Hyppää pääsisältöön

Testaa, mikä urbaani hahmo olet!

Nainen pyöräilee värikkään graffitin ohi
Nainen pyöräilee värikkään graffitin ohi Kuva: Ilmari Fabritius /Yle pyöräily,Emma Vainio

Minkälainen kaupunkilainen sielunmaisemassasi piileksii? Mikä saa sydämesi sykkimään? Asuitpa sitten kiireisten keskustakorttelien sykkeessä tai lyyrisessä maalaismaisemassa, sinuun saattaa kätkeytyä huimapäisen skeittarin elinvoima tai kaupunkiaktivistin yhtenään pulppuava kekseliäisyys.

Ammennatko inspiraatiota betoniarkkitehtuurin muodoista vai viihdytkö paremmin korttelisaunan hämärässä? Asuuko sielussasi kenties kaduilla kiertelevä sirkustaiteilija? Testaa, mikä urbaani hahmo kuvastaa parhaiten sinua.

Kaupunkikulttuurin käsikirja -audiosarja Yle Areenassa:

Miten skeittari tarkastelee kaupunkiarkkitehtuuria ja mistä skeittitemput opitaan? Entä miksi yleisiä korttelisaunoja alettiin rakentaa 1800-luvun lopulla, ja mitä yhteistä on kaupunkiviljelyllä ja tuberkuloosilla? Sarja ottaa selvää, minkälaisia kulttuuri-ilmiöitä urbaani ympäristö on vuosien saatossa synnyttänyt, ja mitä luovaa kaupunkien kaduilla kehittyy nykyään.

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri