesti enintään 50 henkilön yleisölle.