Hyppää pääsisältöön

Yle on julkisen sektorin ykkönen IT-alan työnantajana

Kaksi miestä ja nainen tietokoneen äärellä.
Kaksi miestä ja nainen tietokoneen äärellä. Kuva: Ilmari Fabritius Yle,Yledev

Yle on julkisen sektorin ihanteellisin IT-alan työnantaja ja noussut sijalle 12 kaikkien IT-alan työnantajien keskuudessa.

Yle työnantajana kiinnostaa IT-alan ammattilaisia. Yle on julkisen sektorin ihanteellisin IT-alan työnantaja ja sijoitus kaikkien IT-alan työnantajien keskuudessa on noussut. Tänä vuonna Ylen sijoitus oli IT-ammattilaisten keskuudessa 12. ihanteellisin työnantaja. Vuonna 2019 Yle oli sijalla 18.

Asia selviää tutkimus- ja konsultointiyhtiö Universumin toteuttamasta kyselystä eri alojen ammattilaisille.

“Tämä on hieno saavutus ja kertoo siitä, että pystymme tarjoamaan ammattilaisille monipuolisia ja merkityksellisiä töitä. Ylellä on harvinaisen laaja ja haastava it-ympäristö, mutta se ei yksin riitä, ja siksi panostamme myös työkulttuuriin. Media on myös teknologiaa, ja tällä alueella kilpailemmekin isojen kansainvälisten toimijoiden kanssa palvelukehityksestä ja parhaista tekijöistä”, sanoo Ylen teknologiajohtaja Janne Yli-Äyhö.

Ihanteellisin työnantaja IT-alan ammattilaisten mielestä oli Google.

Ylen suosio humanististen alojen ammattilaisten keskuudessa jatkuu, ja tänä vuonna Yle sijoittui 5. kiinnostavimmaksi työnantajaksi. Humanististen alojen kolmen kärki muodostui tänä vuonna tutkimuksen työnantajalistauksen uusista tulokkaista. Uutena tulokkaana ykkössijalle nousi Opetus- ja kulttuuriministeriö, toiseksi sijoittui Opetushallitus ja kolmanneksi THL.

Humanististen ja IT-alojen ammattilaiset listasivat unelmatyönantajansa ominaisuuksiksi ihmisen arvostamisen, ystävällisen työilmapiirin, mahdollisuudet vaikuttaa sekä joustavat työskentelymahdollisuudet.

“On hienoa, että Yleä pidetään merkityksellisenä työnantajana. Ihmiset ovat tekemisemme ydin – kehittyvä ja innostunut työyhteisö, jota yhdistää työn merkityksellisyys, yhdessä tekemisen meininki, jatkuva oppiminen ja osaamisen kehittäminen”, iloitsee Ylen henkilöstöjohtaja Eija Hakakari.

Voittajat julkistettiin torstaina 29.10.2020 Universum Awards -tapahtumassa Helsingissä.

Kyselyyn vastasi marraskuun 2019 ja elokuun 2020 välillä yhteensä 7077 suomalaista ammattilaista, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.