Hyppää pääsisältöön

Tervetuloa itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin Musiikkitaloon!

RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertin kuvitus, sinivalkoinen aaltoileva kuvitus
RSO:n itsenäisyyspäivän juhlakonsertin kuvitus, sinivalkoinen aaltoileva kuvitus Radion sinfoniaorkesteri

Pianisti Mirka Viitala ja Radion sinfoniaorkesteri esittävät Hannu Linnun johdolla Helvi Leiviskän pianokonserton alkuperäisversion itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6.12. klo 15 Musiikkitalossa.

Konserton kantaesityksessä 23.11.1935 esiintynyt solisti Ernst Linko poisti useita kohtia omasta osuudestaan vastoin säveltäjän tahtoa, ja nämä kohdat on RSO:n esitystä varten palautettu. Ansiokkaan editointityön on tehnyt Savon soitannollinen seura. Lue lisää

Leiviskän teoksen lisäksi konsertin ohjelmassa on toinenkin konsertto ─ RSO:n 2. sooloklarinetisti Han Kim tulkitsee Crusellin konserton klarinetille ja orkesterille. Lisäksi kuullaan Cecilia Damströmin Tundo! sekä Rautavaaran A requiem in our time. Juhlakonsertti päättyy Sibeliuksen Finlandiaan.

Konsertti on osa Ylen itsenäisyyspäivän juhlaohjelmaa ja se nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla ja Yle Areenassa sekä jälkilähetyksenä Yle Radio 1:ssä.

OSTA LIPPU

Muut joulukuun konsertit

Pe 11.12. klo 20
Sopraanot Anu ja Piia Komsi sekä kontratenori Pasi Hyökki laulavat solisteina Unsuk Chinin Cantatrix Sopranicassa John Storgårdsin johdolla. Teoksen innoittajana toimi George Perecin teksti “The Soprano Project”, jossa kirjailija parodioi tieteellisiä tutkielmia. Lisäksi ohjelmassa ovat Englundin De Profundis, Tšaikovskin Entr’acte näytelmämusiikista Hamlet sekä Mozartin sinfonia nro 26.
OSTA LIPPU

Ke 16.12. klo 20
Syyskausi päättyy Karl Amadeus Hartmannin viulukonserttoon, Veli-Matti Puumalan Tear-teokseen ja Einojuhani Rautavaaran toiseen sinfoniaan. Viulukonserton solistina esiintyy kriitikoiden rakastama ja useasti palkittu monipuolinen muusikko Carolin Widmann ja konsertin johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu.
OSTA LIPPU

Su 20.12. klo 15
Joulukuun kamarimusiikkikonsertti esittelee kolmen säveltäjän, Beethovenin, Pendereckin ja Tanejevin sävellykset kolmelle soittimelle - viululle, alttoviululle ja sellolle.
OSTA LIPPU

Kaikki syksyn orkesterikonsertit lähetetään suorana Yle Teemalla, Yle Radio 1:ssä sekä Yle Areenassa.