Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Trumpin ensimmäinen kausi – kolmiosainen dokumentti Yhdysvaltojen erikoisimmasta presidenttikaudesta

Kolmiosainen dokumentti Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin virkakaudesta.
Presidentti Donald Trump laskeutuu Wall Streetin helikopterialueelle New Yorkissa. Kolmiosainen dokumentti Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin virkakaudesta. Kuva: Official White House Photo by Jo copyright Public Domain White House/Flickr 2020 / BBC Studios Distribution Limited Yle TV1,Donald Trump

TV1 torstaisin 29.10. - 12.11.2020 klo 22.00 - 22.50, uusinta sunnuntaisin klo 22.40, Areenassa

Donald Trumpin valinta Yhdysvaltain presidentiksi marraskuussa 2016 yllätti monet, myös hänet itsensä.

Valkoinen talo ajautui kaaokseen arvaamattoman johtaja alaisuudessa. Moni sai pikapotkut tosi-tv:n tyyliin ja heidät korvattiin poliittisesti yhtä kokemattomilla tekijöillä kuin Trump itse oli.

Toisena presidenttivuotenaan Trump alkoi nauttia asemastaan ja vallasta, jota kuitenkin uhkasi skandaali toisen jälkeen. Presidentti turvautui yhä vahvemmin populismiin. Aikuisviihdetähti Stormy Danielsiin liittynyt skandaali eikä epäillyt Venäjä-kytkökset himmennä presidentin kuvaa hänen uskollisten kannattajiensa silmissä.

Kautensa lopussa Donald Trump toimii omapäisesti, kuuntelematta neuvonantajiensa ohjeita ja ajautuu yhä syvemmälle itse rakentamiinsa ongelmiin. Kauden loppupuolta leimaavat Black Lives Matter -mellakat ja Yhdysvaltain hallitsematon koronaepidemia.

Kolmiosainen brittidokumentti Trumpin ensimmäinen kausi on tarina Yhdysvaltojen erikoisimmasta presidenttikaudesta.

Neljä vuotta Donald Trumpin vaalivoiton jälkeen moni Valkoisessa talossa ollut on nyt valmis puhumaan. Dokumentti tuo ruutuun Trumpin entisiä ja nykyisiä neuvonantajia, ihailijoita, vihamiehiä ja sisäpiiriläisiä.

Trump: The White House Years. Tuotanto: BBC, Britannia, 2020.