Hyppää pääsisältöön

Toivon orpokoti – lämminhenkinen kanadalaissarja sisarusten elämästä pikkukaupungissa

Kanadalainen draamasarja kahdesta rohkeasta sisaruksesta.
Sisarukset Lillian (Morgan Kohan, vas.) ja Grace (Jocelyn Hudon) perustavat orpokodin. Kanadalainen draamasarja kahdesta rohkeasta sisaruksesta. Kuva: soda studios Yle TV1,Toivon orpokoti

TV1 maanantaista perjantaihin 12. - 25.11.2020 klo 17.10 - 18.00, uusinta seuraavana arkipäivänä klo 12.30, Areenassa

Rohkeat nuoret naiset Lillian (Morgan Kohan) ja Grace (Jocelyn Hudon) ovat kääntäneet kovan elämänkokemuksensa haluksi tehdä hyvää. Orvot sisarukset erotettiin toisistaan moneksi vuodeksi, kun Lillian oli seitsemänvuotias ja Grace viisivuotias.

Nyt aikuisiksi varttuneet sisarukset ovat löytäneet toisensa ja he päättävät perustaa orpokodin Brookfieldin pikkukaupunkiin läntiseen Kanadaan. Eletään vuotta 1916. Uudet tulokkaat kohtaavat ymmärrystä, mutta myös ennakkoluuloja ja väheksyntää.

Uusi lämminhenkinen kanadalaissarja Toivon orpokoti (7) on Ykkösellä esitetyn Sydämen kutsumus -sarjan sisarsarja. Lillian ja Grace kasvatteineen tavattiin Hope Valleyssä Sydämen kutsumus -sarjan kuudennen kauden joulujaksoissa.

Kanadassa kun ollaan, Brookfieldin seudun turvallisuudesta huolehtii nuori ratsupoliisi Gabriel ”Gabe” Kinslow (Ryan-James Hatanaka).

Kanadalainen draamasarja kahdesta rohkeasta sisaruksesta.
Pikkukaupungin järjestystä valvoo ratsupoliisi Gabriel Kinslow (Ryan-James Hatanaka), Kanadalainen draamasarja kahdesta rohkeasta sisaruksesta. Kuva: Hallmark Movies Yle TV1,Toivon orpokoti

Leskeksi jäänyt karjankasvattaja Tess Steward (Wendy Crewson) suhtautuu nihkeästi Lillianin kasvattiperheeseen. Stewardin poika Chuck (Greg Hovanessian) toimii eläinlääkärinä.

Draamasarjan kymmenessä jaksossa seurataan, kuinka orpokodin elämä alkaa sujua uusissa ympyröissä. Pieniä arjen ihmeitä tarvitaan, jotta ennakkoluulot voitetaan. Luvassa on myös huumoria ja romantiikkaa!

Brookfieldin orpokodissa vierailee Hope Valleystä tuttua väkeä, kun Rosemary "Rosie" LeVeaux Coulter (Pascale Hutton) ja hänen miehensä Leland "Lee" Coulter (Kavan Smith) saapuvat kaupunkiin. Ratsupoliisi Nathan Grant (Kevin McGarry) piipahtaa myös paikkakunnalla virka-asioissa.

Sarjan muissa rooleissa näyttelevät Michael Copeman, Neil Crone, Kim Roberts, Elizabeth Saunders, Hanneke Talbot, Jefferson Brown, Jonathan Potts ja Marshall Williams.

When Hope Calls. Idea ja käsikirjoitus: Alfonso H. Moreno. Ohjaus: Mike Rohl. Tuotanto: Hideaway Pictures, WHC, Kanada 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.