Hyppää pääsisältöön

Millaista journalismia sinä haluaisit Suomeen? Ehdota omaa suosikkiasi Suuren Journalistipalkinnon saajaksi

Suuri Journalistipalkinto etsii Suomen parasta journalismia.
Suuri Journalistipalkinto jaetaan vuosittain neljässä eri kategoriassa. Tällä kaudella kilpailun järjestämisvastuu on Ylellä. Suuri Journalistipalkinto etsii Suomen parasta journalismia. Kuva: Kati Tavilampi / Yle, Mira Gartz / Yle Suuri Journalistipalkinto

Suuri Journalistipalkinto on merkittävin suomalaiselle journalismille vuosittain annettava tunnustus. Se nostaa esiin hyvän ja vastuullisen journalismin tekijät. Myös sinä voit vaikuttaa siihen, keitä tällä kilpailukaudella palkitaan ja millaista journalismia Suomessa tehdään.

Suuri Journalistipalkinto 2020 jaetaan neljässä palkintoluokassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti. Lopullisen valinnan ehdotusten pohjalta tekee suomalaisista mediatoimijoista koostuva palkintolautakunta.

Ehdota omaa suosikkiasi ja voit vaikuttaa suomalaiseen journalismiin.

Vuoden 2019 Journalistiksi valittiin Ylen ulkomaantoimittaja Antti Kuronen, joka on palkintolautakunnan mukaan pystynyt poikkeuksellisella tavalla luomaan luottamuksellisen suhteen haastateltaviin ja saanut heidät kertomaan tarinansa. Kuronen oli ensimmäinen Al-Holin pakolaisleirillä Syyriassa vieraillut suomalaistoimittaja, ja hänen avullaan saatiin ensikäden tietoa leirillä olevista suomalaisnaisista, lasten määrästä sekä leirin olosuhteista.

Etsinnässä on tälläkin kertaa journalisti, juttu, pomo tai teko, joka on edistänyt hyvää journalismia Suomessa palkinnon jakoa edeltäneen kalenterivuoden aikana. Huippujournalismia voi olla sanoma- tai aikakauslehdessä, televisiossa, radiossa tai internetissä.

Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aiemmin Suuren Journalistipalkinnon, se ei estä häntä saamasta palkintoa uudelleen. 

Oman ehdotuksen voi jättää 1. marraskuuta alkaen Suuren Journalistipalkinnon verkkosivustolla. Ehdottaminen päättyy 31. joulukuuta 2020.

Eri palkintoluokkien voittajaehdokkaat julkistetaan helmikuussa ja voittajat 10.3.2021 kello 19 suorassa lähetyksessä Yle TV1:llä ja Areenassa.

Suuri Journalistipalkinto

Vuosittain neljässä eri kilpailukategoriassa suomalaiselle journalismille jaettava palkinto, jonka saajaa voi jokainen ehdottaa.

Palkinnon jakavat ja rahoittavat yhdessä Päätoimittajien yhdistyksen kanssa suomalaiset mediayhtiöt Alma Media, Sanoma, Yle, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, TS-Yhtymä ja KSF Media.

Palkintolautakunta koostuu mediayhtiöiden edustajista sekä muista alan asiantuntijoista. Palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.

Kilpailun järjestämisvastuu on vaihtuva ja tällä kaudella vastuu on Ylellä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua